ترجمه‌‌ی دیگر این کتاب نیز توسط نرگس رستمی گوران انجام شده است که نشر چشمه آن را به چاپ رسانده است. ریچارد داوکینز در سال ۱۹۸۷ میلادی به دلیل نوشتن کتاب «ساعت‌‌ساز نابینا» جایزه‌ی انجمن سلطنتی ادبیات و جایزه‌ی ادبی لس‌‌آنجلس را دریافت کرد. ضمنا فیلم تلویزیونی این کتاب از سری برنامه‌‌های هوریزون، توانست برنده‌ی بهترین برنامه‌‌ی علمی سال ۱۹۸۷ میلادی در بخش جایزه‌‌ی علم-فناوری شود.

کتاب سرگذشت شگفت انگیز حیات روی زمین به توضیح نظریه ی تغییر و تحول جانداران می پردازد و دلایل علمی آن را را ارائه می کند و به توضیحی دیگر دلایل فرگشت جانداران و گوشه ی کوچکی از این جهان عظیم را به ما می نمایاند. این نظریه به ما نشان می دهد که تغییر و تحول جزو ذاتی خمیره ی حیات است و این خمیره پیوسته در حال تغییر است و برگ گلبرگ، بال یک پروانه ، چشم انسان، همگی ساختار واحدی دارند و یکسان عمل می کنند. در عین حال تناقض در این است که مخالفت از روی بی اطلاعی نیز قوی تر از آن بوده است که به یاد داریم.

پدر ریچارد از سربازان بریتانیایی مشغول به خدمت در جنگ جهانی دوم در کنیا بود. دوران کودکی ریچارد در کنیا سپری شد تا اینکه در سال ۱۹۴۹ میلادی، آن‌‌ها به انگلستان بازگشتند. فیزیک غیرممکن‌ها یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های علمی همگانی در سراسر جهان بوده است. این کتاب بینشی هیجان‌انگیز از آن‌چه در آینده می‌توانیم امید به داشتن آن داشته باشیم ارایه می‌دهد و ما را به‌سوی مرزهای علم و ورای آن می‌برد. ایده اصلی نگارش کتاب آن است که داوکینز بحث بین فرگشت و خلقت را یکی از جدی‌ترین بحث‌های بین مذهبی‌ها و غیر مذهبی‌ها می داند و در این کتاب تلاش کرده با زبانی ساده و بر اساس شواهدی بدیهی، درستی نظریه فرگشت را شرح دهد.

شمار کتاب‌‌هایی که ریچارد داوکینز نوشته است، به بیش از ۲۰ عنوان می‌‌رسد. در نوشتن این کتاب، کراوس از سخنرانی پربازدیدش، درباره پیامدهای انبساط جهان، که برای بنیاد RDF در سال ۲۰۰۹ انجام داده بود، استفاده کرده‌ است. این سخنرانی در شبکه یوتیوب با عنوان جهانی از هیچ و با زیرنویس فارسی منتشر شده است. به هر حال این کتاب در موردفرگشت است و مثل کتاب قبلی داوکینز (پندار خدا)، ربط چندانی به مذهب ندارد. البته در این کتاب به مسیحیت و اسلام برای ترویج ایده خلقت‌گرایی خرده گرفته شده‌است.

فیلم مستند «ریشه‌‌ی همه‌‌ی شرها؟» (۲۰۰۶) به کارگردانی راسل بارنِز و نویسندگی ریچارد داوکینز، اثری تند و انتقادی راجع به تأثیرات منفی دین (اسلام، یهودیت و مسیحیت) بر رشد اعمال مجرمانه بر کودکان تمرکز دارد. داوکینز در این اثر به سراغ کودکانی می‌‌رود که در مدارس دینی رشد می‌‌یابند؛ ولی عملکرد دین در آن‌‌ها، موجب سوق یافتنشان به فعالیت‌‌های تروریستی شده است. از تکفیری خواندن سازندگان تا تحسین خداناباوران، مجموعه‌‌ای از نقدهایی بوده است که «ریشه‌‌ی همه‌‌ی شرها؟» را به یک اثر جنجالی تبدیل کرده است. ریچارد داوکینز با نام کامل کلینتون ریچارد داوکینز در ۲۶ مارس ۱۹۴۱ میلادی در نایروبی، پایتخت کنیا به دنیا آمد.