نیچه درمان را در تفکر انتقادی و بازیابی فلسفی اخلاق میداند. او این روش انتقادی را بدون هیچ محدودیتی پیش گرفته و بنیادهای فکری بشر تا روزگار معاصر را همگی مشمول این نگاه انتقادی قرار داده است. کتاب فراسوی نیک و بد، اثری فلسفی نوشته ی فردریش نیچه است که نخستین بار در سال 1886 به انتشار رسید. این کتاب توانست جایگاه نیچه را به عنوان برجسته ترین فیلسوف اروپایی زمانه ی خود به تثبیت برساند.
نیچه بیان کرده است که جهان مسیحیت، اسیر پندارها و عملکردهایی اشتباه شده و تحتسلطهٔ «اخلاقیات بردهدارانه» قرار گرفته است. نیچه در این کتاب بر بنیادهای اخلاقی موجود شوریده و افقی تازه در این عرصه گشوده است. کتاب فراسوی نیک و بد با عنوان فرعی «درآمدیی بر فلسفهی آینده» یکی از آخرین و مهمترین آثار فردریش نیچه لغتشناس و فیلسوف برجستهی آلمانی است.
عنوان اصلی کتاب نامبرده کتاب پیش درآمدی بر فلسفه آینده است که به نوعی نگاهی به فلسفه آینده دارد. کتاب فراسوی نیک و بد با عنوان فرعی «درآمدی بر فلسفهٔ آینده»، یکی از آخرین و مهمترین آثار فردریش نیچه است که نخستینبار در سال ۱۸۸۶ میلادی منتشر شد. گفته شده است که این کتاب توانست جایگاه نیچه را بهعنوان برجستهترین فیلسوف اروپایی زمانهٔ خود به تثبیت برساند. کتاب حاضر با ارائهٔ بینشهایی پیشگامانه دربارهٔ حقیقت، خدا و بهطور کلی مسئلهٔ نیک و مسئلهٔ بد، چارچوبهای مرسوم و سنتهای فکری جامعهٔ غرب را شدیداً پس میزند.
نیچه بعد از تحمل بیماریهای مختلف و جنون و فروپاشی ذهنی در سال ۱۹۰۰ چشم از جهان فرو بست. از آثار فردریش نیچه باید به کتابهای «فراسوی نیک و بد»، «تأملات نابهنگام»، «مصلوب»، «چنین گفت زرتشت» و «تبارشناسی اخلاق» اشاره کرد. کتاب «فراسوی نیک و بد، درآمدی بر فلسفهی آینده» اثری از فردریش نیچه، فیلسوف بزرگ قرن نوزدهمی آلمان است. فراسوی نیک و بد یکی از مهمترین کتابهای نیچه و در ادامهی دیگر آثار مهم او همچون «چنین گفت زرتشت» است و مفاهیم بنیادی فلسفی نیچه در این کتاب نیز به چشم میخورد. همانگونه که از عنوان فرعی کتاب پیداست، نگاه نیچه به آیندهی انسان است. هدف او تدوین مجموعهای از ایدههای نو برای تعالی اخلاقی و عبور انسان مدرن از گذرگاههای سخت زندگی مدرن است.
افزون بر آن، برخوردار از آن پرورشی بود که امپراتوری روم برای رواداری میداد. دستهبندی دانشمندان به چهار گروه مختلف و تحلیل و برشمردن ویژگیهای هر گروه، هستهی اصلی این فصل را تشکیل داده است. همانطور که پیش از این گفته شد، جانهای آزاد در برابر نظامهای اخلاقی کهنه و محدودکننده قیام میکنند و برای رسیدن به اهداف خود، از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند. خواندن این کتاب را به علاقهمندان آثاری فلسفی، فلسفهی جدید و بهویژه فلسفهی اخلاق پیشنهاد میکنیم. این کتاب با ترجمه سعید فیروزآبادی توسط انتشارات جامی منتشر و برای خرید و دانلود در طاقچه ارائه شده است.
«کیت انسل-پیرسون» فیلسوف بریتانیایی و نیچهشناس، این کتاب را یکی از پرخوانندهترین متون نیچه میداند. انسل-پیرسون، «فراسوی نیک و بد» را شاهکار فلسفی نیچه و کار یک نابغهی انقلابی توصیف کرده است. فصل پنجم کتاب فراسوی نیک و بد «در باب تاریخ طبیعی اخلاق» عنوان دارد. نیچه در این فصل بهتفصیل بنیانهای اخلاقی را واکاوی کرده است.
ثبت ديدگاه