فقط هم کسایی حق داشتن رای بدن که مالیات میدادن. چون اینا بودن که پول دولت رو تامین میکردن. تا نسل ها این دولت به بهترین شکل  کارش رو انجام میده، وضع اقتصاد مدام  بهتر میشه. تا الان معامله‌ها کالا به کالا انجام میشد. پس نیاز به چیزی بود که همه هم قبولش داشته باشن.

وقتی یکی فقط کارش تولید قایق باشه، طبیعی هست که مهارت بالایی پیدا کنه و بتونه تولیدش رو افزایش بده. تازه کم‌کم میتونه ابزارهای مخصوصی هم برای خودش بسازه که باز هم تولید  بیشتر بشه. هر چقدر هم تولید بیشتر و به صرفه‌تر باشه، قیمت‌ها کمتر میشه.

شهید سید محمدباقر صدر با تسلط وافر بر منابع دینی، در «اقتصادنا» با ژرف‌اندیشی در علل عقب‌ماندگی مسلمانان، مشکل را نه در ظواهر و روبناها، که در «رویکرد تقلیدی» در سطوح گوناگون اندیشه و عمل می‌داند. بنابراین نظر به اینکه شهید صدر وقوع نظام سیاسی اسلامی را در زمان نگارش کتاب اقتصادنا درک نکرده بود ضرورتاً به مطالعات علمی در رد سرمایه‌داری و سوسیالیسم و اثبات حقانیت و کارایی نظام اقتصاد اسلامی بسنده نمود. در جلد نخست این کتاب، نگارنده به بررسی تطبیقی اقتصاد اسلامی با اقتصاد مارکسیستی و اقتصاد سرمایه داری با رویکرد مبنایی می پردازد و ساختار و چارچوب کلی و جایگاه اقتصاد اسلامی را مشخص می سازد. سپس در جلد دوم فرایند دستیابی به مکتب اقتصادی از آموزه های فقهی و دینی را مطرح می کند.

جامعه انقدر توی تولید غذاو  ابزار خوب شده بود که بعضی آدم‌ها اصلاً لازم نبود برای بقای خودشون محصول فیزیکی تولید کنن. مثلاً بعضی‌ها دنبال این رفتن که طعم ماهی خام رو با پختن و اضافه کردن ادویه بهتر کنن. موج سواری هم جذابیت بیشتری پیدا کرد و یه مدرسه آموزش موج‌سواری تاسیس کردن. ما حواسمون به این موضوع نیست و فکر میکنیم چون ثروت بین آدم‌ها مساوی تقسیم نشده، پس دنیا جای بدیه.

اگر به کتاب های اقتصادی علاقه مند هستید؛ کتاب اقتصاد ما، گزینه ی مناسب برای مطالعه می باشد. بدین ترتیب، اصل تعادل عمومی در اقتصاد اسلامی شکل می‌گیرد و به عنوان مبنا همه سیاست‌های اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و کمیت و کیفیت سیاست‌ها و ترتیبات اقتصادی را تعیین می‌کند و سمت و سوی آنها را مشخص می‌سازد. حاصل آنکه در این رویکرد، اقتصاد اسلامی در فرآیندی پویا از جرح و تعدیل‌ها و سعی و خطاها و انعطاف‌پذیری‌ها با توجه به شرایط زمانی و مکانی توسعه می‌یابد. لازمه تحقق این هدف به لحاظ نظری، کوشش در شاخص‌سازی‌های مناسب در اندازه‌گیری و سنجش تأثیرات متقابل نظام‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در بستر تحولات تاریخی کشور و تمدن اسلامی است. کتاب اقتصاد به زبان ساده مانند بقیه‌ی کتاب‌های تخصصی نیست و با زبانی ساده و روان نوشته شده و در آن از آمار و ارقام ریاضی و اصطلاحات دشوار و تخصصی خبری نیست به همین دلیل خواندن این کتاب می‌تواند برای همه لذت‌بخش باشد.