سعیدی سیرجانی در کتاب سیمای دو زن در تلاش بوده تا تحلیل تازه‌ای از شخصیت‌های این عاشق‌و‌معشوق‌ها ارائه کند. به سخن دیگر، کتاب سیمای دو زن حاصل نگاه مدرن نویسنده به دو داستان عاشقانه ادبیات کهن است و از این جهت در نوع خود، نوعی سنت شکنی محسوب می‌شود. کتاب «آن روزها» که با نام اصلی «الأیّام» و به قلم طٰه حسین منتشر شده است، در حقیقت اتوبیوگرافی و زندگینامه‌ی این ادیب مصری است.

علی اکبر سعیدی سیرجانی در سال 1367 به دعوت دانشگاه کلمبیا به آمریکا رفت و به مدت یک‌ سال به تدریس زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه مشغول بود. وی همچنین در این دوران در تدوین دانشنامه‌ی ایرانیکا نیز همکاری‌هایی داشت. علی اکبر سعیدی سیرجانی مطالعه‌ی رشته‌ی فلسفه در دانشگاه تهران را در سال 1330 آغاز کرد. اندکی بعد به تهران بازگشت و به همکاری با محمد معین در تدوین لغت‌نامه‌ی دهخدا پرداخت. علی اکبر سعیدی سیرجانی طی سال‌های 1344 تا 1357 در همکاری با بنیاد فرهنگ ایران، تدوین حرف میم از واژگان لغت‌نامه را به عهده داشت.

کتابراه مرجع قانونی دانلود کتاب الکترونیکی و دانلود کتاب صوتی است که امکان دسترسی به هزاران کتاب، رمان، مجله و کتاب صوتی و همچنین خرید کتاب الکترونیک از طریق موبایل تبلت و رایانه برای شما فراهم می‌کند. شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتاب‌ها و کتابخانه خود دسترسی دارید و می‌توانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. در کتابراه برای همه سلیقه‌ها از داستان، رمان و شعر تا روانشناسی، تاریخی، علمی، موفقیت و… به اعتقاد جلال متینی، نویسنده و پژوهشگر معاصر، همه‌ی آثار سیرجانی در سه دسته قرار می‌‌گیرند.

مستجیر»، یعنی نویسندهٔ مقدمهٔ چاپ جدید و بعد از انقلاب افسانه‌ها، کسی به جز خود سعیدی سیرجانی نبوده‌است و انتخاب این اسم مستعار و نوشتن مقدمه‌ای با این اسم که سعیدی سیرجانی را از نقش آفرینی در تجدید چاپ کتاب تبرئه می‌کند، صرفاً به خاطر در امان ماندن سعیدی (که در داخل ایران زندگی می‌کرد)، از عواقب احتمالی ناشی از چاپ دوباره کتاب صورت پذیرفته‌است. واقعیتی که آن را حتی از ظاهر این اسم (مستجیر به معنای پناه برنده از مخاطرات) نیز می‌توان استنباط نمود. خود سعیدی سیرجانی، چندین بار در آثار و نوشته‌های خود، و از جمله در مقدمه‌ای که بر افسانه‌ها نوشته، تحریر این کتاب و سرودن اشعار آن را، به منزلهٔ تکلیفی دانسته که از جانب دکتر مظفر بقائی کرمانی بر عهدهٔ او نهاده بوده است. علی اکبر سعیدی سیرجانی (Ali Akbar Saidi Sirjani) ادیب قهار، پژوهشگر و نویسنده‌ی توانای معاصر ایران در بیستم آذرماه سال 1310 در سیرجان متولد شد.

خود سعیدی سیرجانی، چندین بار در آثار و نوشته‌های خود، و از جمله در مقدمه‌ای که بر افسانه‌ها نوشته، تحریر این کتاب و سرودن اشعار آن را، به منزلهٔ تکلیفی دانسته که از جانب دکتر مظفر بقائی کرمانی بر عهدهٔ او نهاده شده بوده‌است، و بدین بهانه مکرراً و مؤکداً در مقدمه افسانه‌ها، زبان به تحسین و ستایش از دکتر بقائی گشوده‌است.این کتاب را می توانید در سایت باشگاه ادبیات رایگان دانلود کنید. علی اکبر سعیدی سیرجانی پژوهشگر، مصحح، ادیب، شاعر، فعال سیاسی و نویسنده‌ی برجسته‌ی ایرانی است. سیرجانی همکاری با لغت‌نامه‌ی دهخدا و دانشنامه‌ی ایرانیکا، تصحیح متون ادبی کهن و تألیف کتاب‌های متعددی را در کارنامه‌ی ادبی خود دارد. «ضحاک ماردوش» و «شیخ صنعان» از جمله کتاب‌های برجسته‌ی وی به شمار می‌آیند.

داستان ضحاک و ستم‌هایی که بر مردم ایران روا می داشت از بخش‌های خواندنی شاهنامه فردوسی به شمار می‌آید. سعیدی سیرجانی در کتاب «ضحاک ماردوش» مخاطبان خود را با جنبه‌های اسطوره‌شناختی این داستان آشنا می‌کند. علاوه‌بر‌این، داستان ضحاک را در شاهنامه با سایر آثار فاخر ادبی مقایسه کرده و از این طریق، جایگاه ادبی این داستان را بیش‌از‌پیش برای مخاطبان روشن می‌کند. علی ‌اکبر سعیدی سیرجانی سرانجام در ششم آذر ۱۳۷۳، بعد از سال‌ها تألیف، پژوهش، سرایش و تدریس، هنگامی که ۶۲ سال داشت در زندان درگذشت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد. کتاب‌های «یادداشت‌های عینی»، «وقایع اتفاقیه» و «شیخ صنعان» از دستاوردهای همین دوران محسوب می‌شوند.

افسانه ها، عنوان اثری منظوم از علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، نویسنده، شاعر، پژوهشگر و مورخ ِ نامدار و مقتول ایرانی در دوران معاصر، و از جمله آثار جنجالی است که وی جان خویش را بر سر تدوین و انتشار آن آثار گذاشت. این اثر، به ویژه در بخش اصلی خود، حاوی افسانه‌ای منظوم و بسیار شنیدنی موسوم به شیخ ریا است، که حاوی تعریض‌ها و کنایاتی آشکار یا در لفّافه نسبت به عملکرد آغشته به تزویر و ریای حاکمان و زمامداران  می‌باشد و ضمن انتقاد صریح از این وضع، به ماهیت اصلی حکومت  (به زعم سعیدی سیرجانی) پرداخته و از برخی اسرار پشت پردهٔ آن، خبر داده‌است. اگرچه چاپ اصلی و مشهور این کتاب، که حاوی اشعاری منطبق بر اوضاع جاری در حکومت اسلامی ایران بود، سال‌ها پس از انقلاب اسلامی، توسط انتشارات مزدا و در خارج از ایران صورت پذیرفت، امّا اصل این اثر، در فاصله سالهای ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۱، چندبار به صورت کتاب یا در نشریات و مجلاتی همچون خواندنیها به چاپ رسیده بود. علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، ادیب، پژوهشگر و نویسندهٔ ایرانی در تاریخ ۲۰ آذرماه سال ۱۳۱۰ در سیرجان متولد شد.

سعیدی سیرجانی در کنار فعالیت‌های پژوهشی، گاهی دست‌به‌قلم می‌شد و شعر می‌سرود. کتاب‌های «افسانه‌ها»، «آخرین شراره‌ها»، «سوز و ‌گذاز» و «خاکستر» دربردارنده‌ی برخی از سروده‌های این شاعر معاصرند. پس از پایان درس استاد مرا نزد خود طلبید و فرمود تا به نظم این قصه پردازم و من با همه ناتوانی طبع و نداشتن قریحه شاعری نتوانستم از دستور دکتر بقائی کرمانی سر پیچم نتیجه اش همین است که میبینید. اگر بیان ناقص من بتواند دل مستعد ایمانی را تکان دهد، و نتیجه عمیق افسانه شیخ «ریا کسی را بی ریا متوجه خدا کند، من به اجر خود رسیده ام و امیدوارم که در این ره نباشد کار بی اجر. گفته بود از روزی که در این رهگذر فراوان خطر پا نهاد به ترک سر گفت و با شجاعتی که مورد اتفاق دوستان و دشمنانش هست، در اوج افتخار و قدرت در عین تنهایی و بیکسی، بر کرسی گرم ،مجلس در سیاهچال سرد ،زندان در خانه اجاری تهران و در آوارگی تبعید به ولایات آنی از هدفی که داشت دست نکشید و از سنگ ملامت روی نگردانید و تیر هر طعنه و تهمتی را به جان خرید… و من که از جهان سیاست و فعالیتهای حزبی – به هر صورت و در هر جهت گریزانم در این سالهای پرآشوب، با همه اشتیاقی که داشتم از نعمت دیدار آن مرد بی نصیب ماندم…