در همین حال ، در این فصل ها ، همان ایده هایی مانند سو تفاهم در انتخاب خویشاوندان ، شواهد مربوط به تنظیم خانواده ، و همچنین ناسازگاری با خصوصیات مورد نیاز برای همانند سازی ، دلیل بر انتخاب گروه و انتخاب ژن است. کتاب ژن خودخواه، اثری نوشته ی ریچارد داکینز است که نخستین بار در سال ۱۹۷۶ وارد بازار نشر شد. داکینز با انتشار این کتاب فوق العاده ارزشمند و آموزنده، موفق به ایجاد تغییری بزرگ در شیوه ی نگاه ما به خودمان و دنیای پیرامونمان شد. به جای این تفکر که موجودات زنده از ژن ها استفاده می کنند تا تولید مثل نمایند، تصور کنید ژن ها ما را فقط به این دلیل به وجود می آورند و زنده نگه می دارند که ژن های بیشتری تولید کنند.

به نظر می رسد که این جا به جایی ساده می تواند به معماهایی پاسخ بدهد که دانشمندان را برای سال ها درگیر خود کرده بود. این دانشمند برجسته با ارائه ی مثال هایی شگفت انگیز از تمامی حوزه های زیست شناسی، راه را برای ارزیابی مجدد مسئله ی تکامل باز می کند. کتاب ژن خودخواه اثر ریچارد داوکینز، یکی از پرفروش‌ترین و تأثیرگذارترین کتاب‌های علمی در قرن بیستم است. انتشارات مازیار کتاب ژن خودخواه که توسط دانشمند و زیست شناس معروف ریچارد داکینز نوشته و دکتر جلال سلطانی آن را به فارسی برگردانده را منتشر کرده است. محور مرکزی کتاب ژن خودخواه این است که تنازع بقا و تلاش برای نامیرایی و جاودانگی در مقیاس ژنی اتفاق می‌افتد و فرد، گروه‌ها، جمعیت‌ها و گونه‌ها فقط حمل کنندگانی برای ژن‌ها و انتقال آن‌ها از نسلی به نسل دیگر هستند.

پس از انتشار کتاب، میمتیک موضوع بسیاری از پژوهش‌ها و کتاب‌ها بوده‌است. در سال ۲۰۱۷ در رای‌گیری جشن ۳۰ سالگی جایزه کتاب انجمن سلطنتی بریتانیا در مورد «اثر گذارترین کتاب علمی تمام ادوار تاریخ علم»، برای نخستین بار کتاب «ژن خودخواه» ریچارد داوکینز بالاتر از کتاب «منشأ انواع داروین» و «اصول ریاضیات طبیعی نیوتون» قرار گرفت. کتاب «ژن خودخواه» در ایران با ترجمهٔ دکتر جلال سلطانی از سوی انتشارات مازیار (۱۳۹۶) منتشر شده و در عرض ۷ ماه به چاپ سوم رسیده‌است (۷). کتاب ژن خودخواه از ریچارد داکینز  یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های زیست‌شناسی فرگشتی در قرن بیستم است. این کتاب به دلیل نگارش جذاب و رسا و همچنین ایده‌های جدید و چالش‌برانگیزش، به سرعت به یک کتاب پرفروش تبدیل شد و به شهرت جهانی رسید. کتاب ژن خودخواه از ریچارد داکینز، تأثیر زیادی بر درک ما از تکامل داشته است.

از دیدگاه جاندار منفرد، ژن‌ها می‌توانند نوعی برنامه محسوب شوند که شاید به جاندار فایده رسانند؛ ولی از دیدگاه ژن تنها هدف واضح سود خودشان است. مفهوم مشابه این در کار بعدی داوکینز به نام فنوتیپ گسترش یافته مشاهده شد، که در آن تأثیر ژن‌ها حتی از داخل بدن جاندار فراتر می‌رود و در محیط زندگیش تأثیرگذار می‌شود. تغییراتی که به ژن‌ها کمک می‌کند تا بهتر در محیط خود سازگار شوند، بیشتر به نسل‌های بعدی منتقل می‌شوند.

تمام حقوق از قبیل محتوا و قالب متعلق به این وب سایت بوده و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد. اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی توضیح داده شده است.

انسان از رمان آگاه شدن به خود و هستی پیرامونش همواره درگیر پرسش های عمیق فلسفی از ندگی و مرگ و چرایی بودن خویش بوده است. اینکه از کجا آمده و به کجا می رود، راز هستی در چیست و چرا از بقیه ی موجودات متمایز است. اگر نظریه ژن خودخواهانه بخواهد برتر از استدلال در مورد صلاح این گونه باشد ؛ لازم است در مناطقی که تضاد منافع به وجود می آید موفق شود. تضاد منافع آشکار بین شکارچیان و طعمه ها وجود دارد ، اما تضاد منافع نیز در اعضای همان گونه وجود دارد. بین افراد غیر مرتبط ، بین والدین ، ​​بین والدین و فرزندان و بین خواهر و برادرها.

پروفسور ریچارد داکینز، زیست شناس تکاملی و رفتارشناس در نایروبی کنیا مورخ ۲۶ مارس سال ۱۹۴۱ دیده به جهان گشود. پدر و مادر او به علوم طبیعی علاقه داشتند و جواب سوالات نویسنده‌ی کتاب ژن خودخواه را به نحو علمی می‌دادند. پروفسور ریچارد داکینز پیرو علاقه‌ی خود یعنی زیست شناسی، از دوران طفولیت، در رشته‌ی جانورشناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان به تحصیل مشغول شد. نویسنده‌ی کتاب ژن خودخواه پس از اخذ مدرک دکتری، به مدت ۱ سال دیگر در دانشگاه آکسفورد ماند و تحت نظارت استاد خود به پژوهش‌های رفتارشناسانه‌ی جانوران پرداخت که در نهایت، حاصل تمامی این زحمات تالیف کتاب‌هایی همچون کتاب ژن خودخواه بود. در کتاب ژن خودخواه از ریچارد داکینز، ژن‌ها، نه موجودات زنده، بلکه واحدهای اصلی انتخاب طبیعی هستند. ژن‌ها به عنوان الگوهای DNA در داخل سلول‌ها وجود دارند و اطلاعات لازم برای ساخت پروتئین‌ها را حمل می‌کنند.