وی که در زمینه تخصصی عصب شناسی فعالیت میکرد تا سال 1942 رییس یکی از بیمارستان های اتریش بود، سالی که به گفته خودش نقطه عطفی در زندگی او بود. او در این سال توسط آلمان نازی بازداشت شد و به اشوییتس فرستاده شد. او در جنگ جهانی دوم، برادر، پدر، مادر و همسر باردارش را از دست داد و خودش در چهار اردوگاه مختلف آشویتس اسیر شد. تجربیات هولناک ویکتور فرانکل در زمان اسارت به او کمک کردند تا مکتب «معنادرمانی» را پایه‌ریزی کند. «پزشک و روح» عنوان کتاب دیگری از اوست که به فارسی نیز ترجمه شده است.

فرانکل در طول دوران زندگی‌اش، مدتی را در اردوگاه‌های کار اجباری آشویتس و داخاو گذراند. او و خواهرش تنها کسانی بودند که توانستند از این مهلکه نجات پیدا کنند. پس از مشاهده این نتایج، دکتر ویکتور فرانکل، روانشناس مشهور، نظرسنجی مشابهی را در دفتر خود و در میان مراجعانش اجرا کرد و دوباره به نتایج مشابهی دست یافت. کتاب انسان در جست‌وجوی معنا، داستان زندگی ویکتور فرانکل است که به دنبال یافتن معنا و هدف در زندگی خود بود.

فرانکل بیشتر به خاطر توسعه نظریه‌ ای به نام «لوگوتراپی» شناخته میشه که بر اساس اینه که پیدا کردن معنا در زندگی مهم‌ترین نیروی محرکه برای انسان‌هاست. او با تکیه بر تجربیات خودش توی اردوگاه‌ های کار اجباری، دیدگاه منحصر به فردی درباره معنا و هدف زندگی ارائه میده. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا که یکی از معروف‌ ترین آثار اوست، به بیش از ۲۴ زبان ترجمه شده و میلیون‌ها نسخه از اون در سراسر دنیا به فروش رفته. ویکتور فرانکل در کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا، شرحی واقعی و دردناک از تجربه‌ی اسارت در اردوگاه کار اجباری نازی‌ها ارائه می‌دهد. او نشان می‌دهد که چگونه عشق، امید، مسئولیت، آزادی درونی و زیبایی‌هایی که در هنر و طبیعت وجود دارند می‌توانند به‌عنوان ابزاری برای غلبه بر مشکلات و تجربیات دل‌خراش عمل کنند.

یافتن معنا در زندگی و تکیه به چنین معنایی در شرایط سخت از نظر ویکتور فرانکل (Viktor E. Frankl) کلید خوشبختی و رفاه شخصی است. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا (Man’s Search for Meaning) زندگی‌نامه‌ای خودنوشت است که تأثیر نظریه‌ی «معنا درمانی» (Logotherapy) را در بدترین وضعیت‌های ممکن نشان می‌دهد. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا به خوبی تلاش انسان برای زنده ماندن را به تصویر می‌کشد و سرچشمه قدرتی را به شما معرفی کند که فرانکل را سرپا نگه داشت.

این کتاب جزء طرح مشارکت های مردمی بوده، و به صورت رایگان در اختیار عموم قرار می گیرد، آپدیت این کتاب به صورت روزانه است و بعد ضبط هر قسمت به عنوان یک فایل صوتی به پلی لیست پخش ضافه خواهد شد. کتابچین یک اپلیکیشن کتاب مالتی پلتفرم است یعنی کاربران می توانند در تمام دیوایسها و سیستم عاملها (ویندوز، اندروید و آی او اس) کتابهای خود را مطالعه نمایند و از کتابخوانی در محیطی لذت بخش بهره مند شوند. اما از طرف دیگه، بعضی از خواننده‌ ها ممکنه با بخش فلسفی و روان‌ شناختی کتاب ارتباط کمتری برقرار کنن، به‌خصوص اگه با مفاهیم لوگوتراپی آشنایی نداشته باشن. این کتاب برای کسایی که دنبال یه راهنمایی عملی و روزمره هستن، شاید کمی سنگین باشه، چون بیشتر روی مفاهیم عمیق فلسفی تمرکز داره. وقتی که این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ منتشر شد یکی از بهترین نمونه های ادبی در ادبیات روانشناسانه رقم خورد که نظیر آن را دنیا به خود کم دیده. ملودیفای (Melodify) از معتبرترین رسانه‌های پخش و دانلود آهنگ‌های داخلی و خارجی است.

این در حالیه که زندگی و گذران خیلی از کاپوها در اردوگاها بهتر از زندگی خارج از اردوگاهشون بود. یعنی فرد نباید بپرسد که معنای زندگی او چیست، بلکه باید بداند که خود او در برابر این پرسش قرار گرفته است. سخن کوتاه، خود فرد پاسخ گوی زندگی خویش است و هم اوست و تنها او که می تواند به پرسش زندگی پاسخ گوید. بنابراین لوگوتراپی اصل و جوهر وجودی انسان را دز پذیرفتن این مسئولیت می بیند. شاید کسانی که در این زندان‌ها نبوده‌اند از شنیدن این‌که در اردوگاه کار اجباری نمایش هنری هم وجود داشت شگفت‌زده شوند اما آنچه بیشتر مایه‌ی شگفتی‌ست روحیه‌ی شوخ‌طبعی و شوخی و مزاحی بود که در اردوگاه حاکم بود. البته از نوع ملایم بود و تنها چند ثانیه یا دقیقه‌ای ذهن ما را به خود مشغول می‌کرد.

تو این بخش از کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا، فرانکل تجربیات خودش رو از زندگی در شرایط غیرانسانی و وحشتناک اردوگاه‌های کار اجباری توصیف میکنه. او داستان‌هایی از سختی‌هایی که خودش و دیگر زندانی‌ها تحمل کردن رو تعریف میکنه و نشون میده که چطور حتی تو بدترین لحظات، امید و معنا بهش قدرت داده تا به زندگی ادامه بده. کتاب انسان در جستجوی معنا به عنوان یک شاهکار در زمینه روان‌شناسی معنویت مطرح می‌شود. این کتاب با توصیف تجربیات ویکتور فرانکل در اردوگاه کار اجباری آلمان نازی، به خواننده فرصت می‌دهد تا در عمق تحلیلات فرانکل، معنا و ارزش زندگی را در مواجهه با شرایط سختی مانند بدبینی و رنج بیابد. تا به حال، فرانکل بیش از سی عنوان کتاب درباره معناگرایی و معنادرمانی نوشته است، اما متأسفانه فقط هشت کتاب از او به انگلیسی ترجمه شده است.

برای فروید انگیزه‌ی اصلی انسان در زندگی کسب لذت است اما فرانکل در کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا نشان می‌دهد که انگیزه‌ی اصلی ما لذت نیست بلکه کشف و پیگیری چیزی است که از نظر ما می‌تواند معنادار باشد. کتاب انسان در جستجوی معنا اثری است که بیش از چهل سال پس از نوشته‌شدن، همچنان بر جذابیت و تأثیر خود بر خوانندگان بسیاری از سراسر جهان ادامه می‌دهد. نگاهی عمیق به تجربیات شخصی ویکتور فرانکل، روانشناس و زندانی سابق اردوگاه‌های نازی، این کتاب را به یکی از آثار برجستهٔ ادبیات معاصر تبدیل کرده است. از جمله اینکه این کتاب به شیوه‌ ای قابل فهم و همزمان عمیق، به یکی از اساسی‌ترین سوالات انسانی، یعنی پیدا کردن معنا توی زندگی، پاسخ میده. روایت‌ های فرانکل از تجربیات شخصیش در کنار تحلیل‌ های فلسفی و روان‌ شناختی، ترکیب منحصر به‌ فردی رو ارائه میده که هم تأثیرگذار و هم آموزنده‌ست.

فرانکل به خواننده می‌آموزد که معنا و هدف واقعی زندگی، اغلب در مواجهه با سختی‌ها و رنج‌ها پیدا می‌شود و این است که چگونه می‌توانیم در مقابل آنها پایداری و ثبات روحی حفظ کنیم. به همین دلیل، این کتاب می‌تواند به عنوان یک راهنمای معنوی و پشتیبانی برای خوانندگان در سفر به دنبال معنا و هدف زندگی‌شان، موثر واقع شود. فرانکل، به عنوان پدیدآورنده‌ی لوگوتراپی یا معنادرمانی شناخته می‌شود. او تلاش کرد تا ریشه‌های معنای زندگی هر فرد را پیدا کند و به شکل انگاره‌ای استوار از معنا و مسئولیت معرفی کند. او معتقد بود که رفتار درمان‌گران باید به بُعد معنوی انسان‌ها اهمیت داده شود، نه به صورت تنها ماشینی و فیزیولوژیک. این کتاب برای علاقه‌مندان به ژانر زندگی‌نامه و علاقه‌مندان به نظریات روان‌شناسی جالب خواهد بود.