در این جامعه کوچک و دور افتاده هنوز اصول اخلاقی گذشته، مذهب و ادبیات معانی خود را از دست نداده‌اند. هرچند وحشی‌کده نیز جامعه‌ای غیر آرمانی است، ولی قرار گرفتن تصویری که هاکسلی از آن ساخته است در کنار تصویر جامعه متمدن دنیای قشنگ نو، اجازهٔ مقایسهٔ جامعهٔ پادآرمانی با زندگی فعلی را به خواننده می‌دهد. در این قسمت محوریت داستان از شخصیت برنارد مارکس به جان وحشی منتقل می‌شود.

اولین مورد این کتاب‌ها به اسم Limbo در سال 1920 چاپ شده است. آخرین نسخه هم سال 2016 به نام بعد از آتش‌بازی منتشر شد. این بین می‌توان «دست‌های جیکوب» که سال 1997 منتشر شد را مهمترین مجموعه داستان کوتاه هاکسلی معرفی کرد. دستنویس این داستان، تا سه دهه بعد از مرگ هاکسلی در یک صندوق در خانه‌ی این نویسنده از نظرها مخفی بود.

اگر شما هم از طرفداران رمان‌های پادآرمانی هستید، شنیدن این کتاب بهترین انتخاب شما خواهد بود. «رولینگ» برای خلق دنیای «هری پاتر» از سنتی قدیمی مربوط به داستان های فانتزی کودکان در بریتانیا الهام گرفته است. در این مطلب قصد داریم نکاتی جالب توجه را از زندگی این نویسنده ی توانمند با هم مرور کنیم.

آنچه بیش از همه نام این نویسنده را بر سر زبان‌ها انداخت، رمان تخیلی دنیای قشنگ نو بود که تصویری پادآرمانی از لندن را نمایش داده است. این نویسنده‌ی انگلیسی در سال 1962 از سوی انجمن ادبیات پادشاهی انگلستان، عنوان «همنشین ادبیات» را از آن خود کرده است. آلدوس هاکسلی که در سال‌های پایان عمرش به عنوان یکی از اندیشمندان حوزه‌ی فلسفه و عرفان به شما می‌رفت، 7 بار نامزد دریافت جایزه‌ی نوبل شده بود. آلدوس هاکسلی نویسنده‌ای انگلیسی‌الاصل بود که بعدها در سال 1937 به آمریکا مهاجرت کرد. او دنیای قشنگ نو را زمانی که در فرانسه و انگلستان زندگی می‌کرد به رشتهٔ تحریر درآورد.

چون به هر حال، وجود طبقات اجتماعی برای اداره‌ی جامعه ضروری است. این بار به سراغ رمانی از آلدوس هاکسلی می‌رویم که شبیه آقای لِم نگاهی ضد آرمانی به آینده انسان دارد. آلدوس لئونارد هاکسلی، زاده‌ی ۲۶ ژوئیه ۱۸۹۴ و درگذشته‌ی ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳، نویسنده و فیلسوف بریتانیایی و یکی از اعضای برجسته‌ی خانواده‌ی هاکسلی بود.

بعضی از منتقدان طنز این کتاب را بیش از حد تلخ و تند می‌دانند، امّا شاید همین دلیل ماندگاری این اثر شد. وقایع «Brave new world» در سال 2540 میلادی در شهر لندن رخ می‌دهد. «هاکسلی» آرمان‌شهری را به تصویر می‌کشد که در آن مهندسی ژنتیک به آفرینش انسان‌ها با ویژگی‌های از پیش تعیین شده منجر شده است. نظام اخلاقی جامعه با تشکیل حکومت جهانی و از میان بردن جنگ، فقر و نابودی کامل خانواده و تولید مثل به کلی پوست انداخته است. در نتیجه چند گروه از انسانها بعنوان محصول از این کارخانه‌ها خارج می‌شوند؛ آلفاها، بتاها، گاماها و اپسیلون‌ها.

براساس این کتاب فیلم‌هایی با همین عنوان در سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۹۸ ساخته شده است. «دنیای قشنگ نو» عنوانی برگرفته از نمایش‌نامه‌ی «طوفان» شکسپیر است. نویسنده در بخش‌های پایانی داستان خود به‌طور مداوم به نقل‌وقول‌هایی از نمایشنامه‌های متفاوت شکسپیر اشاره دارد. اما زندگی «هاکسلی»، فقط در حقایق مربوط به کتاب «دنیای قشنگ نو» خلاصه نمی شود؛ به همین خاطر در این مطلب قصد داریم نکاتی جالب توجه را از زندگی این نویسنده ی توانمند با هم مرور کنیم. با شنیدن این رمان جزو معدود کسانی خواهید بود که به آینده سفر کرده‌اند! آلدوس هاکسلی (Aldous Huxley) شما را به صدها سال بعد می‌برد تا نتیجه‌ی ترقی امروز انسان‌ها را از نزدیک ببینید.

اگر بخواهیم به صورت دقیق بگوییم یک بازسازی تئاتری، سه مورد رادیویی، سه مورد روی پرده سینما و دو اقتباس تلویزیونی انجام شده است. مهمترین اقتباس را این بین باید سریالی معرفی کرد که سال 2020 با نام دنیای قشنگ نو شروع به پخش شد. این بازسازی با این حال نتوانست چندان نظر منتقدین را جلب کند. درد و رنج بر دنیای کابوس‌وار 1984 مستولی است و بندگی، شکنجه و جنگ، هنجارهای اجتماعی محسوب می‌شوند. دنیای قشنگ نو سرشار از صلح و خوشحالی است و در آن جنگ، جنایت، درد و رنج، قحطی و کمبود از میان رفته است.