او در آبان ۱۳۹۵ در برنامه زاویه، تأکید بر مقاله به‌عنوان شاخص اصلی تولید علم را اشتباه دانست. به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست نقد و بررسی کتاب «ایران بر لبه‌ٔ تیغ» تالیف دکتر محمد فاضلی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی امروز 21 مهرماه از ساعت 17 الی 19 به صورت مجازی برگزار می‌شود. پژوهش‌های او عمدتاً دربارهٔ جامعه‌شناسی علم، جامعه‌شناسی شهری و جامعه‌شناسی سیاسی است. او در مقالات و سخنرانی‌های مختلف به نقد سیاست‌ها در حوزه آموزش عالی، محیط زیست، حقوق شهروندی و توسعه پرداخته‌است.۵ فاضلی نوشته‌های خود را در وبلاگی با نام «دغدغه ایران» منتشر می‌کند و یک کانال تلگرامی و پادکستی هم در کست باکس castbox با همین نام دارد. کتاب «ایران بر لبه تیغ» (گفتارهایی جامعه‌شناختی، ذیل حوزه دولت پژوهی)، نوشتهٔ محمد فاضلی است.

فاضلی ایران را جامعه‌ای می‌داند که اسیر مشکلات حل‌نشده و بدخیم است و باید بتواند برای برون‌رفت از این وضعیت، تصمیم‌های سخت بگیرد. بخش نخست را از این رو می‌توان پرتره‌ای غنی و به‌نسبت جامع از دشواری‌ها و پیچیدگی‌های معضلات حل‌نشده‌ی ایران و نقش و مناسبات اکثریت جامعه‌ در مواجهه با آن‌ دانست. محمد فاضلی در کتاب صوتی ایران بر لبه تیغ با زبانی شیوا و روان، از منظری جامعه‌شناسانه به کنکاش در ابعاد مختلف جامعه‌ی ایران پرداخته است. فاضلی، مدرس پیشین دانشگاه، پژوهشگر علوم اجتماعی، جامعه‌شناس، سخنران، مشاور و نویسنده‌ای است که دغدغه‌ی ایران در سر دارد و این کتاب صوتی، شمایل تمام‌انگارانه‌ی دغدغه‌های اوست. در سومین بخش از کتاب صوتی ایران بر لبه تیغ، محمد فاضلی نگاهی توأم با بیم و امید به آینده‌ی ایران دارد.

روشنفکری که در میانه‌ی دو سر طیف ایستاده است نه فقط به آلام انسانی، بلکه همچنین به مقدورات دولت برای تسکین آن‌ها می‌نگرد. بخش دوم این کتاب به تمرکز نویسنده بر بعضی از نقصان‌های جدی حکمرانی ایران امروز و دهه‌های گذشته‌اش اختصاص دارد. به گمان نویسنده حکومت لازم است که توان‌مند شود، ای توان‌مندی به معنای بهره‌مند شدن حکومت از قدرت زیرساختی است. چنین حکومتی می‌تواند خدمات لازم برای حفظ نظم، کسب رضایت، مشروعیت و مقدمات پیشرفت اقتصادی را در سراسر قلمروی خود تامین کند.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی ایران بر لبه تیغ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید. این فصل نوعی نتیجه‌گیری و جمع‌بندی محسوب می‌شود و نویسنده در آن تلاش می‌کند که با داشتن نگاهی واقع بینانه و به دور از توهم و سیاه‌بینی به سناریوهای محتمل برای آینده ایران بیاندیشد. به گمان اقای فاضلی ما نسلی هستیم که بر لبه تیغ راه می‌رویم و زمانه‌ای خاص را تجربه می‌کنیم که این بار به واقع برهه‌ای حساس است و برای عبور امن از این دوران بایسته‌هایی وجود دارد که آقای فاضلی تلاش کرده است شرحی مختصر و ساده از آن‌ها را در کتاب ایران بر لبه تیغ ارائه دهد. در این نشست علاوه بر نویسنده کتاب، اساتید دیگری ازجمله دکتر سید جواد میری عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر احمد شکرچی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی به نقد و بررسی کتاب خواهند پرداخت.

این کتاب می‌تواند برای کلیه دانشجویان علوم سیاسی و جامعه شناسی مفید و مناسب باشد. کتاب حاضر با عنوان فرعی گفتارهایی جامعه شناختی، ذیل حوزه دولت پژوهی، نوشته محمد فاضلی است. انباشتی از مطالعه و تجربه ۱۵ ساله یک «جامعه شناس – بوروکرات» که قابلیت‌های حکمرانی در ایران را نشانه گرفته است.

اما حکومت فاقد قدرت زیرساختی ناچار است که برای دوام خود به قدرت استبدادی و زور توسل پیدا کند و به شکلی فزاینده به اعمال خشونت دست بزند. افراد علاقه‌مند به جامعه‌شناسی و نگاه‌های سیاسی به کشور ایران می‌توانند این کتاب را مطالعه کنند. وابستگی جامعه به دولت در یکصد سال اخیر دائما تشدید شده و اجرای طرح هدفمندی یارانه ها دهک های زیادی از مردم را به صورت نظام مند به دولت وابسته ساخت. تقریبا همه بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای ادامه بقای خود نیازمند دولت اند.

مکانِ و زمانِ زیستِ آدمی که وی از آن سخن می‌­گوید، اکنون و این‌جایِ ایران است. ایرانی که دچارِ «همآیندیِ بحران‌­ها» است و به زعم فاضلی به «جامعه مسائلِ حل نشده» تبدیل شده است. جامعه­‌ای که بعد ذهنیِ مسائلش در اذهانِ عمومی می­‌ماند؛ زخم‌­هایِ حاصل از کش‌­آمدنِ بحران‌هایش «بدخیم» شده است و بر لبه تیغ راه می‌­رود. تصمیمِ سخت، تصمیمی است که با اقبال عمومی مواجه نمی‌­شود و منافعِ گروهی از ذینفعان را به خطر می­‌اندازد تا منافع افراد بیشتری را در بلندمدت تأمین کند. به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «لبه تیغ» نوشته ویلیام سامرست با ترجمه مهرداد نبیلی به‌تازگی توسط انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ شانزدهم رسیده است. کتاب «لبه تیغ» نوشته ویلیام سامرست با ترجمه مهرداد نبیلی توسط انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ شانزدهم رسید.

فاضلی وبلاگ و یک کانال تلگرامی به نام دغدغه ایران دارد که در آن یادداشت‌های خود را به اشتراک می‌گذارد. فاضلی دانش‌آموختهٔ مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه تربیت مدرس است. او از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ استادیار دانشگاه مازندران بود و از سال ۱۳۹۳ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی است. در سال ۱۳۹۶ از محمد فاضلی به‌عنوان یکی از نامزدهای تصدی ریاست سازمان محیط‌زیست نام برده می‌شد. او از ۱۷ آبان ۱۳۹۶ به سمت «مشاور برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه پایدار» وزیر نیرو منصوب شد و از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی است. کتاب صوتی ایران بر لبه تیغ، نگاه محمد فاضلی به ایرانِ امروز و چالش‌هایی که با آن دست به گریبان است و همین‌طور راهکارهایی که او برای خروج از این شرایط متصور است را در بر دارد.

پس از دانلود هر کتابی، فایل (pdf یا صوتی) در گوشی یا کامپیوتر شما ذخیره می شود و همیشه می توانید به صورت آفلاین مطالعه کنید و لذت ببرید. فروش آنلاین کتاب در تمامی موضوعات موجود و ارسال به سراسر کشور.در سایت ویرا کتاب به راحتی کتاب مورد نظر خود را پیدا کرده تا پس از ثبت سفارش برای شما به هر نقطه از کشور ارسال شود.در صورتی که از نحوه ثبت سفارش آگاه نیستید میتوانید از این “لینک” آموزش ثبت سفارش را مشاهده نمایید. مجموعه ای از عدم تعادل های ساختاری در کشور وجود دارند که در کوتاه مدت قابل حل نیستند و اضطرارهای همیشگی دولت ها مانع از تدوین نگاهی راهبردی به آن ها شده است. با این همه در اینجا صرفا بر اساس شناخت های خود کوشیده ام برخی از مهم ترین ها را بیان کنم. جستجوی معنای زندگی، تجربه‌های معنوی و فیزیکی، تضاد بین مادی‌گرایی و معنویت و شخصیت‌های متنوع از شاخصه‌های مهم این اثر است.

مجموعه ای از شکاف های اقتصادی، قومی، جنسیتی، مذهبی، ایدئولوژیک دائما در حال گسترده تر شدن هستند. انتخابات سال 92 نوعی درمان موقت برای جلوگیری از عمیق تر شدن برخی از این شکاف ها بود. اما تاثیر آن به شرطی دوام خواهد داشت که سیاست های دولت یازدهم به کاهش این شکاف ها یا مدیریت شان در مسیرهای مسالمت آمیز کمک کند. برای مثال، عدم تعادل مرکز-پیرامون  هم پوشانی هایی با شکاف های قومی و مذهبی دارد.