دانشجویان روانشناسی، درمانگران یا هر شخصی که علاقه‌مند به مطالعه روانکاوی بوده، مخاطب هدف این کتاب هستند. روانکاوی بلند مدت معمولا یک سال یا 50 جلسه است و درمان کوتاه مدت کمتر از 40 جلسه و کمتر از یک سال تعریف می شود. در طی این جلسات، روانکاو از تکنیک های روانکاوی برای شناخت بیشتر رفتار و افکار شما استفاده می کند. روانکاوی برای درمان انواع شرایط و مشکلات عاطفی در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود. مسائل مختلف مانند موارد زیر معمولاً به خوبی به این نوع درمان پاسخ می دهند.

تحقیقات نشان می دهد که روانکاوی بلند مدت و کوتاه مدت طیف وسیعی از مشکلات را به طور موثری درمان می کند. افرادی که تحت درمان روانکاوی هستند اغلب حداقل هفته ای یکبار روانکاو خود را ملاقات می کنند. روان‌آموز فعالیت خود را در سال 1391 در عرصۀ کنکور ارشد و دکتری روانشناسی آغاز کرد. این مجموعه با انتشار کتاب‌های کمک‌آموزشی، تولید بهینۀ کلاس‌های آموزشی، عرضۀ کتب مرجع، طراحی و اجرای آزمون‌های آزمایشی و همچنین تولیدمحتوا در بسترهای فضای مجازی، در تلاش است تا پاسخی به نیازهای دانش‌آموختگان و داوطلبین کنکور ارشد و دکتری روانشناسی باشد. زمان ارسالشون مثل همونی بود که توی سایت گفته بودند و پشیتبانیشون عالی بود همچنین کیفیت بسته بندی ام حرف نداشت و کتاب بدون هیچ مشکلی به دستم رسید.

این مفاهیم با جزئیات فراوان و همراه با ارجاع‌های متعدد به روانکاوان مختلف توضیح داده شده‌اند. نویسندگان تلاش کرده‌اند بدون جهت‌گیری به رویکرد خاصی این مفاهیم و تاریخچه‌ی تحول این مفاهیم را توضیح دهند. چاپ اول کتاب در سال ۱۳۹۱ توسط خانم‌ها «نهاله مشتاق، مریم اصل‌ذاکر و معصومه فلاح» ترجمه و در انتشارات «ارجمند» چاپ شده است. فروید در این مقالات به بررسی برخی موقعیت‌هایی که ممکن است در جلسات روانکاوی پیش بیاید پرداخته است. کتاب را «سعید شجاع‌شفتی» ترجمه و انتشارات «ققنوس» برای اولین بار در سال ۱۳۷۷ چاپ کرد و تا کنون ۸ بار تجدید چاپ شده است.

شامل دست نوشته ها، عکس های خانوادگی و نامه های اوست که جنبه ای از زندگی فروید را  به نمایش می گذارد که کمتر شخصی به آن توجه کرده است. فروید، در این کتاب به معرفی نظریه خود از تعبیر خواب با توجه به ذهن ناهشیار فرد می‌پردازد. کتاب تفسیر خواب، در بردارنده تلاش فروید در رمزگشایی خواب و به نوعی دربردارنده بخش‌های بزرگی از اصلی‌ترین نظریات فروید در زمینه سرکوب، سانسور، نظریه جنسی و رابطه خودآگاه و ناخودآگاه وی است. کتاب «تفسیر خواب» این کتاب یکی از درخشان‌ترین کتاب‌های تاریخ روانکاوی است. روانکاوی، جایگاه ویژه ای در روانشناسی و درمان مشکلات روانشناختی دارد اما متاسفانه متخصصان ما با این رویکرد به طور کامل آشنا نشده اند و آن طور که شایسته است اهمیت نمی دهند.

پس اینها- برای آنکه همان استعاره را حفظ کنیم- صرفاً تأثیرات یا نسخه‌های جدید هستند. انتقال‌های دیگری هستند که به‌طور زیرکانه‌تری ساخته می‌شوند؛ محتوای آنها تحت تأثیر (یک عامل) متعادل‌کننده بوده است … با زیرکی از برخی ویژگی‌های واقعی در شخص روانکاو یا شرایط بهره می‌گیرند و خودشان را به آن متصل می‌سازند. پس از آن، اینها دیگر کپی‌های جدید نیستند، بلکه رونوشت‌های اصلاح شده هستند. انتقال‌های دیگری هستند که به‌طور زیرکانه‌تری ساخته می‌شوند؛ محتوای آنها تحت تأثیر ( یک عامل) متعادل‌کننده بوده است … با زیرکی از برخی ویژگی‌های واقعی در شخص روانکاو یا شرایط بهره می‌گیرند و خودشان را به آن متصل می‌سازند.

روانکاوی و تکنیک های روانکاوی از مباحث بسیار کاربردی و مفید در رواندرمانی و علم روانشناسی می باشد. ممکن است هنگام مراجعه به یک کلینیک رواندرمانی، با واژه های روانکاوی و روانکاو مواجه شوید اما معنای دقیق آن ها را ندانید و از جلسات روانکاوی و تکنیک های مورد استفاده در آن، اطلاعاتی نداشته باشید. در این مقاله از نوشت های کلینیک ذهن آرا، به بررسی روانکاوی و تکنیک های آن می پردازیم و در نهایت بهترین کتاب های روانکاوی را معرفی خواهیم کرد. واژه‌گزینی‌هایی که مترجمان کتاب آقایان «علیرضا طهماسب و حامد علی‌آقایی» برای کتاب انتخاب کرده‌اند دلچسب نیستند. گویا مترجم کتاب اخیراً در یکی از سخنرانی‌هایش معترف شده که ترجمه‌ی کتاب ضعف دارد. با وجود این، تنها کتاب موجود به زبان فارسی است که اکثر نظریات روانکاوی بعد از فروید را توضیح داده است.

او در این کتاب برای اولین بار به مفاهیمی پرداخت که قرار است سال‌های بعد از انتشار کتاب، فهم ما از روان انسان را به‌کلی تغییر دهند. مفاهیمی همچون «ناخودآگاه»، «عقده‌ی ادیپ» و سازوکار روان در مواجهه با مسائل پرتنش در این کتاب مورد بحث قرار گرفتند. فصل‌های کتاب پر است از تفسیر جزء به جزء و با تفصیل خواب‌های گوناگونی که خودِ فروید دیده یا مراجعانش به جلسات آورده‌اند. باید یادآور شد که فروید پیوسته تحلیل انتقال به‌عنوان ابزار تکنیکی را از اصطلاحاً «شفای انتقال» متمایز می‌ساخت، که در آن بیمار در نتیجه احساس عشق و با آرزوی خشنود ساختن روانکاو، تمام علائمش را از دست می‌دهد. رویکرد «رواندرمانی مبتنی بر انتقال یا TFP» را اتو کرنبرگ وضع کرده است. او یک وزنه در روانکاوی معاصر است و نمی‌توان از کنار کتابی که او نویسنده‌اش است به راحتی گذشت.

انتشارات «ابن‌سینا» که اخیراً به ترجمه‌ی کتاب‌های روانکاوی علاقه نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۴ آن را چاپ کرده است. کتاب بیمار و روانکاو ، نوشته سندلر ، دیر ، هولدر و ترجمه دکتر نهاله مشتاق می باشد این کتاب توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است . کتاب ترجمه‌ای است از ویراست سوم کتاب که توسط «مایکل سنت‌کلر» در سال ۲۰۰۰ نوشته است. نظریاتی همچون روابط ابژه، نظریات گروه میانه، ایگو سایکولوژی، سلف سایکولوژی و روانکاوی ارتباطی. مبنای کتاب تئوری است ولی دلیل اینکه در این لیست قرار می‌گیرد به خاطر مفهوم‌پردازی نظریات مختلف است که در کار بالینی بسیار اهمیت دارد.

بیش از سی سال از چاپ نسخۀ اول این کتاب گذشته است و طی این مدت، مفاهیم بالینی روانکاوی پیشرفت‌های بسیاری داشته ‌است، اما کتاب بیمار و روانکاو همچنان به‌عنوان مرجعی معتبر در دانشگاه‌ها و انستیتوهای روانکاوی تدریس می‌شود. به‌علاوه، بدون جهت‌گیری نظری خاصی، عقاید مختلف نظریه‌پردازان معتبر در روانکاوی در مورد تمام مباحث گردآوری و مطرح شده است. کتاب بیمار و روانکاو نسخه تجدید‏نظر‏شده کاملی از کتاب کلاسیک و مشهور سندلر، دیر و هولدر در باب مفاهیم پایه روانکاوی است. بیش از سی سال از چاپ نسخه اول این کتاب گذشته است و طی این مدت، مفاهیم بالینی روانکاوی پیشرفت‌های بسیاری داشته‏ است، اما کتاب بیمار و روانکاو همچنان به عنوان مرجعی معتبر در دانشگاه‌ها و انستیتوهای روانکاوی تدریس می‌شود. موقعیت درمان، اتحاد درمانی، انتقال و انتقال متقابل، مقاومت، واکنش درمانی منفی، برون‌ریزی، تعبیر، بینش و حل وفصل، مفاهیم کلیدی نظریه روانکاوی هستند که با بیانی شیوا و نگاهی دقیق به تاریخچه تحول هریک، در این کتاب مورد بحث قرار گرفته‌اند. به‏ علاوه، بدون جهت‌گیری نظری خاصی، عقاید مختلف نظریه‌پردازان معتبر در روانکاوی در مورد تمام مباحث گردآوری و مطرح شده است.