به علاوه، میتونیم از تکنولوژی برای قویتر کردن بدنامون هم استفاده کنیم. حالا حتی بیمارای فلج هم میتونن فقط و فقط از طریق فکر، اندامای بیونیک و مصنوعی خودشونو کنترل کنن. این کتاب با تشویق به تفکر در مورد معنای زندگی، ارتقاء ارتباطات انسانی، و توسعهٔ تفکر خلاق، خواننده را به سمت تحول شخصی و اجتماعی هدایت میکند. آن به عنوان یک منبع الهامبخش و راهنمای زندگی به شمار میآید. یکی از جذابیتهای این کتاب، نگاه نوح هراری به ادبیات و هنر است. او با ترکیب ایدهآلها و واقعیتها، به خواننده الهام میدهد تا از هنر و ادبیات به عنوان ابزاری برای درک عمیقتر زندگی و انسانیت بهرهمند شود.
کتاب انسان خداگونه، نوح هراری به بررسی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بر انسان میپردازد. یووال نوح هراری در انسان خداگونه به دنبال ارائهٔ پاسخی برخورده به سوالات عمیق و پیچیده انسانی است. او با رویکردی خاص به انسان نگاه میکند و تأکید دارد که انسان بیش از هر چیزی به عنوان یک مخلوق خداگونه، قدرتها و امکانات استثنایی دارد. جالب توجه اینکه که ترجمهٔ کتاب انسان خداگونه توسط نیک گرگین که نسخهٔ کامل تر و به نظر سانسور نشدهٔ آن است در فضای مجازی منتشر شده و توسط عموم قابل دسترسی است. کتاب انسان خداگونه یک کتاب است که تأملات نوح هراری در مورد انسان و وجود زندگی را با زبانی زیبا و عاطفی ارائه میدهد. این اثر برای هر کسی که به دنبال درک عمیقتر و مفهوم زندگی خود است، یک راهنمای بینظیر است.
به عبارت دیگه، برای اینکه بتونیم معنا رو پیدا کنیم، باید به درون خودمون نگاه کنیم. در نتیجه، انسان گرایی، تجربه یک فرد رو مبنای اقتدار توی یه جامعه میدونه. چون هیچ نسخهای نیست که به تنهایی راه حلای همه جانبه رو توی خودش داشته باشه. مذهب چیه؟ برای شروع بهتره اول بگیم مذهب «چی نیست»؟ جوابش خرافاته.
لازم به ذکر است که این ویدیوها با زیرنویس فارسی هم در دسترس هستند. یووال نوح هراری نویسنده کتاب انسان خداگونه، گذری کوتاه به تاریخچه ظهور انسان دارد و او را نسبت به وابستگی شدیدش به تکنولوژی میترساند. – ویرگولvirgool.io › …برای آنها که وقتِ خواندنِ کتاب ندارند.
البته این قوانین از طرف خدا نیومده اما پیدایشش از طرف انسان هم نبوده. پس به همین ترتیب میتونیم بگیم که این قانونا هم مذهبی هستن. حدود ۱۲ هزار سال پیش که به کشاورزی رو آوردیم، تقریبا همون زمان بود که شروع کردیم به اهلی کردن دامها و حیوونای چهار پا.
یه مکتب فکری جدید دیگه میگه که ما باید بریم کنار و بذاریم الگوریتما کار خودشونو بکنن. داده گرایی میگه که هرچی که وجود داره یا داده هست یا یه سیستم پردازش داده و الگوریتمه. فرقی نداره که جای خورشید باشه، موضع سیاسی یکی باشه یا حتی قلب شکسته عاشق و دلداده شما. البته همچین چیزی همین الانشم داره اتفاق میوفته. ارتش ایالات متحده داره یه کلاه ایمنی درست میکنه که سیگنالای الکتریکی رو به بخشای مشخصی از مغز میفرسته تا به سربازا کمک کنه تا توی مدت طولانیتر بهتر تمرکز کنن. همین کلاه میتونه سربازای متخصصی بسازه، مثل تک تیراندازا یا اپراتورای هواپیماهای بدون سرنشین که به اندازه الگوریتما دقیق و قابل اعتماد باشن.
هراری مدرک دکترای تاریخ خود را از دانشگاه آکسفورد گرفتهاست. وی در سال ۲۰۱۸، کتاب بیست و یک درس برای قرن بیست و یکم را منتشر کرد. «یویو کاسینسکی» (Youyou Kosinski) و «استیل ول» (Stillwell) این موضوع رو توی سال ۲۰۱۵ مورد مطالعه قرار دادن. اونا فهمیدن که یکی از الگوریتمای فیسبوک میتونه بر اساس ۳۰۰ تا «لایک»، جوابای یه نفر رو به یه سوال شخصی حتی بهتر از همسر خود طرف پیشبینی کنه. ما توی عصر مدرن با رد کردن معنا به قدرت رسیدیم. توی گذشته به موجودات الهی باور داشتیم و معتقد بودیم که دنیا بر پایه یه طرح جامع میگرده.
هرچی الگوریتمای بیشتر و بیشتری میسازیم، میتونیم بگیم اونا هم بیشتر و بیشتر به وظایف انسانی غلبه میکنن و اون وظایف رو مال خودشون میکنن. مثلا، جواب شما به این سوال چیه؟ «آیا باید برای کشورتون بجنگید؟» ناسیونالیستا جوابشون مثبته. چون جون ساکنین محلی کشورشون براشون از جون خارجیا با ارزش تره. چون ادعاشون اینه که تمام تجربههای انسانی به یه اندازه براشون ارزش داره. امروزه، لیبرالیسم، بیشترین نوع انسان گراییه که میتونیم ببینیم.
یکی از سخنرانیهای نویسنده را از اینجا میتوانید ببیند. همچنین از طریق این لینک میتوانید مصاحبه یووال نوح هراری را ببیند. در این مصاحبه جذاب و دیدنی هراری در مورد هر دو کتاب انسان خردمند و انسان خداگونه صحبت میکند.