مردم هنگام فکر کردن، حدس زدن یا اطلاع یافتن درباره جهان، به‌طور پیوسته و غریزی به جهان‌بینی‌های‌شان رجوع می‌کنند. بنابراین اگر جهان‌بینی انسن نادرست باشد، به شکل سیستماتیک حدس‌های اشتباه خواهد زد. اما برخلاف آنچه زمانی فکر می‌کردم امکان ندارد این جهان‌بینی فوق‌دراماتیک تنها به دلیل دانش های تاریخ گذشته ایجاد شده باشد؛ چراکه افرادی که به آخرین اطلاعات و داده‌ها دسترسی دارند نیز برداشت‌های اشتباهی از جهان دارند. حالا متقاعد شده‌ام این مسئله تقصیر رسانه‌های بداندیش، جوسازی، اخبار کذب یا اطلاعات نادرست نیست. کتاب واقعیت نوشته هانس رزلینگ، کارشناس برجسته بین‌المللی بهداشت عمومی، کتابی امیدوارکننده در مورد پتانسیل پیشرفت انسان است، زمانی که ما به جای تعصبات ذاتی خود، واقعیت‌ها را بررسی کنیم. هنس روسلینگ داستان «معجزه خاموش مخفی پیشرفت بشر» را همانطور که فقط خودش می تواند تعریف می کند.

سراج بوک متشکل از تیمی جوان، با استعداد و علاقه‌مند به کتاب از سال ۱۳۹۶ فعالیت اینترنتی خود را شروع کرد. اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هانس روسلینگ (Hans Rosling)، پزشک سوئدی و از بنیان‌گذاران سازمان پزشکان بدون مرز بود که در سال میلادی گذشته فوت کرد و کتاب Factfulness که حاصل کار و تلاش او بود، با همکاری پسرش و دوستِ پسرش، جمع‌بندی و منتشر شد. در کالج پزشکی سنت جانسون بنگلور هند به تحصیل سلامت عمومی پرداخت و در سال 1976 به عنوان پزشک فارغ‌التحصیل شد. بین سال‌های 1974 تا 1984، هانس پزشک ناحیه در ناکالا، موزامبیک بود. جایی که یک بیماری ناشناخته فلج کننده که حال به نام کونزو شناخته می‌شود را کشف کرد.

کتاب واقع‌بینی ابزاری است که می‌توانید از آن کمک بگیرید تا با خطای کمتری به محیط پیرامون خود نگاه کنید و شرایط را تحلیل کنید؛ این کتاب بر پایۀ آمار و اطلاعات و نمودار است و دید بهتری از اوضاع جهان به خواننده می‌دهد. روسلینگ، نویسندۀ‌ این کتاب می‌خواهد به خواننده کمک کند تا با کاهش خطاهای شناختی و تحلیلی، تصویری واقع‌بینانه‌تر از جهان به دست بیاورد. و در همین راستا می‌کوشد تا ابزارهای متعددی برای اعتبار‌سنجی ادعاها و ارزیابی اخبار و روایت‌ها در اختیار شما قرار بدهد. کمی خوشبینانه‌تر به جهان نگاه کنیدو بخواهید که واقعیت‌ها را بدون دخالت غرایز منفی‌گرایانه خود بفهمید. هانس روسلینگ پزشک، پرفسور سلامت جهانی، مربی عمومی مشهور و مشاور سازمان سلامت جهانی و یونیسف بود و در تاسیس پزشکان بدون مرز در سوئد و بنیاد گپ مایندر نیز همکاری داشت. اولا روسلینگ و آنا روسلینگ رونلاند نیز، پسر و عروس هانس و موسسان بنیاد گپ مایندر هستند.

نویسندگان ضعف سیستم‌های آموزشی را در به‌روزرسانی برنامه‌های درسی خود و انعکاس واقعیت‌های دنیای کنونی برجسته می‌کنند. آنها همچنین رسانه‌هایی را که تمایل دارند داستان‌های منفی و هیجان‌انگیز منتشر کنند را مقصر می‌دانند. جهان‌بینی فوق‌دراماتیک است که افراد را به سمت دراماتیک‌ترین و منفی‌ترین پاسخ‌ها به سوالات من می‌برد.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید. مشخص است که تصاویر و نمودارها، همگی از نسخه‌ی PDF‌ کتاب که در وب پخش شده برداشته‌ شده‌اند و کیفیت بسیار پایینی دارند. حداقل کاری که از ناشر انتظار می‌رود، خرید یک نسخه از کتاب اصلی و اسکن کردن طرح‌های آن، یا طراحی و اجرای مجدد نمودارها و تصاویر بود (به فرض که بخواهیم به عُرفِ عدمِ وفاداری به حقوق صاحب اثر، وفادار بمانیم و با ناشر هماهنگ نکنیم). ترجمه‌ی خوب و دقیق مراجع و مآخذ کتاب نیز، کار ارزشمند دیگر مترجمان است.

یکی از نقاط قوت کلیدی “واقع نگری” در استفاده آن از حکایات قانع کننده و تجربیات شخصی برای نشان دادن روندهای آماری گسترده تر است. نویسندگان از تجربه گسترده هانس روسلینگ در بهداشت جهانی و سخنرانی عمومی استفاده می‌کنند و داده‌های پیچیده را برای مخاطبان گسترده قابل ارتباط و قابل درک می‌سازند. روسلینگ ها ترکیبی از شوخ طبعی، فروتنی و همدلی را به کار می گیرند و روایتی را خلق می کنند که در سطح احساسی با خوانندگان طنین انداز می شود. این کتاب نه تنها نقد باورهای غلط رایج است، بلکه تجلیل از پیشرفت بشر است. این نشان می‌دهد که چگونه پیشرفت‌ها در بهداشت، آموزش و استانداردهای زندگی تأثیر مثبتی بر اکثریت جمعیت جهان گذاشته است. با به چالش کشیدن خوانندگان برای زیر سوال بردن مفروضات خود، نویسندگان آنها را توانمند می کنند تا به مصرف کنندگان انتقادی اطلاعات تبدیل شوند و از یک گفتمان مبتنی بر واقعیت بیشتر حمایت کنند.

به گمانِ من این کتاب می‌تواند زیرساختِ چنین فهمی را برای ما فراهم آورد و به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنم.. واقعا چه چیزی واقعیت است؟ چگونه می‌توانیم بین حقیقت، واقعیت، واقعیت مسلّم، تفسیرها و… تفاوتی قائل شویم؟ این کتاب به ما کمک می‌کند درکِ بهتری از «واقعیت» داشته باشیم و بتوانیم «روشی برای دسترسی به واقعیت» را بیاموزیم و بکار بگیریم. این دستاوردهای ما باعث می‌شوند زندگی بهتری داشته باشیم و انتخاب‌های مناسب‌تری انجام دهیم…