ولی زمزمه عباراتی به‌سادگی مانترا یا هر جمله تأییدی دیگر با ریتم آهنگین کمک می‌کند تا ذهن میمونی را گرفتار کنید. با زمزمه این آواهای دل‌نشین درواقع افکار پراکنده‌تان را کنار می‌گذارید و بیشتر روی کلمات یا عبارات تمرکز می‌دهید. صدای یکی از میمون‌ها همیشه بلندتر است؛ میمون ذهنی خاطرات و هر آنچه در گذشته اتفاق افتاده.

تکنیک‌های مدیتیشن ذهن آگاهی می‌توانند نحوه عملکرد مغز ما را تغییر دهند، با فرآیندهایی مانند نوروپلاستیسیته خودگردان که به ما امکان می‌دهد ساختارهای مغز خود را به معنای واقعی کلمه تغییر دهیم. نوروپلاستیسیته نمایانگر بخش «عضله ساز» مغز انسان است – آنچه تمرین می کنیم قوی تر می شود و آنچه تمرین نمی کنیم ضعیف تر می شود. دلایل زیادی وجود دارد که چرا کنترل ذهن میمون در دنیای مدرن دشوارتر شده است. مردم امروز اغلب به طور مرتب چندین کار را انجام می دهند، در حالی که فناوری به طور مداوم در نوک انگشتان ما است، هر کجا که هستیم، به این معنی که هرگز نباید خسته شویم. لحظات بی حوصلگی می تواند به ایجاد شرایط برای لحظات شگفت انگیز خلاقیت، تخیل و بهبود حالات وجود کمک کند. آیا لحظه یورکا را تجربه کرده اید؟ شاید سعی کرده اید مشکلی را حل کنید یا ایده ای به ذهنتان خطور کند، اما به نظر می رسد که هیچ چیز جواب نمی دهد.

این چشم‌انداز بودایی برای یک مدیتیشن آرام کمک می‌کند تا این میمون را به‌خوبی بشناسید و در ادامه دلایل و شناخت کافی از ترس‌هایتان داشته باشید. کتاب حاضر برای آن دسته از افرادی که به رام ساختن اضطراب و غم های سرکش خود تمایل دارند، جواهری ارزشمند است. جنیفر شنون برای تحقق بخشیدن به ایده خود، استعارۀ سادۀ «میمون ذهن» را در نظر گرفته و معتقد است با گام هایی ساده، در عین حال خردمندانه، می توان به این مهم واقعیت بخشید. به زبان ساده، در این کتاب مجموعه مراحل جامعی وجود دارد که باعث می شود دورۀ اضطراب اسپری و پس از آن محو گردد. نمونه هایی از نکات ارائه شده توسط نویسنده و نیز اشاراتی به داستان شخصی وی، باعث می گردد که این کتاب برای همه خوانندگان مناسب باشد». خواه بهتر خواه بدتر از حد انتظار باشیم، بسته به موقعیت اگر کاری که انجام می‌دهیم در واکنش به ترس از شکست و طرد باشد، میمون را حس می‌کنیم.

اما به هرحال او فردی بود که در زمان خودش منجر به بروز یک انقلاب علمی شد. برای آشنایی با چگونگی تاثیر وراثت و محیط بر شخصیت کلیک نمایید. برای ارسال بریده کتاب، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. سعی کنید ذهن یک مبتدی را پرورش دهید و به خود اجازه دهید کنجکاو شوید. زمانی که حوصله تان سر می رود، فعالیت هایی مانند یادداشت روزانه، ورزش، سازماندهی محیط و فکر کردن به اهدافتان را در آغوش بگیرید که همگی می توانند به سلامت روان شما کمک کنند.

شما نمی توانید هر چیزی را که برای شما اتفاق می افتد کنترل کنید، اما می توانید نحوه واکنش خود را کنترل کنید. مهمتر از همه، شما باید تلاش کنید تا به جای واکنش احساسی، متفکرانه پاسخ دهید. این یک موضوع مشترک در میان فیلسوفان رواقی و متخصصان ذهن آگاهی است. به جای نگرانی در مورد چیزی که نمی توانید کنترل کنید، نگران چیزهایی باشید که می توانید کنترل کنید. و هر چیزی که خارج از کنترل شماست، می توانید انتخاب کنید که چگونه به آن واکنش نشان دهید.

از طرفی وقتی این اتفاق در طول یک مدت زمان کوتاه و یا گونه ای کوچک از ارگانیسم ها اتفاق می‌افتد؛ به آن ریز تکامل نیز گفته می‌شود. در اثر بروز گونه های جدید در اثر انتخاب طبیعی، به آن تکامل کلان گفته می‌شود. به جای انجام چندین کار به طور همزمان، سعی کنید روی یک کار در یک زمان تمرکز کنید. همچنین ممکن است فکر کنیم که با چندوظیفه بودن در محل کار بهره وری بیشتری داریم. با این حال، حقیقت این است که این تأثیر منفی بر بهره وری و سلامت روان ما دارد. این تحقیق نشان داد که حالت پیش فرض ذهن حالت استراحت و آرامش نیست، بلکه بیشتر حالت فعالیت و بهره وری است.

اتفاقات سخت باعث می‌شوند تا این میمون در ذهنتان ماندگار باشد و مرتب کاری کند تا از گذشته به یاد بیاورید و با خودتان تکرار کنید کاش فلان ماجرا هرگز پیش نمی‌آمد. بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که نود ثانیه طول می‌کشد تا پس از تحریک مغز با محرک‌های عصبی، دوباره به حالت عادی برگردیم. روی خودتان متمرکز شوید تا جلوی افکار سریع که حمله‌ور می‌شوند گرفته شود. پیش از اینکه نفس عمیق بکشید و ادامه بدهید، فقط کافی است « دست نگهدارید».

بودا با توصیف چنین فضایی ضوابطی را مشخص کرد تا در مورد « ذهنی شبیه به گوزن جنگلی» بیشتر بگوید. بیش از ۲هزار و پانصد سال پیش، بودا به خود یاد داد که چطور با تماشای رفتار دیگران و زیر نظر گرفتن تجربیات شخصی خودش، ذهن را آرام کند. او ذهن را سیستمی پرمشغله و درگیر توصیف کرد که در آن میمون‌هایی مرتب از این نقطه به آن نقطه می‌پرند، پرحرفی می‌کنند و جیغ و فریاد راه می‌اندازند.