این رمان، قصه ی تنهایی ناگریز در جامعهای است که افرادش با یکدیگر بیگانهاند. مادر و فرزند، فرزند و معلم، پدر و دختر و … همه و همه در زندانی اسیر شدهاند که توان برقراری ارتباط با نزدیکترین افراد زندگی خود را نیز ندارند و گریز از این بیگانگی تلاشی بیهوده است. اعضای مسلمان ریاست جمهوری بوسنی این اقدام آکادمی نوبل را یک رسوایی و شرمساری توصیف کرده چرا که پیتر هانتکه حامی صربها بوده است. خانوادهی قربانیان کشتار وسیع سربرنیتسا که در سال ۱۹۹۵ در کشور بوسنی رخ داد خواستار باز پس گیری جایزهی نوبل ادبی از پیتر هانتکه شدند و اعلام کردند که این تصمیم به مادرانی که همسر و پسران خود را از دست داده اند آسیب زده است.
برای دریافت کتاب محاکمه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتابها و نظرات کاربران درباره کتابها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. علی اصغر حداد از جمله مترجمانی است که چندین اثر از پیتر هانتکه را ترجمه کرده است و نمایشنامه کاسپار یکی از آنهاست. کاسپار در این اثر پسر شانزده سالهای است که در یکی از خیابانهای آلمان با سر و وضع مضحک و راه رفتن غیر عادی توجه عابران را جلب میکند. او نامهای در دست دارد که آن را پیرزنی فقیر و خدمتکار خطاب به یک افسر سوارکار نوشته و ماجرای زندگی پسرک را شرح داده است. این نمایشنامه جزو آن دسته از آثاری است که هانتکه در نقد زبان آن را نوشته است.
منظور از اثر معمولاً مجموعهی کارهای نویسنده است، اگر چه گاه در متن مربوط به جایزه از آثار مشخص نیز نام برده شده است. گفتنی است تاکنون هیچ نویسندهی آثار علمی-تخیلی برندهی جایزهی نوبل ادبیات نشده است و منتقدین این موضوع را یکی از ضعفهای آکادمی سوئدی میدانند. برای دانلود قانونی کتاب محاکمه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید. کتاب ترس دروازهبان از ضربه پنالتی پیتر هانتکه با ترجمه ی محسن جدهدوستان نیز در دو نوبت چاپ شده که به ترتیب در سالهای ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ به فارسی ترجمه و نشر فصل سبز آن را منتشر کرده است.
پیتر هاندکه کتابهای دیگری نیز دارد که از آنها میتوان به «گمگشته» (Absence) اشاره کرد. شما میتوانید نسخهی صوتی و الکترونیکی کتابهای پیتر هانتکه را در کتابراه بشنوید و بخوانید. پیتر هانتکه نویسندهی اتریشی است که در سال ۲۰۱۹ توانست به دلیل نوآوریهای روایی خود به جایزهی نوبل ادبی دست یابد. از دیگر افتخارات او میتوان به کسب جایزهی ایبسن در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد. «کاسپار» و «تکرار» از بهترین کتابهای پیتر هانتکه به شمار میرود.
اتهام به خود نیز اثر دیگری از این نویسنده و نمایشنامهنویس اتریشی است که حسن ملکی آن را ترجمه کرده که در دو نوبت به ترتیب سال ۱۳۷۷ و ۱۳۷۹ از سوی نشر تجربه منتشر شده است و نشر چشمه آن را سال ۱۳۹۶ با ترجمه ملکی منتشر کرده است. پیتر هانتکه بعد از دریافت جایزهی نوبل خود اهدای این جایزه به خود را اقدامی شجاعانه دانسته و از حمایت صربستانیها تشکر کرده است. وزیر فرهنگ صربستان نیز در حمایت از او گفته او سالها پیش باید این جایزه را دریافت میکرده است. این جایزهی مهم در سال ۲۰۱۸ برگزیدهای نداشت چرا که آکادمی سوئدی اعلام کرد برندگان نوبل ادبیات به رسوایی اخلاقی، فساد مالی و همچنین بیوفایی بعضی از اعضا به قوانین نوبل مبنی بر فاش نکردن نامزدهای جایزه به عموم متهم شد. در نتیجه امسال آکادمی در فکر برگرداندن اعتبارش به دو نویسنده جایزه اهدا کرد. این نویسنده و نمایشنامهنویس اتریشی در 6 دسامبر سال 1942 در گریفن اتریش متولد شد.
ساعتها به مغز خود فشار میآورد تا شاید راه چارهئی بیابد. از چه راهی میتوانست روند رسیدگی به پروندهی خود را تسهیل کند؟ میدانست که دندادن بههمفشردن دردی را درمان نمیکند. اغلب ساعتها در دفتر کارش پشت میز خالی مینشست و سر را به کف دستها تکیه میداد. در همانحال مراجعانی که بهقصد برقراری ارتباط با بانک آمده بودند، در اتاق انتظار مینشستند و بهعبث چشم انتظار میماندند تا شاید او آنها را به حضور بپذیرد. بسیاری از شما در طول روز فرصت مطالعه یک رمان بلند را پیدا نمیکنید یا کتابها نیمهخوانده باقی میمانند.
در طى گفتوگو معلوم شد که آن زن همْسر مستخدم محکمه است و به واسطهى روابطى که در محکمه دارد احتمالاً مىتواند براى ک. مفید واقع شود، بهویژه از آن رو که خود مدعى بود قاضى تحقیقات یکى از دوستداران اوست. به گفتهى او عمل کرد و دفاتر قاضى تحقیق را، که پُر بود از تصاویر زشت و شرمآور، در اختیارش گذاشت. آن تصاویر سرشت ناهنجار اهالى محکمه را بار دیگر در نظر ک. به اصرار زن با او راه گریز پیش بگیرد، دوباره سروکلهى آن مردى پیدا شد که در صحن دادگاه با زن در آمیخته بود. سپس او را روى شانه انداخت و با خود برد، درحالىکه زن، برخلاف ادعاى خود که گفته بود به آن مرد میلى ندارد، مقاومت چندانى نشان نداد.
ثبت ديدگاه