البته با وجود حاکمیت اعراب بر ایران، طاهریان در سال 206 هجری حکومت نیمهمستقلی را تشکیل داده بودند و قلمروی خود را از سلطه و تابعیت عباسیان خارج کرده بودند. صفاریان، آل بویه، غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان، ایلخانان مغول، تیموریان، قراقویونلوها، آققویونلوها، صفویان، افشاریان، زندیه، قاجار و پهلوی اول، حکومتهای بعدی رویکارآمده در ایران بودند. بر اساس نظریات تاریخدانان، تاریخ معاصر ایران در سال 1324 هجری شمسی، برابر با 1945 میلادی، یعنی چهار سال بعد از آغاز دوران سلطنت پهلوی دوم، شروع شده و تابهامروز ادامه دارد. کتاب معمای هویدا نوشته عباس میلانی، به بررسی زندگی و شخصیت امیرعباس هویدا، نخستوزیر پیشین ایران، میپردازد. این اثر به صورت داستانی و روایتگونه نوشته شده و شامل شانزده فصل است که هر یک به جنبههای مختلف زندگی هویدا از تولد تا مرگ او پرداخته است. میلانی در این کتاب علاوه بر شرح زندگی هویدا، به تحلیل ساختار سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دوران پهلوی نیز میپردازد و تلاش میکند تا علل انقلاب 57 ایران را روشن کند.
این کتب اغلب توسط نویسندگانی با تخصص و تجربه در زمینه تاریخ ایران نوشته شدهاند و به دلیل استناد به منابع معتبر و روایت شیوا، توانستهاند مخاطبان گستردهای را جذب کنند. کتاب تاریخ کامل ایران که در این نوشته به شما معرفی می کنیم، بهترین کتاب تاریخ ایران از ایتدا تا کنون است. اگر به دنبال مرجعی کامل برای مطالعه کامل تاریخ ایران هستید این کتاب واقعا عالی و مفید است. کتاب تاریخ کامل از پیرنیا، آشتیانی و بابایی تاریخ ایران زمین از زمان باستان تا کنون را به زبانی شیوا و دقیق بیان می کند.
اصل این کتاب به زبان انگلیسی است و شامل دو فصل بیشتر از نسخه فارسی است. کتاب ایرانیان دوران باستان تا دوره معاصر، عنوان یکی از کتاب های معروف تاریخ ایران، به قلم «همایون کاتوزیان» است. «محمدعلی همایون کاتوزیان» اقتصاددان، تاریخنگار، کاوشگر علوم سیاسی و منتقد ادبی تهرانی است که در سال 1321 زاده شد. مزداپرستی در ایران قدیم، پژوهشی ارزشمند از پروفسور آرتور کریستنسن میباشد. او از مشهورترین ایرانشناسان اروپایی است و آثارش همیشه در شمار کتابهای پرفروش تاریخی در ایران قرار داشتهاند.
برخی از این کتاب ها به شناخت کل تاریخ کشورمان پرداخته اند، اما بعضی از آن ها تنها بر روی دوره خاصی تمرکز کرده اند. در قسمت زیر به شناخت کامل این کتاب ها می پردازیم، پس تا انتها همراه ما باشید. در دورهی عیلام نو، گروهی با اقوام آریایی تحت عنوان مادها، در شمال غرب ایران قدرت گرفتند. این گروه که پایتختشان هگمتانه (همدان امروزی) بود، صدوسی سال توسط چهار پادشاه بر ایران حکمرانی کردند. در دورهی آستیاگ، آخرین پادشاه مادها، زمینه برای آغاز حکومت هخامنشیان و ورود به دورهی ایران باستان شکل گرفت. سلسهی هخامنشیان از سال 550 پیش از میلاد، با تاجگذاری کوروش کبیر بنیان گذاشته شد و به این ترتیب اولین حکومت مقتدر مرکزی در ایران، آغاز به کار کرد.
تاریخ مردمان، تاریخ اقتصاد سیاسی هم هست، چون رویکردهای اقتصاد سیاسی، شکل زیست و زندگی و بود و نبود سرزمینها و مردمانشان را نشان میدهند. کتاب «خیز خام» به دلیل نگاهاش به تاریخ مردم ایران در مقطعی خاص و رویکردهای اقتصاد سیاسی و فرم مواجههی حکمرانی با آن، اهمیت بیچون و چرایی برای امروز و فردای ما دارد. نیکلاس سیفر ویلیامز استاد دانشکدهی مطالعات مشرق زمین و آفریقا دانشگاه لندن از کشف بیش از ۱۵۰ سند به زبان بلخی، یکی از شاخههای ایرانی خانوادهی زبانهای هند و اروپایی میگوید. این اسناد بر ارتباط این ناحیه با ایران عصر ساسانی و اقوام صحراگرد هپتالیان و ترکهای غربی مهر تایید میزند. فیلیپ کرین بروک ایرانشناس هلندی و رئیس مرکز مطالعات ایران دانشگاه گوتینگن آلمان معتقد است تبلیغات دولتی پادشاهان سالهای ابتدای حکمرانی ساسانیان بر اساس گزارشهای مکتوب بر اساس روایات شفاهی بوده. سید ضیاءالدین طباطبایی یا بنا به آنچه خود دوست داشت صدایش کنند، سیدضیا بدون تشدید اول و همزه آخر، همراه رضاخان در کودتای ۱۲۹۹ و چهار سال رئیسالوزرای ایران بود.
افسانه نجمآبادی استاد دانشگاه هاروارد در رشته مطالعات زنان، جنسیت و تاریخ است. او کتاب زنان سیبیلو و مردان بیریش را در در پی پیدا کردن ردپای وضعیت زنان در تاریخ مینویسد. نجمآبادی در این کتاب، دادهها و اطلاعات تاریخی را به کمک نظریههای علوم انسانی در کنار هم میچیند.
این کتاب توسط گروهی از بزرگترین نویسندگان و پژوهشگران ایرانشناس نوشته شده و به دلیل جامعیت مطالب و روایت شیوا، یکی از پرفروشترین کتب تاریخ ایران محسوب میشود. این کتاب به طور گستردهای به موضوعات تاریخی ایران پرداخته و به دلیل سبک روایت جذابش، جزو پرفروشترینهاست. حسن پیرنیا سیاستمدار، حقوقدان، تاریخنگار و نخستوزیر ایران که به مشیرالدوله ملقب بود، مدرسهی علوم سیاسی و آیین دادرسی کیفری و مدنی ایران را پایه گذاشت و آثاری در زمینهی ایران باستان نوشت. یکی از کتابهایش که پر فروس و منبع و مرجع مورخان، علاقهمندان تاریخ و دانشجویان این رشته شد «تاریخ ایران باستان» نام دارد. کتاب منم تیمور جهانگشا، سرگذشت تیمور لنگ به قلم خود او، عنوان یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخ ایران است. این کتاب نوشته «» مؤلف و تاریخنگار فرانسوی است که بین سالهای ۱۸۹۵ و ۱۹۸۴ زندگی میکرد.
این کتاب بنا به قولی که صدرالدین الهی به سید ضیا داده، در زمان حیات او منتشر نشده است. در مقدمه الهی این اطمینان را به خواننده داده که دخل و تصرفی در متن مصاحبهها نکرده و جانب امانت را رعایت کرده است. اگر به نحوه سقوط قاجار و شکلگیری پادشاهی پهلوی و نقش کودتای ۱۲۹۹ در گسترش پروژه مدرنیزاسیون در ایران دارید، پیشنهاد میکنیم این کتاب را بخوانید. اگر این سوال در ذهن شما وجود دارد که تفکر غربی در جامعه ایرانی چه تاثیراتی داشته و تا کنون چه گامهایی برای همراه شدن با تفکر غربی در جامعه ایرانی برداشته شده است، خواندن این کتاب را پیشنهاد میکنیم. در این کتاب ما با تاریخ مادها و هخامنشیان مواجه هستیم و سپس تمام کتیبههای کوروش و کتیبههای منسوب به کوروش، به زبان فارسی نو ترجمه شدهاند.
ثبت ديدگاه