این کتاب از کتاب‌های تخصصی روانشناسی می‌باشد، که افراد متخصص در این زمینه با مطالعه آن می‌توانند به تحلیل آن پرداخته و به علم خود بیافزایند. بعد از گرفتن دکترا، به بیمارستان دیگری پیوست و پنج سال در بخش جلوگیری از خودکشی زنان کار کرد. با اینکه در بخش خصوصی کار می‌کرد، با روی کار آمدن نازی‌ها، از ادامه‌ی کارش جلوگیری کردند. سپس رییس بخش اعصاب بیمارستان دیگری شد که تنها مراجعه‌کنندگان یهودی داشته.

با وجود آنکه قسمت اول کتاب انسان در جستجوی معنا (Man’s Search for Meaning) به قلم ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) ناخوشایند است و از مشقت‌ها و رنج‌های وحشتناکی سخن می‌گوید، اما دلایل زیادی برای مهم بودن این قصه و ادامه دادن به شنیدنش وجود دارد. این داستان درباره‌ی جان‌به‌دربردن است؛ درباره‌ی سرچشمه‌ی قدرتی که موجب زنده ماندن ویکتور فرانکل بعد از گذراندن سختی‌های بسیار شد. این نظریه در میان روان‌شناسان و روان‌درمانگران، طرف‌داران زیادی دارد. از نظر ویکتور فرانکل، ساختار و ویژگی‌های مغز انسان به‌گونه‌ای هستند که برای هر رخدادی، تفسیر و معنای خاصی را خلق می‌کنند که درواقع تبدیل به عواملی تعیین‌کننده در نحوه‌ی زندگی او می‌شوند.

از اسامی فرعی این اثر می‌توان به «معنادرمانی یا لوگودرمانی»، «زندانیان و روانشناسی» و «اردوگاه‌های اسیران آلمانی»  هم اشاره کرد. لازم به ذکر است برای مطالعه‌ی کتاب انسان در جستجوی معنا احتیاج به هیچ‌ پیش‌نیازی نیست، لازم نیست روانشناسی بدانیم یا حتی با تاریخ جنگ جهانی دوم آشنا باشیم. فرانکل کتابی کامل نوشته، آنچه خواننده لازم دارد بداند بلکه فلسفه و مکتب روانشناسی معنادرمانی را درک کند، همه در متن آمده.

به‌طور کلی، این کتاب برای تمام کسانی‌ست که به دنبال راهی برای یافتن معنای زندگی‌شان هستند. در این مقاله، به بررسی کتاب جستجو در معنا نشر ساوالان اثر ویکتور فرانکل ترجمه مهدی گنجی، می‌پردازیم. در ابتدا درباره مخاطبین این کتاب و سپس درباره نویسنده و مترجم این کتاب اطلاعاتی را در اختیارتان قرار می‌دهیم، در قدم آخر، درباره مطالب و موضوعات آورده شده در کتاب بحث می‌کنیم. اگر که قصد دارید که این کتاب را مطالعه کنید تا آخر این مقاله همراهمان باشید که به شناخت کلی درباره این کتاب دست یابید. کتاب انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل ترجمه مهدی گنجی توسط انتشارات ساوالان به چاپ رسیده است. اردوگاه‌های کار اجباری و اعمال دهشتناکی که در آنها به انجام رسیده، هنوز هم کامل روایت نشده چراکه بسیاری از روایتگرهایش زنده نماندند.

این کتاب شش بخش دارد، که به صورت کلی درباره‌ی احساسات فرد در علم معنادرمانی صحبت کرده است. آقای ویکتور فرانکل در سال ۱۹۰۵ متولد شده و در سال ۱۹۹۷ از دنیا رفته‌اند. ایشان که یک روانشناس استرالیایی، فیلسوف، نویسنده و بازمانده اسارت نازی‌ها، بوده‌اند، کتاب جستجو در معنی را نوشتند. ایشان همچنین موسس مدرسه‌ای تخصصی، در زمینه روان‌شناسی بوده، که در آن بحث های روانشناسی که به مطالعه احساسات درونی افراد می‌پردازد، هستند. کتاب انسان در جستجو معنا مهدی گنجی در 256 صفحه نوشته ی ‏‫ویکتور فرانکل است که اولین بار در سال 1946 چاپ شد.