شهید مطهری در نقد و بررسی این مکتب با استناد به آیات قرآن و احادیث، بر ارزش-مندی قدرت تأکید میکند اما دو نکته را نیز یادآور میشود. نخست اینکه قدرت تنها ارزش مورد قبول اسلام نیست و دیگر اینکه در شناخت قدرت نباید دچار اشتباه شد و قدرت را تنها در مفهوم مادی آن منحصر دانست بلکه مصداق واقعی قدرت، قدرت معنوی و روحی است. کتاب انسان کامل نوشته مرتضی مطهری به بررسی مفهوم و ویژگی های انسان کامل در فلسفه اسلامی و دینی می پردازد. در این کتاب، مطهری با تحلیل آموزه های دینی و فلسفی، به تبیین مفهوم انسان کامل از دیدگاه اسلام می پردازد و به چگونگی تحقق این مفهوم در زندگی فردی و اجتماعی اشاره می کند. او ویژگی های اخلاقی، معنوی و اجتماعی انسان کامل را بر اساس متون دینی، بخصوص قرآن و حدیث، مورد بررسی قرار می دهد و تلاش می کند تا نشان دهد چگونه می توان به الگو های انسانی عالی دست یافت. اول اینکه اعتقاد به خدا را با اختیار و آزادی قابل جمع نمیداند و دیگر اینکه تعلق و وابستگی به هر چیزی را ضد آزادی انسان معرفی میکند.
استاد در نقد و بررسی دیدگاه این مکتب نسبت به انسان کامل، اصالت معرفت عقلی در اسلام را مورد تأکید قرار میدهد اما این اشکالات را نیز بر این مکتب وارد میبیند که جوهر انسان تنها عقل او نیست؛ بلکه عقل، تنها یک شاخه از وجود انسان است نه تمام وجود و هستی انسان. بلکه عناصر دیگری نیز در ایمان وجود دارد مانند عنصر گرایش، عنصر خضوع و تسلیم، عنصر علاقه و محبت. کتاب “انسان کامل” از جمله آثار پرمخاطب و ماندگار شهید مطهری است که پس از انتشار، مورد استقبال بسیاری از اندیشمندان، فرهیختگان و عموم مردم قرار گرفته است. کتاب انسان کامل اثر شهید مرتضی مطهری، به دلیل جامعیت و عمق مباحثی که در آن مطرح شده، برای افراد مختلف با سالیق و گرایش های فکری گوناگون می تواند مفید باشد. کتاب “انسان کامل” یکی از آثار برجسته ی مرتضی مطهری است که به بررسی ابعاد مختلف انسان از دیدگاه اسلام می پردازد.
در آن ایام بیشتر مخاطبهای این سخنرانیها دانشجویان بودند و انتخاب این موضوع از طرف شهید مطهری بیمناسبت نبود. کتاب حاضر کمک میکند تا با مفهوم انسان متعادل و کامل از دیدگاه اسلام آشنا شوند. این کتاب به بررسی صفات و مشخصات انسان کامل از نظر روحانی و معنوی میپردازد و سعی دارد به خوانندگان ارشادی در راه تحقق کمال انسانی ارائه دهد.
کتاب «انسان کامل» نوشته مرتضی مطهری، یکی از آثار مهم در زمینه فلسفه اخلاق و معارف اسلامی است که به بررسی مفهوم و ویژگی های انسان کامل از دیدگاه اسلامی و فلسفی می پردازد. در این کتاب، مطهری به تحلیل آموزه های دینی و فلسفی درباره انسان کامل و چگونگی تحقق این ویژگی ها در زندگی فردی و اجتماعی می پردازد. کتاب «انسان کامل» برای افرادی که به دنبال درک عمیق تری از اصول انسانی و اخلاقی در اسلام و فلسفه اسلامی هستند، منبعی ارزشمند و الهام بخش به شمار میآید. دانلود کتاب انسان کامل مرتضی مطهری (PDF) با بهترین کیفیت توسط سایت جزوه یک گرد آوری شده است.
خواننده باید به این نکته توجه داشته باشد که استاد مطهری در ضمن تفکیک نظرات صحیح و نادرست هر یک از مکاتب، دیدگاه اسلام را نیز تبیین میکند. دیدگاهی که در معرفی انسان کامل و نمونه بیش از هر چیز بر جامعیت و هماهنگی ارزشها تأکید دارد. استاد شهید مرتضی مطهری در 13 بهمن 1298 در فریمان به دنیا آمد و 11 اردیبهشت سال 1358 در تهران به وسیله گروهک منافقین ترور شده و به شهادت رسید. او یک روحانی برجسته، استاد فلسفه و کلام و تفسیر قرآن، عضو هیأت مؤتلفه اسلامی، نظریه پرداز بزرگ نظام و جمهوری اسلامی و استاد دانشگاه تهران بود که بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. استاد مرتضی مطهری در این کتاب درباره انسان، کمالات انسان، لغزشهای بالقوه و بالفعل او، راه های تعالی انسان و سایر مطالب اساسی در مورد اسان و روح او پرداخت.
این کتاب به خواننده کمک می کند تا به درک عمیق تری از معنای زندگی و رسالت انسان در زمین دست یابد. مطهری در این کتاب به تبیین موانع و چالش های مسیر کمال نیز می پردازد و راهکارهای عملی برای نیل به کمال ارائه می دهد. او با تأکید بر تهذیب نفس و تزکیه باطن، مسیر رسیدن به سعادت حقیقی را برای انسان ترسیم می کند. در کتاب «مکتوبات خطی، جنگ ۱۷»، مطالبی دربارهی کتاب انسان کامل ارائه شده است.
شیخ سعدالدین حموی فرموده که هر سرّی که من در چهارصد و چهل جلد کتاب مخفی کردهام، عزیز نسفی در کشف الحقایق بیان کرده است. آثار او برای آشنایی با عرفان دیدی مدخل مناسبی است چرا که او با آرای حکما و عرفای پیش از خود آشنایی داشته و به زبان فارسی و ساده به نگارش آثارش پرداخته است. شیخ سعدالدین حموی فرموده که هر سرّی که من در چهارصد و چهل جلد کتاب پنهان کردهام، عزیز نسفی در کشف الحقایق اظهار کرده است. کتاب انسان کامل مجموعهای از سیزده سخنرانی استاد مرتضی مطهری در رمضان سال ۱۳۵۳ است. استاد مطهری در همان سالها این سخنرانیها را در مساجد تهران ایراد کرد.
مطالعه از نظر شناخت انسان نمونه و ایده آل اسلام و انسان معتدل مورد نظر اسلام، در همه زمانها مفید و ضروری است. موضوع اصلی کتاب انسان کامل، تبیین مفهوم انسان کامل از دیدگاه اسلام است. شهید مطهری در این کتاب به بررسی ابعاد مختلف وجود انسان، از جمله بعد جسمانی، روحانی، عقلانی و معنوی میپردازند. ایشان همچنین به بررسی سیر تکامل انسان و مراحل مختلف رشد و تعالی او میپردازند.
استاد بعد از بررسی مفهوم آزادی از دیدگاه این مکتب، به نقد این موضوع میپردازد که برخی اگزیستانسیالیستها حتی اعتقاد به خدا را نیز با آزادی انسان ناسازگار تلقی میکنند. به عقیده فلاسفه قدیم، جوهر انسان و «من» واقعی او، همان عقل اوست. به همین دلیل حکمای اسلامی، ایمان مورد تأکید در قرآن را از جنس شناخت میدانند.
کتاب انسان کامل از جمله آثار پرمخاطب و ماندگار شهید مطهری است که به زبان های مختلف ترجمه شده و در بسیاری از دانشگاهها و مراکز آموزشی مورد تدریس قرار می گیرد. این کتاب تاکنون بارها تجدید چاپ شده و همچنان مورد استقبال خوانندگان قرار می گیرد. کتاب انسان کامل میتواند به فهم بهتری از اصول اسلامی و مسیر تحقق انسان متعادل در جامعه کمک کند. به علاوه، با توجه به این پیشفرض که معصومین(علیهم السلام) انسانهای کامل مورد نظر اسلام هستند، رفع ابهام از مفهوم انسان کامل، در معرفی شخصیت پیامبر اکرم(ص) یا امیرالمؤمنین(ع) مؤثر است. مطهری در نگارش این کتاب از منابع غنی و متقنی همچون قرآن، احادیث، متون عرفانی و فلسفی استفاده کرده است. این امر باعث شده است که مباحث کتاب از استحکام و عمق باالیی برخوردار باشد و مورد تأیید عالمان و اندیشمندان اسلامی قرار گیرد.
ثبت ديدگاه