استراتژی عمده و مهمی که در درمان صورت می‌گیرد، پاره کردن این چرخه و دورهای باطل است. بخشی از این یادگیری ناشی از تجربه کردن شخصی است و بخشی دیگر را با نگاه کردن به رفتار دیگران می‌آموزیم و به عبارت دیگر برای خودمان الگو انتخاب می‌کنیم. وقتی بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، برخی شادتر هستند و برخی در خودشان سیر و سلوک می‌کنند.

وقتی کارکنان احساس کنند که از سوی سازمان حمایت می‌شوند و توانایی‌های خود را به رسمیت می‌شناسند، اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا می‌کنند و عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند. طبق مطالب ذکر شده در کتاب غلبه بر کمرویی دلیل خجالتی بودن ۹۹ درصد از ما این است که گمان می‌کنیم با حرف زدن یا انجام کاری، باعث شرمندگی خود می‌شویم. وقتی که کمتر به خودمان توجه کنیم، نگرانی‌مان از اینکه چگونه به نظر می‌آییم کمتر می‌شود. نویسنده کتاب غلبه بر کمرویی معتقد است در درون هر فردی، نیروهایی نهفته وجود دارد که می‌تواند به فرد توانایی هایی بدهد که به وسیله آن با مشکل برخورد کند. کتاب غلبه بر کمرویی به تمام کمروها و خجالتی‌ها کمک می‌کند تا در ارتباط با افراد، خونسردی و اعتماد به نفس خود را حفظ کنند و به راحتی در هر موقعیتی حضور داشته باشند. کتاب غلبه بر کمرویی به تمام خجالتی‌ها کمک می‌کند تا در ارتباط با افراد، خونسردی و اعتماد به‌نفس خود را حفظ کنند و به راحتی در هر موقعیتی حضور داشته باشند.

برای کسانی که از اضطراب عملکرد رنج می‌برند، نظر دیگران درباره آنها ممکن است از اهمیت چندانی برخوردار نباشد. اما اگر اضطراب از این سطح فراتر رود، دیگر چیز خوبی نیست و می‌تواند روی کار و حرفه شما تأثیر نامطلوب بر جای بگذارد. اگر قرار است برای شرکت در یک مصاحبه استخدامی بروید یا در امتحانی شرکت کنید، داشتن کمی اضطراب به شما انرژی می‌دهد، به شما کمک می کند تا ذهن متمرکز داشته باشید. اگر از چیزی اجتناب کنید که از آن چیزی نیاموزید ممکن است به رغم نظر بعضی‌ها بی‌ضرر باشد. مهم است که انواع زیرکانه اجتناب را فراموش نکنیم زیرا وقتی اجتناب می‌کنیم به ادامه‌دار شدن گرفتاری کمک می‌کنیم.

بعضی از کسانی که با اضطراب اجتماعی رو به رو هستند با دوستانشان بیرون نمی روند و در مناسبت‌هایی مانند مراسم ازدواج شرکت نمی‌کنند، اما بسیاری دیگر در مراسم و رویدادهایی که از آن می‌ترسند حضور می‌یابند. اضطراب اجتماعی به معنای هراس، بی قراری و تشویش و نگرانی است که اغلب مردم در روابط خود با دیگران آن را تجربه می کنند. بسیاری از مردم در سکوت و بی‌آنکه به روی خود بیاورند سال‌هاست که از مشکلات روانی رنج می‌برد و در مواقعی خجالت می‌کشند یا احساس گناه می‌کنند که مشکلات خود را با دیگران در میان بگذارند.

اضطراب اجتماعی و کمرویی دو وضعیت روان‌ شناختی شایع هستند که می‌ توانند به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارند. در دنیای امروز که ارتباطات اجتماعی اجتناب‌ ناپذیر است بسیاری از افراد با ترس از قضاوت یا رد شدن روبرو می‌شوند. خودآگاهی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر فرد در محیط کاری باید داشته باشد. مدیران منابع انسانی باید برنامه‌هایی را برای تشویق به خودآگاهی و توسعه فردی در کارکنان اجرا کنند.

رهبری مؤثر می‌تواند به کاهش اضطراب اجتماعی در محیط کار کمک کند. مدیران و رهبران باید به اهمیت نقش خود در ایجاد محیط کاری حمایتی و امن برای کارکنان آگاه باشند. این شامل ارائه بازخورد سازنده، حمایت از کارکنان در مواجهه با چالش‌ها، و ایجاد فرصت‌هایی برای توسعه و رشد فردی است.