ژان تولی نویسنده فرانسوی، اثری داستانی و البته روانشناسانه به نام مغازه خودکشی را در سال 2007 روانه بازار میکند که به بیشتر از 20 زبان زنده دنیا ترجمه میشود و همه خوانندگانش را تا به امروز تحت تأثیر خود قرار میدهد. ژانر این اثر را میتوان فانتزی سیاه دانست و منحصر به فرد بودنش را در خط به خط آن یافت و حس کرد. گویی آنها راه خلاف رودخانه را برای شنا انتخاب کردهاند و در عوض امید دادن به افراد، آنها را برای پایان دادن به تاریکیهای زندگانیشان، تشویق میکنند. زندگی ناموفقی دارید با ما مرگ موفقی داشته باشید. هر روز به تعداد آدم هایی که انتخابشان مرگ خودخواسته است، افزوده می شود.
اگر زندگی موفقی نداشتهاید، دست کم مرگ موفقیتآمیزی داشته باشید! این جمله شاید ناعادلانه به نظر برسد اما ژان تولی در کتاب مغازه خودکشی در قالب یک کمدی سیاه، امید به زندگی و مرگ را به سخره میگیرد. و از اول کاملا میل به خودکشی و انتقام از خانوادهاش رو داشته.
البته خود همین محقق شدن هدف لنی هم در ابهام است زیرا او خانواده نا امید خود رو امیدوار کرد بعد بی رحمانه با خودکشی خود دوباره آن ها را به نا امیدی جدیدی سوق داد. شاید لنی شخصیت مطلوب نویسنده نباشد ولی لحن نویسنده او را موجه و مثبت جلوه میدهد. این داستان بیشتر به نمایشنامه شباهت دارد و پایان غافلگیر کننده آن در جهت مهیج کردن داستان – شبیه آن کاری که برای راضی نمودن تماشاگر تئاتر انجام میدهند – می باشد. یکی از قسمتهای جالب کتاب که در آن خانواده تواچ با پیشنهاد دادن آن برای کار خود بازار گرمی می کنند، دیدن اخبار تلویزیون است. اخباری که در ۹۹ درصد مواقع شامل خبرهای سیاه است. اما در مقابل همه سیاهیای که در رمان وجود دارد، آلن، پسر خانواده، نوری در تاریکی است.
و چند دفه سعی کردم از زوایای مختلف بهش نگاه کنم ولی فقط یه زاویه وجود داشت🥲💔درسته که آلن هم تحت فشار بود ولی بنظرم با اینکارش دوباره خانوادشو افسرده کرد. براساس این رمان در سال ۲۰۱۲ انیمیشن مغازه خودکشی نیز ساخته شده است که دیدن آن خالی از لطف نیست. اما پیشنهاد ما این است که در ابتدا کتاب را مطالعه کنید و سپس انیمیشن را ببینید. وبسایت شهرکتاب منبعی از کتاب های الکترونیکی است که تیم مدیریتی سایت تلاش کرده است تا محتوایی باارزش و با کیفیت در اختیار علاقمندان قرار دهد.
وقتی به هدف رسیدیم، در واقع علت زنده بودنمان تمام میشود. البته ما خودمونو نمی کشیم بلکه دوباره یه هدف و مسئولیت دیگه واسه خودمون درست می کنیم و بعبارت بهتر تا آخر عمر بدنبال هدفهای ساختگی خودمون هستیم. به نظر من این کتاب به مفاهیم خیلی عمیق تری اشاره داشت. این کتاب با اینکه کم بود و داستانش به شدت ساده بیان شده بود ولی این مفهوم رو میرسوند که افراد میتونن انرژی از هم دریافت کنن.
نویسنده، کارتونیست و فیلمنامهنویس خلاقی است که رمان مغازه خودکشی مهمترین اثر او محسوب میشود. ژان تولی این اثر را در سال ۲۰۰۷ منتشر کرد که با استقبال عمومی مواجه شد و به بیش از بیست زبان ترجمه شد. «فرشته سمی»، «ویروس» و «شوهر هارلیبرلی» از جمله کتابهای دیگر ژان تولی است. در سراسر کتاب مغازهی خودکشی (The Suicide Shop) حضور مرگ حس میشود، ژان تولی (Jean Teule) در مقابل تلاش برای ایجاد امید به زندگی، جنگی نمادین و پر از شوخیهای ظریف را به وجود آورده که در نهایت قرار است شما را شگفتزده کند. در واقع این کتاب، هجوی تمامعیار دربارهی مرگ و امید است.
قاصدان سریع حرکت کردند، ولی وقتی به آنجا رسیدند، محافظان را دیدند که حفاظت نمیکنند و اصلاً از چیزی خبر ندارند. هنگامی که در اتاق را گشودند، جسد کلئوپاترا را در ردای سلطنتی، روی تخت طلایی یافتند. در آنجا خدمتکار او را دیدند که داشت سربند ملکه را مرتب میکرد. در تاریخ رم باستان، «لوکریس» همسر زیبای یک سرباز رمی است. بر اساس اسناد بهجامانده، همسر «لوکریس» مشغول جنگی در خارج از شهر است که دوستی قدیمی برای ملاقاتش به خانهاش میآید. او در غیاب مرد خانه از فرصت استفاده کرده و به زور به «لوکریس» تجاوز میکند.
پدر خانوادهی تواچ، میشیما نام دارد که برگرفته از اسم نویسندهی صاحبسبک ژاپنی «یوکیو میشیما» است. دوستان عزیزم من به داستان کتاب کاری ندارم… فقط باید بگم اسم نویسنده فرانسوی کتاب “ژان تله (با ضم ت و کسر ل)” هست نه “ژان تولی” !!! یکی از وظایف اصلی یک مترجم خوب اینه که تلفظ اسامی خاص رو به همون زبان مبداء بنویسه و اگر دقیق نمیدونه تلفظ اون اسم یا اسامی چی میشه، بره چند دقیقه در اینترنت جستجو کنه، حتما پیدا میشه.
اول اثری از خود بجا گذاشت و بعد…اگر همین حرف منو بخوایم از نظر تلخ بررسی کنیم میشه اینجوری برداشت کرد که اون دانشمند هم تصویر زیبای سیب را کشید و از خود باقی گذاشت و باطن سم آلود سیب را خورد. آلن هم سعی در همین کار داشت…اما من همچنان ترجیح میدم که تصور کنم فرشته و منجی بود و به اینکه بعدش چه بلایی سر خانوادش میاد فکر نکنم چون احتمالا قصد نویسنده هم این نیست. کتاب مغازه خودکشی اثر ژان تولی، یکی از درخشانترین و تکاندهندهترین آثار فانتزی سیاه است. این رمان عجیب در سال ۲۰۰۷ منتشر شد، مورد توجه همگان قرار گرفت و تاکنون به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده است. به عبارت دیگر میتوان گفت این کتاب، هجوی تمامعیار در مورد مرگ و امید است.
ثبت ديدگاه