شاید افراد حساسی که اغلب ساختمان بدنی ظریفی داشتند و به یک زندگی روشنفکرانه پرباری عادت کرده بودند، بیشتر از دیگران رنج می بردند اما کمتر از دیگران به زندگی باطنی آنها آسیب رسید. ما زمان‌های زیادی از روز را بر اساس الگوهای مشخصی رفتار می‌کنیم که به‌مرور در ما شکل گرفته‌اند. جیمز کلیر در کتاب «عادت‌های اتمی» بر اساس رفتارشناسی و علوم اعصاب توصیه‌هایی برای ایجاد عادت‌های خوب و راه‌هایی برای کنارگذاشتن عادت‌های بد ارائه می‌کند.

اگر یک لحظه دست نگه دارید و واقعا به این‌ها فکر کنید، متوجه می‌شوید که توصیه‌های مرسوم زندگی، تمام توصیه‌های مثبت و خودیارانه‌ای که هر روز می‌شنوید، در واقع بر نداشته‌هایتان تمرکز دارند. آنها آنچه را اکنون به‌عنوان کمبودهای شخصی و شکست‌هایتان قلمداد می‌کنید، نشانه می‌گیرند، و همان‌ها را برایتان برجسته می‌کنند. دست‌کم در ژاپن پندار مردم بر این است که نظم به آموزش نیازی ندارد، بلکه مردم به خودی خود، نظم و ترتیب در خونشان است و چگونگی آن را می‌دانند. مهارت‌های آشپزی در خانواده‌های ما از نسلی به نسلی دیگر واگذار می‌شود. مادران شیوه آشپزی را به دخترانشان می‌آموزند، اما به نظر می‌رسد که نظم را کسی به دیگری آموزش نمی‌دهد. باور عامیانه دربارۀ هنرمند، این است که «رنج» برای او به مثابه موتور محرکۀ خلاقیت عمل می‌کند.

کتاب صید ماهی بزرگ حاوی روایت‌هایی‌ست‌ از زبان لینچ، از شیوه‌های خاص او برای به‌دست‌آوردن ایده و خلق آثارش. احساسات از پیچیده‌ترین ویژگی‌های انسان است که تأثیر زیادی بر تصمیمات ما دارد. حتی لطیف‌ترین و مثبت‌ترین احساسات هم می‌توانند به فرد و اطرافیانش آسیب بزنند و به همین دلیل درک درست احساسات و تفکیک آنها به ما کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشیم. مارک منسن در کتاب «شادبودن کافی نیست» درباره احساساتمان اطلاعات کاربردی و توصیه‌های مفیدی ارائه می‌کند که احتمالا راهگشای بسیاری از پیچیدگی‌های احساسی ماست.

لابه لایه سطور کتاب هنر رهایی از رنج اشاره‌های متعددی به استادان ذن و تائو و حتی مذاهب دیگر می‌شود. نویسنده؛ فرم‌های مختلف معنویت، ملکوت بهشت، آزادی یا نیروانا را همان فرار از جهان دوگانگی می‌داند. موضوع و توصیه بیشتر کتاب‌های موفقیت و خودیاری چگونه به‌دست‌آوردن و ساختن یک زندگی دلخواه است.

ساسان حبیب‌وند در تمامی تحقیقاتش سعی دارد تا میان فرهنگ و محیطی که انسان در آن رشد می‌کند، با شادمانی و اعتمادبه‌نفس فردی ارتباط ایجاد کند. یکی از نظریات مشهور او «خودشناسی خردگرا» نام دارد که طی سال‌ها تلاش و مطالعه آن را مطرح کرد. حبیب‌وند همچنین روشی نو را برای خود ایجاد کرد که در آن علوم مدرن را با دیدگاه‌های عرفانی ترکیب می‌کند. اگر به کتاب‌های خودشناسی و توسعه فردی علاقه دارید و دوست دارید زندگی همراه با آرامش را تجربه کنید، شنیدن این کتاب صوتی برایتان لذت‌بخش خواهد بود. وقتی کم‌کم می‌بینید این رنج ارثی چگونه در زندگی شما عمل می‌کند، وقتی می‌بینید نوع رنج بردن شما چقدر شبیه نوع رنج بردن دیگر اعضای خانواده‌ی شماست، این مشاهده می‌تواند قلب و ذهن شما را باز کند. این درد به آن‌ها هم منتقل شده بود و آن‌ها با کارهای خود آن را بروز دادند و سپس، نادانسته، آن را به نسل بعد منتقل کردند.

از سال ۲۰۰۷ مارک نوشتن را به‌عنوان بلاگر با موضوع‌های روان‌شناسی، روابط، رشد شخصی و فرهنگ شروع کرد. کتاب های مارک منسن تاکنون ۳ بار به‌عنوان پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز معرفی شده‌اند. او اکنون یک مدرسه آنلاین به‌نام «The Subtle Art School» دارد که کارگاه‌ها و دوره‌های آنلاین خود را در آن برگزار می‌کند. با شنیدن کتاب از رنج تا رهایی متوجه این نکته می‌شوید که در مقابل مشکلات و رنج‌ها نباید به دنبال نسخه‌ای فوری باشید. چراکه چنین چیزی وجود ندارد و هرکسی که هم ادعا می‌کند آن را می‌داند، باید در صداقتش شک کرد. نویسنده عقیده دارد رنج نتیجهٔ خطاهای شناختی و توهم زدگی است و نبود آگاهی موجب آن می‌شود.

او در پژوھش ھای خود تلاش دارد تا ارتباط فرھنگ و محیط  رشد انسان را با اعتماد به نفس و شادمانی او روشن کند و با افزایش شناخت از مسائل آدمی، در حد توان خود به گره گشایی از مشکلات فکری، عاطفی و رفتاری انسان بپردازد. نظریۀ “خودشناسی خردگرا” که نخستین بار در کتاب های او مطرح شده، حاصل همین تلاش است. از ویژ گیھای کم سابقه در شیوۀ کار این پژوھشگر، تلفیق دقت علوم مدرن با ژرفای نگاه عرفانی است. او تلاش دارد با کمک علومی همچون جامعه شناسی و روانشناسی از یکسو و بینش عرفانی و فلسفی از سوی دیگر، راھی بسوی زندگی شادمان و شکوفا بگشاید. اثر دیگر ساسان حبیب وند رمانی است به اسم «بندباز» که در قالب یک داستان صمیمی، خواننده را به سفری جذاب و بی سابقه در شناخت خویش و ریشه رنج ها و تضادهای خود خود می برد.

در این وقفهٔ ندانستن، در تعلیقِ هرگونه نتیجه‌گیری، مؤلفهٔ دیگری از زندگی و واقعیت ممکن است خود را نشان دهد. »، لحظهٔ شناخت، زمانی که چیزی را می‌فهمیم که قبلاً هرگز تصور آن را هم نمی‌کرده‌ایم. وبسایت شهرکتاب منبعی از کتاب های الکترونیکی است که تیم مدیریتی سایت تلاش کرده است تا محتوایی باارزش و با کیفیت در اختیار علاقمندان قرار دهد. در این مجموعه از نویسندگان و مترجمانی که مایل به همکاری با ما هستند استقبال می شود.

پس از 15 سال تمرین مراقبه و تعلیم دیدن در محضر بزرگان آیین ذن، آدیا شانتی تصمیم گرفت به ارائه‌ی سخنرانی و برگزاری جلسات مراقبه‌ی گروهی بپردازد. او تاکنون در سراسر ایالات متحده و همچنین در کانادا، انگلستان، هلند، دانمارک، سوئیس، آلمان و استرالیا به تدریس و تمرین درباره‌ی اصول مراقبه پرداخته است. شرایط و تجربیات زیادی قادرند ما را در معرض این رحمت الهی قرار دهند. رحمت الهی چه لحظه‌ی دیدن منظره‌ای زیبا در طبیعت باشد یا سپری کردن زمان با کسی که دوستش داریم یا صرفاً لحظه‌ای که آرام و ساکت نشسته‌ایم، به هر دلیلی، می‌تواند دریچه‌ی کاملاً جدیدی به روی ما باز کند. درک ریشه‌های این مشکل اولین قدم در حل و کم‌کردن تأثیر آن بر زندگی روزمره‌مان است.

در اینجا می خواهیم مطمئن شویم عیبی که در خیلی چیزها می بینیم ناشی از دید خودمان نیست، رنجی که می بریم از درون خودمان برنمی خیزد و غم یا رنجشی که تحمل می کنیم بخاطر اِشکال در قضاوت های خودمان نیست. چرا که روشن است اگر بقول مولانا “کبود دیدن دنیا از کبودی شیشه ای باشد که در پیش چشم خود ماست”، قضیه خیلی فرق می کند. آن وقت است که ما باید بجای خشم گرفتن به این و آن یا سعی برای اصلاح دنیا، دنیای درونمان را بازسازی کنیم. باید بجای رنگ کردن همه عالم، “شیشه کبود” را از جلو چشمان مان کنار بزنیم. در صورت استفاده از محتوای وب‌سایت بدون دادن لینک مستقیم، محتوای شما هم به صورت خودکار و هم به صورت دستی به فرم DMCA گزارش خواهد شد. در میان غبار روزگار، قصه‌هایی ناگفته در انتظار نغمه‌ای دلنشین بودند تا در تار و پود وجودمان ریشه بدوانند و جان تازه‌ای به کالبدمان ببخشند.