جالب اینجاست که در این کتاب، مثال‌های زیادی از افراد موفق آورده شده که همگی، به انجام کار عمیق مشغول بوده‌اند. کال نیوپورت در کتاب کار عمیق به تأثیر روایت‌ها در عصر اطلاعات می‌پردازد و اینکه چگونه این درهم‌آمیختگی اطلاعات و پیچیدگی شرایط ارتباطی باعث حواس‌پرتی و عدم تمرکز می‌شود. چنین کاری موجب می‌شود تا ارزش‌های جدیدی آفریده شده و مهارت‌های افراد بهبود پیدا کند.

مسائل بسیاری وجود دارند که به برهم‌خوردنِ تمرکزِ ما منجر می‌شوند. مثلا کافی است به محل کار خود کمی دقت کنیم تا متوجه عوامل برهم‌زنندهٔ تمرکزمان شویم. تفاوتی هم ندارد، چه در خانه، چه در محل کار و چه در مکان‌های دیگر، عوامل بسیاری ما را دربرگرفته‌اند که هرکدام به نوعی توجه ما را به خود جلب می‌کنند. اگر به کتاب‌های حوزه‌ی روانشناسی، خودیاری و خودشکوفایی علاقه دارید، خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

من ده سال است که دنبال کنندۀ کار عمیق هستم؛ اما هنوز هم زمان هایی پیش می‌آید که از قدرت آن غافلگیر می شوم. بعد از ترجمه کار عمیق به حدود 25 زبان مختلف دنیا، این کتاب ارزشمند در ایران هم مورد توجه قرار گرفت. کتاب کار عمیق به جهت شهرت توسط ناشران مختلفی به چاپ رسیده است.

ما در فراکتاب امکان خرید نسخه دیجیتال و نسخه چاپی این کتاب را برای شما کتابخوان های عزیز فراهم کرده ایم. بر اساس تحقیقات انجام‌شده از سوی دکتر لری روزن، استاد بازنشسته‌ی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، یک دانشجوی معمولی از هر پانزده دقیقه‌ای که به مطالعه اختصاص می‌دهد، دست‌کم پنج دقیقه دچار حواس‌پرتی می‌شود. بیشتر ما با پیام‌های متنی، تماس‌های تلفنی و یا اعلان‌های شبکه‌های اجتماعی تمرکز خود را ولو برای دقایقی کوتاه از دست می‌دهیم. کتاب کار عمیق درست برای جلوگیری از چنین شرایطی به رشه‌ی تحریر درآمده است.

گرچه تمرکز کردن واقعا کار سختی‌ست، ولی اگر این سختی صرفا به خاطر استفاده از تکنولوژی‌ست، پس باید آن را کنار بگذارید. نیوپورت در بخشی از کتاب، راجع به نحوهٔ حذف شبکه‌های اجتماعی از برههٔ کار کردن نیز صحبت می‌کند. نیوپورت در کتابش، علاوه بر افراد موفق به افرادی که در استفاده از کار عمیق ممانعت می‌ورزند نیز، اشاره می‌کند. بله، آن‌ها سرمایه‌دارهایی هستند که به خاطر قدرت، ثروت، جایگاه اجتماعی و موقعیت شغلی، لزومی نمی‌بینند که تمرکز کنند. در واقع حتی سرمایه‌دارها هم باید خوب فکر کنند و تمرکز داشته باشند، تا همیشه موفق شوند. البته متاسفانه برخی سرمایه‌دارها و برنامه‌نویس‌ها برای این‌که موفق شوند، کار عمیق انجام می‌دهند تا رسانه‌هایی اعتیادآور مثل اینستاگرام، توییتر و فیس‌بوک را ایجاد کنند.

نیوپورت در این کتاب ابتدا با توضیح فلسفهٔ کار عمیق سعی در آشنا کردن خواننده با وضعیت موجود می‌کند و در ادامه به این می‌پردازد که چرا باید از این وضعیت خلاص شویم. کتاب در فصل‌هایی ابتدایی سعی در توضیح مسالهٔ کار عمیق دارد و سپس قوانین کاربردی و مهمی در ادامهٔ کتاب برای نیل به این هدف به مخاطب کتاب ارائه می‌کند. کتابچی این کتاب را به همهٔ آنهایی که در فعالیت‌های روزمرهٔ خود با مشکلات زیادی از جمله حواس‌پرتی دست و پنجه نرم می‌کنند و گرفتار دنیای پر زرق و برق دیجیتال شده‌اند، پیشنهاد می‌کند.

ضمناً در ادامهٔ این کتاب هم می‌توانید اثر بعدی نیوپورت یعنی مینیمالیسم دیجیتال را مطالعه بکنید که آن هم کتاب بسیار جذاب و تاثیرگذاری است. کال نیوپورت، نویسندهٔ جوان آمریکایی‌ست که در سال ۱۹۸۲ به دنیا آمد. او یکی دیگر از آن نویسنده‌هایی‌ست که از دانش و تحصیلات دانشگاهی خود جهت خلق کتاب‌هایی مفید استفاده می‌کند. او در کتاب «کار عمیق»، روش‌هایی را که به شما در تمرکز کردن و کاهش حواس‌پرتی کمک می‌کند، آموزش می‌دهد. ما نیز سعی کردیم در این مطلب، خلاصه‌ای از آن را در اختیارتان قرار دهیم. البته در مطلبی دیگر نیز راجع به کتاب «مینیمالیسم دیجیتال» توضیح داده‌ایم.

در دنیای امروز هر چیزی می‌تواند حسابی حواسمان را پرت کند و ما را از انجام کاری که می‌کنیم باز دارد. «حواس‌پرتی» شاید در یک کلمهٔ مشتق‌مرکب خلاصه شده باشد، ولی عواقب وحشتناکی دارد. از عقب ماندن در انجام کارها گرفته تا خستگی مفرط، استرس و حتی از دست دادن شغل.

این معضل برای اکثر افراد معضلی واقعی است، ولی اگر خواسته باشید قوای کار عمیق را در خودتان تقویت کنید، این مسئله جدی‌تر می‌شود. در فصل قبل، چند روش را برای تقویت قوای تمرکز مرور کردیم، ولی بهرهٔ این روش‌ها اگه مثل باراتوندا ترستون قبل‌از آزمایش سال ۲۰۱۳، غرقه در دنیای مرورگرهای وب و اپلیکیشن‌ها باشید، به‌شدت کاهش می‌یابد. گفتیم که نیروی اراده محدود است و هرچه ابزارها اغواکننده‌تر باشند، حفظ تمرکز روی کارهای عمیق را سخت‌تر خواهند کرد؛ بنابراین برای اعتلای کار عمیق، باید یک بار در نحوهٔ بهره‌برداری از این ابزارها و نحوهٔ گذراندن وقتتان بازنگری کنید. از دیگر آثار او می‌توان به «مینیمالیسم دیجیتال» (۲۰۱۹) که به دنبال یافتن زندگی متمرکز در جهان پر هیاهو است، اشاره کرد. در این کتاب مانند مابقی آثارش، بر روی فلسفۀ استفاده از عناصر دیجیتالی کار کرده و اینکه چطور این عناصر موجب عدم تمرکز شده‌اند و افراد چگونه می‌توانند با کسب مهارت‌هایی تمرکز خود را افزایش دهند. این کتاب را نشر میلکان به ترجمۀ سمانه پرهیزکاری ارائه کرده است.