فریدون مشیری شاعر نامدار دیگری است که کتابهایش معمولا در لیست پرفروشترینهای شعر کتابفروشیها قرار دارد. فریدون مشیری بیش از هرچیز با شعر بلند «کوچه» شهرت پیدا کرده که شعر عاشقانهای در قالب نیمایی است با صمیمتی در زبان و صداقت عاشقان جفادیده. مجموعه پنج کتاب شهیار قنبری شامل همه کتابهای چاپشده او در ایران است که توسط نشر نگاه منتشر شده و میتوانید آن را از دیجیکالا بخرید.
از لذت و سرگرمی شعرخوانی که بگذریم، خواندن اشعار پارسی با باز کردن دریچههای فکری تازه، ما را به اندیشیدن و متفاوت نگاه کردن دعوت میکند. احتمالاً اول از همه اینکه او شاعری «سختخوان» است، یعنی وقتی نمیشود اسم دخترش را به راحتی خواند، پس دیگر نمیشود توقع داشت شعرش راحتخوان باشد. (دربارهی سختخوان بودن شعر او در فصل بعد گفتوگو میکنیم.) تنسگل نام میوهای از خانوادهی آلوهاست. درشتی آن به اندازه ی هلو و زردآلوست، اما طعم شیرین آن در رسیدهترین حالت هم رگههایی از ترشی دارد و به قول قدیمیها میخوش است». به گواه آنچه ناشر در پشت جلد کتاب منتشر کرده این کتاب به حق «جامعترین آنتولوژی شعر عاشقانهی فارسی» است.
او در اشعارش بر دیدگاه انسان مدارانه و آموختههایی از فلسفهی ذن، تأکید دارد. او سرودههایش را دور از جامعه میآفرید و برای رسیدن به تنهاییهایش کویرهای کاشان را انتخاب میکرد. شاعران با احساس خود به موضوعات و مفاهیم مختلف نگاه میکنند و در نهایت به کمک زبان استعاری و توصیفی شعر، افکار خود را نمود میبخشند. بههمین دلیل خواندن شعرهای مختلف میتواند نگاه شاعران را بر ما عیان کند و شیوه تازهای از نگریستن را نیز به ما بیاموزد. نگاهی که ظرافت اندیشه را در ما رشد میدهد و افکار کلیشهای سایهافکنده بر ذهنمان را محو میکند.
بنابراین بیراه نیست اگر بگوییم وارد شدن به این دنیای گسترده، بدون شناخت علاقهمندیها و داشتن یک نقشهی راه، خیلی زود به سردرگمی ختم خواهد شد. وقتی از بزرگان شعر معاصر فارسی و بهترین شاعران ایران حرف میزنیم، محال است نام مهدی اخوان ثالث به میان نیاید. او در ابتدای شاعری به ادبیات کهن و قالبهای کلاسیک گرایش داشت و سبک حماسی خاص خود را از همان دوران در اشعارش حفظ میکرد. بعدها تحت تاثیر شعر نیمایی، دست به خلق آثاری زد که تبدیل به اصیلترین نمونههای شعر نو شدند. پرداختن به شعر معاصر و بهترین شاعران ایران در این دوره آسان نیست چرا که شعر در پسزمینهی زندگی ما جریان آرام و پیوستهای دارد و به شکل تاریخی با آن آشنایی داریم؛ در نتیجه انتخاب بهترینها با توجه به شعردوستی ایرانیان چالشی پیچیده است.
کتاب شعر و ادبیات فارسی ، پر از مفاهیم زیبا، ناب و ارزشمند است و این زیبایی به گونهای است که درسها و نکات تربیتی آن، ماندگاری بالایی در ذهن انسان دارد. از این رو است که میبینیم امروز از آثار سعدی، مولوی و غیره، کتابهای آموزنده و تربیتی زیادی استخراج میشود. اگرچه بهطور کلی مقوله شعر و ترانه را بهتر است از یکدیگر تفکیک کرد، بهخاطر شباهت و پیوند عمیقی که این دو با هم دارند، ترانه همیشه به مثابه گونهای دیگر از شعر برای مخاطب شناخته میشود.
در این کتاب میتوانید شاخصترین نمونههای شعر عاشقانه معاصر را در قالبهای متفاوت بخوانید. از جمله کسانی که بهطور خاص روی ترانهسرایی تمرکز داشتهاند، باید به ایرج جنتی عطایی اشاره کرد که از پیشگامان ترانهسرایی معاصر محسوب میشود و بسیاری از سرودههای او تبدیل به ترانههای ماندگار ایرانی شدند. شهیار قنبری هم چهره نامدار دیگر ترانهسرایی فارسی است که آثارش به اعتقاد بسیاری سرآغاز ترانه مدرن ایران است. تنوع آثار شاملو در حوزه شعر، ترانهسرایی و سرودن برای کودکان را هم شامل میشود و در این زمینه هم او آثاری را ارائه کرده که در ادبیات ما کمنظیر هستند.
ثبت ديدگاه