اگر تابهحال فقط از لابهلای بیتهای «خسرو و شیرین» و همینطور «لیلی و مجنون» این دو بانوی برجسته را شناختهاید، حالا نوبت آن رسیده که بررسی دقیقتری از ابعاد روانشناختی و اجتماعی عشق آنها داشته باشید. “سیمای دو زن” اثری است به قلم “علی اکبر سعیدی سیرجانی” که در سه بخش به مقایسه ی داستان های “خسرو و شیرین” و “لیلی و مجنون” از خمسه ی نظامی می پردازد. در بخش نخست و مقدمه ی کتاب “سیمای دو زن” این مقایسه با شرح شباهت ها و تفاوت های لیلی و شیرین و همچنین قیس و خسرو صورت می گیرد و به طور کلی کیفیت و نوع عشق این دو زوج، نحوه ی شکل گیری این عشق و شرایط حاکم بر جامعه که در نهایت سرنوشت های متفاوتی را برای زنان قصه رقم زد مورد بررسی قرار می دهد.
در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایانیافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد. اگر از علاقهمندان ادبیات کلاسیک هستید و به مباحث جامعهشناسی هم توجه دارید، شنیدن این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم. همچنین اگر از طرفداران داستانهای لیلی و مجنون و نیز خسرو و شیرین هستید، شنیدن این کتاب را هرگز از دست ندهید. دو کودک که لابد فاصلهای تا مرز بلوغ دارند، همدرساند و کار همدرسی به همدلی میکشد و محبت معصومانهای از آن جنس که میان اطفال یک خانواده یا محله معمول است.وضع آشنایی خسرو و شیرین به خلاف این است.
سخنان سعیدی سیرجانی در سراسر مقدمه زنجیروار پیش میرود بیآنکه خواننده در آن، کمترین گسستگی احساس کند. سعیدی سیرجانی از کیفیت داستانپردازی شاعر، طبیعیبودن صحنهها، حرکات قهرمانان، سازواری اجزای داستان، و هنرنمایی نظامی در رعایت ظرایف نیز سخن میگوید و شخصیت متزلزل و نامطمئن «مجنون»، توسل «لیلی» به فریبکاری، غرور «شیرین» و اصرار و ایستادگی او در حفظ حرمت و شرافت انسانی خود توجه خاص او را جلب میکند. نویسنده، پس از «مقدمه»، داستان «خسرو و شیرین» سپس «لیلی و مجنون» را خلاصهوار با استشهاد به ابیات کليدي هر دو منظومه، گزارش کرده است. حتی اگر چندان هم طرفدار شعر کلاسیک نباشیم، حتما داستان عشق شیرین و خسرو و لیلی و مجنون را شنیدهایم. اغلب فارسیزبانی با این داستانها چه از طریق خمسه نظامی و چه به کمک سایر کتابهای ادبی آشنایی دارند، اما تاکنون کمتر پژوهشگری به سراغ شخصیتشناسی و بررسی زمینهی تاریخی این داستانها رفته است.
ئسخه دیجیتالی این کتاب با مجوز ناشر اصلی و یا نویسنده و یا هر دو و یا بازماندگان تهیه و در دسترس قرار گرفته است. فروشگاه اینترنتی کتابستان، جایی است برای گشت و گذار مجازی دربین هزاران عنوان کتابِ پرفروش، به روز و جذاب از ناشران مطرح کشور و خرید آسان کتاب از هر نقطه ایران عزیز بیشتر بخوانید.. مرد در اوج جوانمردی تن به رنج مهربانی یکسره میسپارد با همه دردسرهایش و به عشق افلاطونی متوسل میشود، یعنی دوست داشتن و عشق را در درون خود به کانون داغی مبدل کردن و از گرمیاش نیرو گرفتن و به هنر پرداختن. مرد دلباخته به خواهش شیرین تیشه برمیگیرد و با نیروی عشق، دل سنگین کوه را میخراشد و در ملاقاتهای متعددی که با کارفرمای نازنین دارد سخنی از دل شوریده و عشق خانهسوز خود به زبان نمیآورد، گرچه از سراپای وجودش لهیب دلدادگی شعله میکشد…
خسروپرویز، جوان بالغ مغروری است، در آستانه تصدی مقام پرمشغلهی سلطنت و شیرین دختر تربیت شده طنازی است، آشنا به رموز دلبری و با خبر از موقعیت اجتماعی و شرایط سنی خویش. دختری که قرار است در آیندهای نزدیک به جای عمهی خود (مهین بانو) بر مسند حکمرانی ارمنستان تکیه زند و سرنوشت مردان و زنان آن سرزمین را در دست کفایت خویش گیرد. بخش دوم خلاصه داستان خسرو و شیرین و بخش سوم خلاصه داستان لیلی و مجنون به نظم و نثر است. دختری که در چنین محیطی بالیده در مورد طبیعیترین حق مشروع خویش، یعنی انتخاب شوهر، گرفتار هیچ مانعی نیست.شیرین در کنار عاشق خود خسرو، اسب میتازد، به گردش و تفریح میپردازد، مذاکره میکند، شرط و شروط میگذارد و امتیاز میگیرد و در همهحال پاکدامنی خود را پاس میدارد و آن طرف زندگی سراسر تسلیم لیلی است.
ثبت ديدگاه