از مهم‌ترین آثار نوشتاری یوستین گردر در سال‌های گذشته می‌توان به کتاب «دختر پرتقالی (The Orange Girl)» و «مرد داستان فروش (The Ringmaster’s Daughter) اشاره کرد. اما از میان تمامی این آثار، نام یوستین گردر همچنان با رمان یکه‌تاز خود، یعنی دنیای سوفی گره خورده است؛ رمانی که تابه‌امروز مرز فروش 40میلیون نسخه را برای خالق نابغه‌ی خود به دست آورده است. از کتاب دنیای سوفی نسخه‌ها و ترجمه‌های گوناگونی نیز به زبان فارسی منتشر شده که یکی از نسخه‌های کامل آن، با ترجمه‌ی خوب و روان مهدی سمسار و با تلاش‌های انتشارات جامی هم‌اکنون در دستان شما قرار دارد. پس از گذر از میان نظریات و افکار بزرگ‌ترین فیلسوفان تاریخ، سوفی درک عمیق‌تری از جهان و جایگاه انسان در آن پیدا کرده بود.

بعضی از ما تا اسمی از «فلسفه» و یا یکی از فیلسوفان معروف می‌شنویم دچار یک ترسی از نوع بازدارندگی و نرفتن به آن سمت و سو می‌شویم! یعنی انگار فلسفه و کتاب‌های فلسفی رو برای خودمون به صورت یه غول عجیب غریبی در آوردیم که الزاما نباید چیزی ازش متوجه بشیم؛ ولی اینطور نیست و برای آشنایی با معانی و مفاهیم فلسفی نه هیچ‌وقت زود است و نه هیچ‌وقت دیر. کتابی که با هدف یادگیری مفاهیم ابتدایی و اولیه فلسفه برای گروه سنی نوجوان نوشته شد ولی به قدری استقبال بزرگ‌سالان از آن زیاد بود که طولی نکشید تا به کتابی مناسب برای تمامی گروه‌های سنی تبدیل شد.

این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد. پیش از این که مسیحیت به نروژ بیاید، مردم باور داشتند که ثور سوار بر ارابه‌ای که دو بز نر آن را می‌کشند آسمان‌ها را در می‌نورد. آخرین مطالب حوزه کتاب را در ایتای فروشگاه اینترنتی فراکتاب دنبال کنید. در انتها میتوانید برای اطلاعات بیشتر کتاب بیشعوری را نیز مطالعه کنید .

او در داستان‌هایش به موضوعات فلسفی می‌پردازد و اغلب آثارش در جهان پرفروش و محبوب هستند. مثلا کتاب دنیای سوفی او به پنجاه و سه زبان دنیا ترجمه و سی میلیون نسخه از آن فقط در یک کشور فروخته شده است. خالق رمان دنیای سوفی، یوستین گردر، که سال‌های بسیاری از زندگی خود را به‌عنوان معلم فلسفه در دبیرستان گذارنده بود، بهتر از هر کسی با این دست دغدغه‌های ذهنی و فلسفی آشنایی داشت. البته که پرسش‌های فلسفی، مخصوص و محدود به دوران نوجوانی نیستند، اما معمولاً در سال‌های آغازین زندگی، و هم‌زمان با درک ابعاد مختلف و جدیدی از جهان ناشناخته و بی‌کران، لشگر پرسش‌های فلسفی نیز به یک‌باره از راه می‌رسند. او بسیار تلاش کرد تا کتابی آسان با روایتی روان برای دروس خود پیدا کند، اما موفق نشد. البته کتاب‌های زیادی با موضوع فلسفه وجود دارند که موردنظر او نبود تا اینکه خود شروع به نوشتن کرد، تا بتواند فسلفه را ابتدا برای جوانان و شاگردانش و سپس برای جهانیان جذاب بکند.

او به شاگردی استاد فلسفه‌ای به نام آلبرتو کناکس (Alberto Knox) در می‌آید تا از او تاریخ فلسفه را بیاموزد و با بزرگترین فلاسفه‌ی غرب آشنا شود. این زمینه، مقدمات روایتی جذاب را فراهم کرده که برای سوفی و البته مخاطب امکان شناختی بهتر از فلسفه را فراهم می‌کند. کتاب دنیای سوفی نوشتهٔ یوستین گردر و ترجمهٔ مجتبی نیک سرشت است و انتشارات شانی آن را منتشر کرده است. او در رشته فلسفه، الهیات، و ادبیات از دانشگاه اسلو فارغ‌التحصیل شد و به مدت ده‌سال به‌ تدریس «تاریخ عقاید» در دبیرستان‌ها پرداخت.

سپس، سوفی با رواقیون آشنا شد، گروهی که فلسفه‌شان بر اساس پذیرش نظم جهان و زندگی بر اساس فضیلت‌ها بود. رواقیون بر این باور بودند که جهان تحت کنترل یک نظم عقلانی است و وظیفه انسان این است که با این نظم هماهنگ باشد. آن‌ها بر اهمیت کنترل احساسات و برخورد منطقی با مشکلات زندگی تأکید داشتند. این دیدگاه به انسان‌ها کمک می‌کرد تا در برابر ناملایمات زندگی پایدار و محکم باقی بمانند.

داستان اصلی از جایی آغاز می شود که سوفی از مدرسه به خانه باز می گردد و در صندوق پستی نامه ای برای خودش می یابد که او را غافلگیر می کند. نامه ای عجیب بدون تمبر و نشانی فرستنده که در آن نوشته شده بود… تو کیستی؟  همین جمله کوتاه کافی بود تا ذهن دختر نوجوان را به خود درگیر کند و او را وارد دنیایی عجیب و ارزشمند کند. برای دریافت کتاب دنیای سوفی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

صبحی آرام و معمولی بود، اما برای سوفی آموندسن، این روز به هیچ وجه معمولی نبود. او که دختر چهارده ساله‌ای بود، مانند هر روز دیگر از مدرسه به خانه بازگشت. خانه‌ی آن‌ها در حاشیه‌ی شهر قرار داشت، جایی آرام و پر از درختان بلند. وقتی سوفی از مسیر کوتاه جنگلی به سمت خانه می‌رفت، ذهنش درگیر فکرهای روزمره بود، اما چیزی عجیب انتظار او را می‌کشید.

آلبرتو از اینکه دیر رسیده عذرخواهی می‌کند و به سوفی می‌گوید که امروز آن‌ها در مورد فلسفه مدرن صحبت می‌کنند. اگزیستانسیالیسم این باور است که ماهیت وجودی انسان باید نقطه شروع هر سیستم فکری باشد. او معتقد بود که جهان مدرن بیش از حد مطیع اخلاق مسیحی است و او آن را اخلاق برده نامید. نیچه می‌خواست اخلاق را تغییر دهد تا منعکس کننده دنیای واقعی وجودی انسان باشد. یکی از مهم‌ترین اگزیستانسیالیست‌ها ژان پل سارتر بود و دوست و همراه همیشگی او سیمون دوبووار.