در فصل چهارم با الگوی اضطراب اجتماعی کلارک و ولز که یک الگوی علمی برای توضیح آنچه که هنگام بروز خجالت و کمرویی اتفاق می‌افتد است آشنا می‌شوید. وقتی کم رویی بخشی از شخصیت فرزند شما شده است، مشکلات به مراتب عمیق تر و بزرگ تر خود را نشان خواهند داد. کمرویی گاه و بیگاه هم می تواند مانع از این شود که کودک شما با دیگران به راحتی ارتباط بگیرد و دوستان مناسب را پیدا کند. از سوی دیگر کمرویی و خجالت هر دو عواملی هستند که تجارب و لذت های زندگی را از افراد دریغ می‌کنند، به خصوص در کودکان کودکان ذات افراد کنجکاوی هستند و دوست دارند از مسائل مختلف سر در بیاورند. بنابراین اگر جز افرادی هستید که دوست دارند با استفاده از روشهای ساده و راهنمایی های واضح و روشن کمرویی و استرس و اضطراب خود را حل نمایند، توصیه می کنم حتما این کتاب را مطالعه نمایید.

این کتاب توسط دکتر مارتین آنتونی استاد گروه روانشناسی دانشگاه رایرسون در کانادا نوشته شده است و ترجمه آن توسط استاد سامان نونهالی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی انجام گرفته است. در این فصل، نویسنده تمرینات و تکنیک‌های عملی مختلفی برای مقابله با اضطراب ارائه می‌دهد. اگر بتوانید با توجه به نکات ذکر شده از طرف مارتین م.آنتونی در مقابل جمعی، با اعتماد به نفس و قدرتمند سخنرانی کنید، یعنی تقریبا به پایان راه رسیده‌اید. این کتاب و کتاب‌های دیگر این مجموعه در قالب یک داستان به کودکان و به والدین آن‌ها کمک می‌کنند تا احساساتشان را بشناسند و بتوانند در شرایط مختلف، آن‌ها را بروز دهند، یا در بعضی موارد، مثل همین داستان، بر آن غلبه کنند.

آیا از حضور در جمع و قرار گرفتن در مرکز توجه واهمه دارید؟ آیا از دیدن آدم‌های جدید و صحبت با آن‌ها احساس نگرانی شدید می‌کنید؟ یا از مصاحبه کردن و سخنرانی و ارائه در مقابل جمع می‌ترسید و از آن شانه خالی می‌کنید؟ این موارد نشان از نوعی ترس یا اضطراب اجتماعی درون شما دارند. اختلالی که باعث می‌شود فرد از جامعه فاصله بگیرد، منزوی شود و در مواردی حتی به انجام رفتارهای ناهنجار روی آورد. این پدیده درصد قابل‌توجهی از افراد را درگیر خود کرده و بر زندگی و آرامش آن‌ها تأثیر گذاشته است. خیلی‌ها به‌دلیل داشتن اضطراب اجتماعی‌شان موقعیت‌های خوبی را ازدست‌داده‌اند، در کارشان پیشرفت نکرده‌اند، روابط عاطفی‌شان برهم‌خورده و درنهایت افسرده شده‌اند. البته این اختلال ثابت و یکنواخت نیست و می‌تواند حالات مختلفی، از سطح خفیف تا شدید داشته باشد.

به‌عبارت‌دیگر، اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی، نگرانی یا ترس شدید از قضاوت شدن، ارزیابی منفی یا تائید نشدن در یک موقعیت اجتماعی است. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است نگران رفتار خود و مرکز توجه بودن یا فردی کسل‌کننده، احمق یا بی‌دست‌وپا به نظر رسیدن در موقعیت‌های اجتماعی مختلف بشوند. به همین دلیل، اغلب از حضور در موقعیت‌های اجتماعی اجتناب می‌کنند و اگر مجبور به حضور در چنین موقعیت‌هایی باشند، به‌شدت مضطرب می‌شوند. فردی که مبتلا به اضطراب اجتماعی است نمی‌تواند با دوستان، اعضای خانواده یا همسر خود به‌خوبی ارتباط برقرار کند و در مصاحبه‌های شغلی و تحصیل با مشکلاتی مواجه می‌شود. این افراد بیشتر از دیگران درمعرض ابتلا به افسردگی و سوءمصرف الکل هستند؛ مانند هر اختلال روانی دیگر، اضطراب اجتماعی نیز ناشی از عوامل متعدد زیستی و محیطی است.

کمرویی یک مشکل رفتاری رایج است که در شرایط استرس‌زا و یا حتی عادی، جرات فرد در مداخله، اعلام نظر و ابراز احساسات را می‌گیرد. یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های افراد کم‌رو، مورد تمسخر قرار گرفتن است، این افراد از مسخره شدن حراس دارند و این احساس موجب می‌شود حتی در شرایط معمولی، از سخن گفتن و معاشرت بپرهیزند. عوامل دیگری مانند خود کوچک‌بینی، احساس حماقت کردن، بزرگنمایی عیب‌های شخصی و عدم کسب اعتماد به نفس پس از یک شکست، از جمله دلایل اصلی کمرویی در بین مردم شناخته می‌شود. مطالعه کتابی درباره نوسازی خانه باعث نمی‌شود خانه‌تان بهتر به نظر برسد؛ مگر اینکه در کنار مطالعه آن، آستین‌های خود را بالا بزنید و مطالبش را با جدیت تمام اجرا کنید.

CBT یک نوع درمان روانشناسی است که بر تغییر افکار و رفتارهای منفی تمرکز دارد. این کتاب شامل تمرینات و تکنیک‌های عملی مختلفی برای مقابله با اضطراب اجتماعی است. این کتاب مناسب برای غلبه بر خجالت که در دسته‌بندی کتاب‌های موفقیت و خودیاری قرار دارد به شما راهکار مشخص و واحد ارائه نمی‌کند. بلکه شما را وادار می‌کند تا با خواندن کتاب و تطبیق آن با شرایط خودتان در زندگی، راهکار عملی مخصوص به خودتان را پیدا کنید. علاوه بر این، نویسنده مثال‌های بسیاری هم از زندگی شخصی خودش می‌زند که به وضوح بیشتر مطالب کمک می‌کند. برای دانلود قانونی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

در این فصل، نویسنده اضطراب را به عنوان یک احساس طبیعی تعریف می کند که می تواند در هر سنی رخ دهد. در این فصل، نویسنده اضطراب را به عنوان یک هیولای درونی توصیف می کند که همیشه در حال تهدید و ترساندن ما است. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. اشتباه نکنید، تنها با مصرف دارو نمی‌توان کمرویی را درمان کرد، این یک تفکر غلط است. البته با استفاده از برخی مکمل‌های گیاهی و طبیعی می‌توانید انرژی و روحیه مثبت به خود تزریق کنید و آماده تغییر و به چالش کشیدن خود شوید. پس در اولین تمرینات بهتر است در مورد خود درست فکر کنید و جملات مثبت و منطقی را با خود تکرار کنید.

اگر به عنوان فصل ششم کتاب نگاهی بیاندازید، عنوان آن یعنی “دارو مصرف کنید” شاید شما را به اشتباه به این باور بیندازد که با دارو خجالت و کمرویی خودتان را می توانید، از بین ببرید. اگر موقعیت اضطراب زا را خیلی زود ترک کنید، صرفاً باوری منفی را تقویت کرده اید، باوری که می گوید بهترین راه برای کاهش آشفتگی، اجتناب یا ترک موقعیت است. روان‌آموز فعالیت خود را در سال 1391 در عرصۀ کنکور ارشد و دکتری روانشناسی آغاز کرد. این مجموعه با انتشار کتاب‌های کمک‌آموزشی، تولید بهینۀ کلاس‌های آموزشی، عرضۀ کتب مرجع، طراحی و اجرای آزمون‌های آزمایشی و همچنین تولیدمحتوا در بسترهای فضای مجازی، در تلاش است تا پاسخی به نیازهای دانش‌آموختگان و داوطلبین کنکور ارشد و دکتری روانشناسی باشد. با 21 گام ساده آشنا می‌شوید که چطوری خمیر بازی دیگران نباشید و رفتارهای‌تان قاطعانه و محترمانه باشد.

خواندن اين كتاب درصورتي مثمرثمر خواهد شد كه مطالب و تمرين هاي ارائه شده را با سختكوشي دنبال كنيد. نکات ارزشمند برای برخورد با افراد منفی و اطلاعات مفید در استفاده از پاورپوینت و سایر نرم‌افزارها در حین ارائه، شامل می‌شود. معمولاً کسی در صحبت‌های روزانه با همکاران یا گفتن جک و حرف‌های روزمره با دوستان و اعضای خانواده مشکلی ندارد، اما وقتی نوبت به ایستادن روی صحنه در مقابل گروهی از مردم می‌رسد، حس ناامنی و اضطراب توان هر صحبتی را می‌گیرد.

این کتاب شامل تمرینات و تکنیک‌های عملی مختلفی برای مقابله با اضطراب و افسردگی است. این کتاب نوشته بو آیسبت، روانشناس و نویسنده سوئدی، یک راهنمای کاربردی برای مقابله با اضطراب است که با استفاده از استعاره‌ای از یک هیولای درون، به خواننده کمک می‌کند تا اضطراب خود را بهتر درک و راه‌حلی برای کنترل آن پیدا کند. سلام کردن اولین کلام برای ارتباط است بعد حال و احوالپرسی در جمع های آشنا را فراموش نکنید بپرسید حال شان چه طور است؟ چه کار می کنند و… و عکس العمل شان را ببینید. روش بعدی تعارف کردن است مثلا موقع ورود به آسانسور یا توی صف نانوایی یا توی اتوبوس سر نشستن بر صندلی می توانید تعارف کنید و با دیگران صحبت کنید. تعریف کردن از نوع پوشش، نوع آرایش، نوع فکر یا وسایل دیگر آن هم روش بعدی برای تمرین صحبت کردن با آدم هاست. مثلا در یک جمع، هی به این فکر می کنند که الان همه در مورد من منفی فکر می کنند و می گویند من یا زشتم، یا قیافه خوبی ندارم، یا لباسم مناسب نیست و… یا هی خودشان با خودشان فکر می کنند که چه آدم به درد نخوری هستند، مزخرف اند و هزار و یک ایراد دارند.