پسر این گفته را جدی نمی‌گیرد، اما بعد از برخورد با یک مرد وارد قراردادی عجیب می‌شود که دیگر راه گریزی باقی نمی‌ماند و پسر مجبور می‌شود برای یافتن گنج و عشقش راهی سفر شود. همین موضوع در اولین کتاب او درباره خود به نام ” خاطرات یک مغ (زیارت) ” به خوبی بیان شده است. او در جایی از این کتاب نوشته است برای شروع این کتاب با خود گفتم اگر من امروز پر سفیدی ببنیم شروع به نوشتن می کنم و من آن پر سفید را در کافه ای نزدیک خانه خود دیدم. پائولو کوئلیو که یکی از موفق ترین و تاثیرگذارترین نویسنده های معاصر جهان است در سال 1947 در برزیل متولد شد.

او کیمیاگر را به عنوان نام کتاب انتخاب کرده است، چون قرار است قلب یا روح آدمی تبدیل به چیزی شود که گویی پائولو کوئلیو خود آن را تجربه کرده است. وی مدتی پس از برگشتن از سفرهای خود ترانه می‌سرود و بعد از آن به نویسندگی روی آورد. این اثر افتخارات فراوانی را برای او به ارمغان آورد و جایگاه وی را به‌عنوان نویسنده‌ای برجسته و جهانی تثبیت نمود. کوئیلو داستانی خلق کرده که در آن مقصد نهایی ایلیا بالای کوه پنجم است. او در مسیر رسیدن به این مقصد، گفتگوهایی با خداوند دارد که شما را به فکر وامی‌دارد.

این تمام چیزهایی است که می توان در تاریخ نشانه های بسیاری از آن دید. هر کدام از نیروهای برتر در تاریخ بشریت با از دست دادن یکی از این موارد رفته رفته از جایگاه نیروی برتر پایین آمدند و این سیری است که تا امروز ادامه دار بوده است. کتاب صوتی کوه پنجم از مشهورترین داستان‌های پائولو کوئیلو است که روایتی شخصی از داستان زندگی ایلیای نبی ارائه کرده است.

شاید بتوان گفت مضمون اصلی کتاب «کیمیاگر»سفر به درون و کشف ماهیت وجود انسانی­‌ست. کاوش در درونِ خویشتن و جستجویی رویاییبرای رسیدن به خود، به خدا. کوئیلو در «کیمیاگر» وجوه مادی زندگی را به کناریگذارده و راهی را آغاز می­کند که سطحی از عرفان شرقی را در خود نهفته دارد. «خداوند برای هر کس در زندگی مسیری قرار داده است که باید آن را طی کند».

نسخه‌ی گویای این کتاب را به همت نشر صوتی آوانامه و با خوانش شیما درخشش می‌شنوید. در سال ۱۹۸۲ کوئلیو اولین کتاب خود را بنام آرشیوهای جهنم منتشر کرد که با شکست مواجه شد، در سال ۱۹۸۶، او با گروهی موسوم به راهنمای عملی خون‌آشامی همکاری نمود، البته بعدها بعد از اینکه پی به ماهیت بد آن برد آن را ترک کرد. اين رمان درباره ی چوپانی اسپانيايي به نام سانتیاگو است که زادگاهش را در اندلس ترك می کند و به شمال افریقا می رود تا گنجی مدفون را در حوالی اهرام مصر پيدا كند. از تمام علاقه‌مندان به داستان‌های فلسفی دعوت می‌کنیم که شنونده‌ی کتاب مشهور و پرفروش کیمیاگر باشند.

اگر به آثار پائولو کوئیلو و داستان‌های معنوی و الهام‌بخش علاقه دارید، شنیدن این کتاب می‌تواند برایتان لذت‌بخش باشد. «کشتی سپیده‌پیما» سومین جلد از مجموعه‌ی نارنیا است که داستان سفر لوسی و ادموند پونسی به‌همراه پسرعمویشان اوستاس به سرزمین نارنیاست. آن‌ها به شاهزاده کاسپین می‌پیوندند تا به‌همراه افراد او در کشتی سپیده‌پیما به‌دنبال هفت نجیب‌زاده‌ای بروند که روزگاری‌ست ناپدید شده‌اند. این سفر خطرناک آن‌ها را با عجایب و خطرات بسیاری روبرو کرد؛ مثل سفر به سرزمین اصلان در انتهای دنیا. جلد سوم ماجراهای نارنیا برای چهار قسمت از یک مجموعه تلویزیونی ساخت بی‌بی‌سی در سال 1989 و همچنین یک فیلم سینمایی به کارگردانی مایکل آپتد در سال 2010 اقتباس شده‌است. رمان‌های او بین مردم عامه در کشورهای مختلف دنیا پرطرفدار میباشد اما کیمیاگر در ایران پرفروش ترین است و به بیش از 70 زبان مختلف دنیا ترجمه شده.

این نوشته که ظاهرا اقتباسی از داستان اساطیری و قدیمی است جای بحث دارد که در ادامه قصد داریم به آن ها بپردازیم. همه این افراد، سانتیاگو را در مسیر جست و جویش هدایت می‌کنند. هیچ کس نمی‌داند این گنج چیست و آیا سانتیاگو می‌تواند بر موانع راهش در صحرا غلبه کند؟ اما چیزی که در آغاز ماجراجویی کودکانی به نظر می‌رسید، سرانجام به جست و جوی گنجی مبدل می‌شود که فقط در درون می‌توان آن را یافت.

او از سال ۲۰۰۷ سفیر صلح سازمان ملل در موضوع فقر و گفتگوی بین فرهنگی است. تاکنون چند اثر سینمایی گوناگون با اقتباس از رمان کیمیاگر ساخته شده، که هیچ‌کدام در شهرت و محبوبیت به پای کتاب نرسیده‌اند. با این حال فیلمی با همین عنوان به کارگردانی Kevin Scott Frakes وجود دارد که به عقیده‌ی برخی توانسته پاره‌ای از جذابیت‌های رمان را بازتاب دهد؛ اگرچه توصیه‌ی ما بیشتر مطالعه‌ی خود کتاب است تا تماشای نسخه‌های سینمایی آن. این کتاب داستان عاشقانه‌ای است که در نوجوانی بین یک دختر و پسر شکل گرفته، اما نافرجام باقی مانده است.