آلن علاج بسیاری از مشکلات زندگی را فلسفه عنوان کرده و سعی اش بر این بوده تا با ایده هایش مشکلاتی از زندگی مردم را حل کند. از جمله آثار این نویسنده می توان به کتاب های اضطراب منزلت، اضطراب جایگاه اجتماعی، دین برای خدا ناباوران، در باب مشاهده و ادراک و خوشی ها و مصائب کار اشاره کرد. اغلب مشکلات جاری ما از ناتوانی در خودشناسی و همین طور عدم توانایی شناخت دیگران ناشی میشود. سری کتابهای مدرسه زندگی به ما کمک میکنند تا خویشن خویش را بهتر بشناسیم. نویسنده در این آثار با بررسی معضلات ناشی از دوران کودکی و سرخوردگیهای ما درباره عملکرد روابط عاشقانه و لزوم برقراری دیالوگ صحبت میکند.
اولین سوالی که با دیدن عنوان کتاب ممکن است پیش بیاید این است که جُستار یعنی چه؟ جستار روایت شخصی نویسنده است از هرآنچه که آموخته یا تجربه کردهاست. تفاوت جستار و مقاله در این است که نویسنده در جستار نویسی تلاشی برای اثبات نظرات خود با دلایل منطقی یا آماری نمیکند، بلکه صرفا دیدگاههای خود را بیان میکند و بینشی تازه را ارائه میدهد. اما وقتی دقت کنید که انسانها چقدر از لحاظ فیزیکی و ذهنی صدمهپذیر هستن، منطق این موضوع رو درک میکنید. بدن ما شامل عضوهای مختلفی مثل استخون و قلب و کلی سلول هست که قراره یک روزی تصمیم بگیرن ما رو رها کنن. از اون طرف ما داریم توی جوامع بیقرار و پر از رقابتی زندگی میکنیم که بابت هر حرکت و تصمیمی ما رو تحت فشار میذارن. این خیانت بیشتر نشوندهندۀ میل یک آدم به برقراری ارتباطه، نه رابطه جنسی.
در نتیجه، ما کمکم یاد میگیریم که توی انجام یک کار مشخص خیلی خوب باشیم. اما مشکل اینجاست که در نتیجه همین موضوع، فقط از یک یا چند تا از استعدادهای متنوع و گوناگون خودمون استفاده میکنیم. درسته که تخصصگرایی به خلق ثروت بیشتر کمک میکنه، اما به ما اجازه نمیده تمام استعدادهای خودمون رو کشف کنیم و کارهای مختلف رو تست کنیم. مفهوم مدرن عشق که از نتیجه جنبش رمانتیسم یا همون رمانتیک نگاه کردن خودمونه، ما رو عمیقاً توی زندگی گمراه کرده. جنبش ایدئولوژیک رمانتیسم در سال 1750 توی اروپا شروع شد و تا به امروز جنبههای بی شماری از زندگی همه ما رو تحت تاثیر قرار داده. فلسفه رمانتیسم میگه که ما باید تاکید رو روی احساسات بذاریم، نه منطق.
به این ترتیب به یاد آوردن، امید، اندوه، ایجاد توازن، خودشناسی، رشد و قدردانی به عنوان هفت کارکرد اصلی هنر معرفی میشوند. اولین کتاب آلن دوباتن در سال ۱۹۹۳ زمانی که او ۲۴ سال داشت، منتشر شد. کتابی که خیلی زود در لیست کتابهای پر فروش قرار گرفت و بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت. یعنی دیگه تنها دغدغه سرمایهداری، چیزهایی مثل ساختن رایحههای جدید ادکلن نباشه و شرکتهایی بیان که تلاش میکنن به نیازهای سطح بالاتر ما پاسخ بدن. هنوز مشخص نیست که اینجور کسب و کارها چه شکلی خواهند داشت – اما این مسیری هست که باید در اون قدم بگذاریم. حالا با توجه به این حرفها، ما چجوری میتونیم جلوی خیانت توی رابطه رو بگیریم؟ کلید مساله اینجاست که تا جای ممکنه احساس تنهایی و رنجش رو از رابطه خودمون دور کنیم.
شاید دوستای خیالی که توی هنر پیدا میکنیم، نتونن به ما واکنش نشون بدن، اما قطعاً به ما نشون میدن که توی زجر، اضطراب و احساساتی که داریم تنها نیستیم و این بار فقط روی دوش ما نیست. هیچکی نمیخواد باور کنه عادتهای وحشتناکی داره یا میتونه واقعاً بینظم و نامرتب باشه. اما یادتون باشه که معمولاً اون دسته از آدمها که حاضر نیستن به ضعفهای خودشون اقرار کنن، همونایی هستن که بیشترین رفتارهای آزاردهنده رو دارن. وقتی ما ضعفهامون رو با متانت و حتی با حس شوخطبعی قبول میکنیم، زندگی کردن با خودمون رو برای شریک زندگیمون راحتتر میکنیم. ادب داشتن ما در مقابل جنبههای شکننده آدمهای دیگه یک رویکرد کاملاً انسانی و منطقیه.
درک عمیق این موضوع، اضطراب ما رو خنثی میکنه و باعث میشه یک آرامش بینظیر در درون ما حکمفرما بشه. آلن دو باتن (Alain de Botton) در شهر زوریخ سوئیس در خانواده ای یهودی تبار به دنیا آمد و هم اکنون در شهر لندن مدیریت موسسه اش “مدرسه زندگی” را به عهده دارد. آلن کتاب هایی با مضامین زندگی روزمره و موضوعاتی که آدمها با آن ها سر و کار دارند، می پردازد. آلن دوباتن در هر بخش از کتاب چالشهای از این دست را بیان میکند و درباره آنها توضیح میدهد. نویسنده به دنبال دادن یک پاسخ مشخص نیست، بلکه به ما بینشی تازه درباره مسائل شغلی میدهد که در موقعیتهای پیچیده و دشوار به ما کمک میکند تا بهتر و درستتر تصمیم بگیریم.
کتابهایی که پیشتر آنها را معرفی کردیم از مهمترین کتابهای آلن دوباتن به حساب میآیند. آلن دوباتن کتابهای دیگری نیز دارد که از جملهی آنها میتوان به «دلشکستگی»، «خودشناسی» و «آرامش» اشاره کرد. شما میتوانید کتابهای صوتی آلن دوباتن و کتابهای الکترونیکی این نویسنده را در کتابراه بیابید. آلن دوباتن نویسندهای سوئیسی است که در زمینهی فلسفهی روزمره مینویسد. او در کتابهای خود به خوانندگان میآموزد که چگونه از آرای فلسفی فیلسوفان بزرگ در زندگی خود استفاده کنند و از این طریق از درد و رنجهای خود در زندگی بکاهند.
آخرین مطالب حوزه کتاب را در ایتای فروشگاه اینترنتی فراکتاب دنبال کنید. اینها را هم اگر انجام دهیم باز هم گاهی آرامش خود را از دست میدهیم و آشفته و عصبانی میشویم و دقیقا بدترین تصمیمها را در همین لحظات میگیریم. در ادامه به هنر در زمینههای عشق، طبیعت، پول و سیاست در فصلهای جداگانه پرداخته میشود. اضطراب به عنوان یک بیماری یا ضعف یا حتی خطای ذهنی شناخته میشه. بدتر از اون، حتی یک تاثیر مخرب هم روی روابط ما میذارن.
ثبت ديدگاه