این کتاب مانند سایر رمانهای اروین د یالوم دارای درون مایه روانشناسی، فلسفی است که شاید تا حدی نشات گرفته از تجریبات شخصی این نویسنده و روانشناس توانا باشد. اما به اعتقاد من، جذابیت این رمان برای مخاطبانی که از علم روانشناسی و رواندرمانی آگاهی زیادی دارند بیشتر است. در کتاب مباحث تخصصی توسط مترجم در پانویس توضیح داده شده است اما شخصا برای فهم بهتر قسمتهای مختلف کتاب در اینترنت مطالبی را نیز مطالعه میکردم. مباحثی هم وجود داشت که از عمق آن آگاه بودم ولی درکی از آن نداشتم. به عنوان مثال در کتاب خوابها و رویاهایی تعریف میشد و سپس درمانگر و بیمار در مورد آن صحبت میکردند. مشخصا این قسمتها بحثهای عمیقی در خود جای داده بود که من به عنوان کسی که زیاد در این زمینه تخصص و اطلاعات نداشتم صرفا سطح داستان و کلمات را میخواندم.
یالوم جایزهٔ انجمن روانپزشکی آمریکا را در سال ۲۰۰۲ میلادی دریافت کرد. اروین یالوم دانشآموختهٔ رشتههای پزشکی (در ۱۹۵۶ م.) و روانپزشکی (در ۱۹۶۰ م.) است. او پس از خدمت سربازی در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استنفورد شد و در همین دانشگاه بود که الگوی روانشناسی هستیگرا یا اگزیستانسیال را پایهگذاری کرد. یالوم برای شرح تجربیات درمانی و ثبت آنها و همچنین برای کمک به روان انسانها کتابهایی داستانی و غیرداستانی نوشته است که همواره دیده و خوانده شدهاند. او به گفتهٔ خودش، برای نوشتن کتابهای معروفی همچون «وقتی نیچه گریست» و «دژخیم عشق» که آمیزهای از روانشناسی و فلسفه هستند، از چیزهایی الهام گرفته است. نخستین کتابی که یالوم بهصورت رمان نوشت «هر روز کمی به هم نزدیکتر» (۱۹۷۴) نام داشت؛ رمانی که با استفاده از تجربههایش در جلسات درمان با بیماران، آن را بهشیوهای جذاب و با کمکِ ۲ راوی روایت کرد.
مترجم در این ترجمه، تلاش کرده است تا از زبانی روان و شیوا استفاده کند و مفهوم اصلی کتاب را به درستی به خوانندهٔ فارسیزبان منتقل کند. او استاد بازنشسته روانپزشکی در دانشگاه استنفورد و همچنین نویسنده روایتهای واقعی و تخیلی داستانی و آثار فلسفی و روانشناسانه است. یالوم با قلمی روان و داستانسرایی مسلط، این کشمکشها را بهگونهای به تصویر میکشد که خواننده نهتنها درگیر داستان میشود، بلکه به فکر فرومیرود که آیا حقیقت همیشه بهترین راهکار است یا خیر.
این مواجههی تأثیرگذار برای همیشه مسیر زندگی و اندیشهی ارنست را تغییر میدهد و ردپایِ مردی که باور دارد «تکنیک من کنار گذاشتن تکنیکه، تکنیک من گفتنِ حقیقته» را برای همیشه بر زندگی او حک میکند. تمام محصولاتی که لینک دانلود آنها در ایران جزوه در دسترس می باشد، مشمول قانون حق نشر و کپی رایت نمی باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد کتاب های روانشناسی پیشنهاد میشود این کتاب روانشناسی رشد لورا برک از سایت دانلود کنید. «نپرس چرا و چطور در آن موقع تصمیم به این کار گرفتم. اگر به اندازهٔ من طبابت کرده باشی، یاد میگیری به غریزهات اعتماد کنی.
یک ارتباط کاملاً باز و صادقانه با بیماری که با نتایج ویرانگر تهدید می شود، معمولاً به افشای بسیاری از دروغ هایی می انجامد که در جلسات روانکاوی و خارج از آن گفته می شود. کتاب دروغگویی روی مبل ( Lying on the Couch ) اثر اروین د. کتاب دروغگویی روی مبل شامل داستانهایی است که به مبحث پیچیدهی رابطهی روانپزشک و روانکاو با بیمار میپردازد.
این سوال که کیفیت رابطهی میان درمانگر و مراجعهکننده باید به چه صورت باشد تا رابطهی درمانی درستی شکل بگیرد، موضوع تحقیقات بسیاری در علم روانشناسی بوده است. کتاب دروغ گویی روی مبل درباره ارتباط بین سه روان درمانگر به نام های سیمور تراتر، ارنست لش و مارشال استریتر با بیمارانشان است. شخصیت اصلی داستان ارنست لش است که در اول کتاب مسئول پیگیری پرونده روان درمانگری به نام دکتر تراتر میشود. در زیر پوسته بسیاری از مشاغل، مسایل ظریف و ناپیدایی وجود دارد که دیگران از آنها آگاه نیستند. در این میان دنیای پزشکی یکی از عجیبترین این مشاغل است و شاید روانپزشکی پررمزو رازترین آنها باشد. اروین یالوم، نویسنده و روانپزشک هستیگرا که در ایران با کتاب معروف «وقتی نیچه گریست» شناخته میشود، در کتاب حاضر به رابطه میان پزشک و بیمار میپردازد و داستان سه پزشک با تیپهای شخصیتی متفاوت را بیان میکند.
میتوانستیم همانقدر غیرقابل پیشبینی و یا همانقدر کینهای باشیم. این کتاب فرصتی است برای کشف جنبههایی از شخصیت خود که ممکن است هرگز متوجه آن نشده باشیم. مرکز اصلی رمان ارنست لش است که در اولین کار انضباطی خود به بررسی رفتارهای سمیور تروتر با بیمارش میپردازد. دروغگویی روی مبل کتابی است که هرکس به میزان درک و کنجکاوی درونی خود از آن بهره میبرد. جلسات بین ارنست و جاستین بسیار چالشی و خواندنی است و حتی زمانی که همسر جاستین وارد ماجرا میشود، داستان دروغگویی روی مبل دوچندان جذابتر میشود. کتاب دروغگویی روی مبل، یک رمان روانشناختی-فلسفی است.
رمان دروغگویی روی مبل اثر دیگری از اروین یالوم است که اگر به موضوعات رواندرمانی و فلسفه اگزیستانسیال علاقه داشته باشید، بعید است اسم او را نشنیده و یا کتابهای او را مطالعه نکرده باشید. کتاب “دروغگویی روی مبل” اثری شگفتآور از آروین د یالوم است که داستانی کمدی و فلسفی را در خصوص ارتباطات انسانی و دروغگویی ارائه میدهد. این کتاب به زبان ساده و شیوا از یک داستان تعلیمی بهره میبرد تا مفاهیم پیچیدهای را به خوانندگان منتقل کند. آروین دیالوم در این کتاب به تحلیل مواجهات اجتماعی و چگونگی انسانها در مواجهه با دروغ میپردازد.
انحراف ارنست از هنجارهای روانپزشکی، چارچوبی را برای سایر انحرافات ایجاد میکند تا زمانی که کل مدل پزشکی و مفاهیم درمان زیر سؤال میرود. یالوم در سال 1954 با مریلین که نویسندۀ فمینیست، مورخ و استاد دانشگاه بود ازدواج کرد. مریلین که به سرطان سختی مبتلا بود در سال 2019 با استفاده از خودکشی پزشکی به زندگی خود پایان داد. یالوم و مریلین پیش از مرگ مریلین سرگرم نوشتن کتابی با عنوان «مسئلۀ مرگ و زندگی» بودند که روند بیماری و درمان مریلین و شیوۀ رویارویی آنها با مشکلات و مسائل روانی مرتبط با این بیماری را به شیوهای اتوبیوگرافیک بررسی میکرد.
ثبت ديدگاه