این کتاب، اثر محمدباقر انصاری و توسط انتشارات دلیل ما، منتشر گردیده است. در این کتاب، ماجرای ولادت امیرالمومنین (ع) یک واقعه عظیم است که نویسنده سعی کرده است که آن را در قالب ادبیات داستانی عرضه نماید. این کتاب به چگونگی ورود فاطمه بنت اسد به کعبه، اتفاقات داخل و خارج کعبه و بیرون آمدن آن بزرگواران از کعبه می پردازد. نکته بارز این است که هیچ مطلبی که زاییده تخیل نویسنده باشد در این کتاب وجود ندارد و تمامی مطالب مستند و معتبر است. بنابر اجماع مسلمین تنها خانه زاد خانه خدا (کعبه)، امام ما شیعیان، امام علی می باشد. مطالعه این کتاب، برای مخاطبان سطح 1، کتابی خاطره انگیز خواهد بود و گزینه مناسبی برای نوجوانان.
شنیدنِ خاطره، شیرین و پرجاذبه است، به ویژه آن که خاطره ها مستند، نکته آموز و هدایت آفرین باشد. کتاب حاضر، با کاوش در منابع کهن و دست اول، نابترین خاطرههاى امیرمؤمنان على(ع) را از کتابهاى گوناگون آورده است. اگر علاقمند به متون داستانی مذهبی هستید، حتما به مطاله این اثر فکر کنید. کتاب خاطرات امیرمومنان، اثر شعبان صبوری، توسط بوستان کتاب قم منتشر و روانه بازار گردیده است. این بسته پیشنهادیِ و سیر مطالعاتی امام علی، در قالب یک پوستر و اینفوگرافی در اختیار اهالی کتاب و کتابخوانی و محبین اهلبیت علیهمالسلام قرار گرفته است. بیشک انتشار در تابلو اعلانات مدارس، مساجد، هیآت و مراکز مذهبی و علمی، از مصادیق “اعمال حسنه” خواهد بود و موجب رضایت حضرت صاحبالزمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف؛ إنشاءالله.
او به دنبال ریشهیابی وقوع حادثه کربلا به روزگار زمامداری امیرالمومنین (علیه السلام) بازمیگردد. کوفیانی که روزی به خود جرات دادند تا خون نوه پیغمبر را بر زمین ریزند در روزگار حیدر کرار تمرین بدعهدی و بزدلی کرده بودند. این رمان 750 صفحهای که حاصل چندین سال تحقیق و نگارش نویسنده است به خوبی توانسته به لایههای پنهان تاریخ سرک بکشد و نشان دهد چگونه کوفیان تاب ولایت اول مظلوم عالم را نداشتند و بسیار زود گرد او را خالی کردند. همچنین در این رمان تلاش شده نمایی زیبا از حکومت عادلانه ایشان به تصویر کشیده شود. حکومتی که تمام مردم در بیت المال حقوق یکسانی دارند و حتی ضعیفترین اقشار جامعه نیز به خود جرات میدهند در مقابلش بایستند و داد خود بگیرند.
کتاب «المراجعات» تالف علامه شرف الدین، که موسسه چاپ و نشر بینالملل آن را منتشر نموده، حاصل نامه های دو عالم بزرگ شیعه و اهل سنت یعنی علامه شرفالدین و شیخ سلیم البشری المالکی، رییس وقت داشگاه الازهر مصر است. محتوای نامه ها اختلاف اساسی میان دو مکتب یعنی در مساله امامت می باشد. در این نامه ها شیخ الازهر به ایراد برخی سوالات درباره اصل جانشینی حضرت علی علیه السلام و دلایل آن پرداخته است که علامه شرف الدین با استناد به منابع خود اهل سنت به سوالات او پاسخ داده است و یکی از مهمترین کتب در اثبات حقانیت مذهب شیعه است. این کتاب به نام رهبری امام علی در قرآن و سنت، توسط مرحوم محمدجعفر امامی، به فارسی ترجمه و در اختیار برادران شیعه و اهل سنت طالب حقیقت قرار گرفته است. این کتاب، از بهترین کتاب ها می باشد که نویسنده این سطور، خود بارها با مراجعه به برادران اهل سنت و پرسش از نحوه و چگونگی گرویدن آنها به مذهب تشیع را که جویا شده است، در پاسخ، یکی از دلایل را مطالعه کتاب المراجعات عنوان کرده اند.
ایشان، جانشین بلافصل پیامبر اسلام و به تنصیص الهی بود، لکن با واقعه سقیفه، به عنوان نقطه آغازین جدایی خلافت و امامت، مسیر اسلام تغییر کرد تا با ظهور منجی حق و حکومت جهانی اسلام، خورشید ولایت بار دیگر طلوع نماید. تمرکز این زندگینامه بر اثبات جانشینی امام علی (علیه السلام) برای پیامبر است. خاتم المرسلین از همان سالهای ابتدایی رسالت خود که هنوز اسلام پا نگرفته و جز خانواده خود کسی به آیین جدید نگرویده بود به مساله جانشینی حضرت علی (علیه السلام) اشاره داشتند و پس از آن نیز در موقعیتهای متعدد این مساله را به اصحاب خود متذکر میشدند. به جرات میتوان گفت مساله ولایت پرتکرارترین وصیت پیامبر برای امت خود بود و جایگاه حضرت امیر به امری تثبیت شده و غیرقابل انکار برای تمام انصار و مهاجرین بدل شده بود.
بخش سوم و چهارم کتاب که به مناسبت طرح الگو نوشته شده، و بخش مهم و عمده کتاب را به خود اختصاص داده، به معیارها و ارزش های مربوط به امام پرداخته است. چگونگی رهبری، مدیریت، سیره سیاسی، عدالت، سیره اقتصادی و ساده زیستی امام تجزیه و تحلیل شده و نمونه هایی تاریخی نیز، ذکر شده است. موضع گیری امام در برابر خلفای وقت، رخدادهای عصر عثمان و قتل او و حکومت امام علی(علیه السلام) و موضع ایشان در برابر مخالفان و جنگ های آن حضرت، از جمله مباحثی است که در کتاب پی گیری شده و مواضع ناکثین، قاسطین و مار قین نیز، تشریح و تحلیل شده است. نوشتار حاضز ترجمهای است از کتاب”علی و السنه” که در کتب قدیم از آن به”مناقب امیرالمومنین” نیز تعبیر کردهاند. کتاب با پیشگفتاری درباره زندگی مولف آغاز شده، آن گاه 193حدیث در باب مناقب امیرالمومنین ـ منقول از اهل سنت ـ به طبع رسیده است. احادیث با شماره و علامت ستاره نشان داده شده و ذیل هر یک توضیحات و پی نوشتهای مربوط به آن درج گردیده است.
ثبت ديدگاه