کمبل در نقدی کاملا حرفه‌ای به آیزاک گفت که با رفع اشکالات و کمی مطالعه‌ی بیشتر، به نویسنده‌ای حرفه‌ای تبدیل خواهد شد. درنهایت اولین داستان به‌نام Marooned Off Vesta در سال ۱۹۳۸ به مجله‌ی Amazing Stories فروخته شد. آیزاک برای آن داستان ۶۴ دلار دریافت کرد که با محاسبه‌ی تورم، برابر با حدود ۱،۱۳۹ دلار در زمان کنونی می‌شود. آیزاک آسیموف در روسیه متولد شد؛ دوم ژانویه‌ی سال ۱۹۲۰، در یک روستای کوچک. او دکترای بیوشیمی داشت و مدتی نیز در دانشگاه بوستون تدریس می‌کرد اما در سال ۱۹۵۸ تدریس را کنار گذاشت و به صورت تمام‌وقت به نوشتن پرداخت.

علاوه بر این، او در ساخت مجموعه ی «پیشتازان فضا» (Star Trek) نیز به عنوان مشاور علمی با عوامل سازنده همکاری داشت. در این مطلب قصد داریم حقایقی جالب را درباره ی زندگی این نویسنده ی پیشگام آمریکایی با هم مرور کنیم. یک بار کتاب کودکانه‌ای را در یک روز تمام کرد، اما کتاب شکسپیر دو سال طول کشید. (1976) کتاب محبوبش و رمانی اسرارآمیز که خود آسیموف یکی از شخصیت‌های آن بود هفت هفته طول کشید، اما خدایان هم (۱۹۷۲)، داستان علمی – تخیلی که جایزه‌های هوگو و نبیولا را برد، هفت ماه به طول انجامید. یکی دیگر از شاهکاری آسیموف که در دسته بهترین کتاب های علمی-تخیلی نیز جای می‌گیرد، مجموعه ربات‌ها است. آسیموف با قدرت نویسندگی و تخیلی که داشت، در ۵ جلد داستانی تخیلی بر پایه علم خلق کرد و توانست توجه خوانندگانِ این ژانر را به خودش جلب کند.

خانواده‌اش اجازه نداده بودند خبر ابتلای او به ایدز رسانه‌ای شود؛ اما سرانجام پس از گذشت یک دهه، این موضوع رسانه‌ای شد. پس از این نامه، رابطه ای دوستانه میان این دو شکل گرفت و «آسیموف» به طرفدار مجموعه ی «پیشتازان فضا» تبدیل شد. او به عنوان مشاور علمی با این مجوعه همکاری کرد و چند طرح داستانی و همچنین چند پیشنهاد درباره ی شخصیت پردازی را با «رودنبری» در میان گذاشت. او حدود ۵۰۰ کتاب درباره موضوعات مختلف از کتاب کودک تا کتاب‌های دانشگاهی نوشته اما شهرتش به خاطر داستان‌های علمی- تخیلی است. آسیموف با داستان‌های رباتی خود به دنیای فیلم و سینما هم نزدیک شد.

این ازدواج منجر به تولد دو فرزندش شد ولی در نهایت به جدایی رسید. این، تازه بخشی از مجموعه است، گروهی از دیگر کارهای مجموعه، زیر عنوان‌هایی پراکنده فهرست شده‌اند مانند منظومه شمسی؛ معنای اساطیر یونانی؛ شکل‌گیری انگلستان، تولد ایالات متحده آمریکا و تفسیر آزاد عهد عتیق. او این بار در منطقه‌ی غربی منهتن ساکن شد و تا پایان عمر در همان‌جا زندگی کرد. آیزاک کمی پس از جدایی از همسر اول با جنت او جپسون آشنا شد و در سال ۱۹۷۳ با او ازدواج کرد. از نظر داستانی تمام آثار وی دارای مضمون پلیسی و جنایی به صورت عجیب و خارق‌العاده هستند. کتاب‌های وی دارای شخصیت‌های ثابت که در چند کتاب به طور مسلسل حضور دارند هستند.

آسیموف همچنین با تکیه بر علم توانست در بحث رباتیک مباحثی را مطرح کند که تا همین امروز در بین دوست‌داران این حوزه رایج است. نکته بسیار مهم درباره آثار علمی-تخیلی آسیموف، ساده بودن لحن و زبان آن‌ها است؛ طوری‌که هم بزرگسالان و هم کودکان و نوجوانان به‌راحتی می‌توانند کتاب‌های او را بخوانند و لذت ببرند. آیزاک آسیموف، نویسنده نامی، نشان داد فردی دانشگاهی که در محافل علمی حضوری پررنگ دارد، می‌تواند نویسنده‌ای موفق درزمینۀ کتاب کودکان باشد و با کلامی لطیف، داستان بنویسد. آسیموف ثابت کرد خلاقیت مرزها را جابه‌جا می‌کند و زمانی بهترین نتایج به دست می‌آید که بتوان از دانش خود خلاقانه بهره برد. شاید مخاطبان، آیزاک آسیموف را به‌اندازۀ چهره‌های ورزشی یا سینمایی نشناسند؛ اما بی‌‌تردید آشناشدن با زندگی‌نامۀ او وسعت دیدشان را بیشتر می‌کند.

از آثار ادبی دیگر او می‌توان به شعرهای طنز و هجو (موسوم به limmericks) اشاره کرد. انتشارات F&SF از آسیموف دعوت کرد تا در ستونی در مجله‌ی Venture Science Fiction به موضوعات غیرداستانی بپردازد. اولین ستون از نوشته‌های او در نوامبر ۱۹۵۸ چاپ شد که درنهایت به چاپ ۳۹۹ ستون در مجله انجامید. ستون‌های نگارشی آسیموف در مجله‌ی مذکور درنهایت به چاپ کتابی از سوی انتشارات Doubleday انجامید. او در نگارش ستون‌‌ها مهارت توضیح مفاهیم علمی خود را اثبات کرد و لقب Great Explainer را دریافت کرد.

آسیموف در سالهای بعد زندگی‌اش این سه مجموعه را به هم پیوند می‌دهد. کدام نویسنده‌ را می‌توانیم پیدا کنیم که بیش از پانصد کتاب، آن‌هم در گستره‌ای بسیار متنوع، نوشته باشد؟ مخاطبان آسیموف نیز علاقه‌مندان موضوع‌های مختلف‌اند. در معرفی کتاب امروز، با ما همراه باشید تا با این نویسنده نامی قرن بیستم و آثارش آشنا شوید. «آسیموف» در حدود سال 1920 در شهر «پتروویچی» در روسیه ی کنونی به دنیا آمد. پدر «آسیموف» پس از چند سال زندگی در «بروکلین»، توانست از شغل های غیرمعمول و مختلفی که داشت، پول لازم برای خریدن یک شیرینی فروشی را تهیه کند و آن را بخرد. پس از آن و در خلال دهه ی 1930، پدرش چندین مغازه ی شیرینی فروشی دیگر را در «بروکلین» بخرد.

رمان‌های مجموعه‌ی امپراطوری کهکشانی، در همان جهان تخیلی سیر می‌کنند که مجموعه‌ی بنیاد هم در همان جهان طراحی شد. آیزاک بعدا در کتاب «بنیاد و زمین» داستان آینده‌ی دور خود را در مجموعه‌های مذکور به مجموعه‌ی ربات‌ها پیوند زد. در تاریخ ادبیات و داستان‌های علمی‌تخیلی، سه نویسنده به‌عنوان برترین افراد تأثیرگذار شناخته می‌شوند. دنیایی که این نویسنده‌ها در آثار خود ترسیم می‌کردند، اگرچه در زمان خود دور از واقعیت به نظر می‌رسید، اما به‌خاطر ماهیت و رگه‌های علمی، حتی برخی اوقات زمینه‌ی تحقیقات دانشمندان دنیای فناوری را در سال‌های بعد فراهم کرد. او در مقدمه جلد اول کتاب «آسیموف در آغاز1» می‌گوید با آن که بیش از صد و بیست کتاب در تقریباٌ همه موضوعات نوشته اما همان طور که خود نیز به آن واقف است، بیشتر به عنوان نویسنده داستان‌های علمی تخیلی شناخته می‌شود. آسیموف سطح داستان‌های علمی تخیلی را ارتقاء بخشید و متواضعانه این رشد را به دلیل توجه به نظرات دلسوزانه سردبیران در نامه‌های عدم پذیرش داستان‌هایش می‌داند.

نویسندگی آیزاک آسیموف به دوره‌های زمانی متعدد تقسیم‌بندی می‌شود. او ابتدا نگارش داستان کوتاه را در سال ۱۹۳۹ شروع کرد و در سال ۱۹۵۰ به حوزه‌ی رمان‌نویسی وارد شد. این دوره تا سال ۱۹۵۸ ادامه داشت تا اینکه با آخرین اثر به‌نام «خورشید عریان» در سال ۱۹۵۷ به پایان رسید. دوره‌ی بعدی به انتشار کتاب‌های غیرعلمی اختصاص داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها یک کتاب آموزشی دانشگاهی به‌نام «زیست‌سیمی و متابولیسم انسانی» بود. سه کتاب اول این مجموعه در سال ۱۹۶۶ تنها جایزه‌ی Hugo را به‌عنوان بهترین مجموعه‌ی تاریخ به خود اختصاص دادند. از مجموعه کتاب‌های مشهور دیگر او می‌توان به «امپراطوری کهکشانی» و «ربات‌ها» اشاره کرد.