اما در پایان رمان زمانی که کابوس‌های مکرر زری درباره مرگ همسرش واقعی می‌شود، شخصیتش تغییر می‌کند. آخرین باری که یوسف برای دادن غذا به رعایای خود می‌رود، زنده به خانه بر نمی‌گردد. گفته می‌شود قاتل او یکی از رعیت‌هایی است که برای او کار می‌کرده، اما این ظن وجود دارد که افسر انگلیسی گروهبان سینگر مسئول مرگ یوسف باشد. برای دانستن و درک داستان سووشون باید درباره ایران آن روزگار دانست.

زری که در ابتدا محافظه کارانه تمام تلاش خود را برای حفظ امنیت خانواده بکار می‌برد، در انتهای داستان، با دیدگاه جدید و نو به جهان نگاه می‌کند و رفتارش مانند یوسف، دور از ترس و بیم، می‌شود. او در مواجهه با بزرگترین ترسش، دیگر هیچ ترسی برای از دست دادن چیزی ندارد. از این رو، پایان داستان در مراسم تشییع یوسف تغییر چشمگیری در دیدگاه زری را نشان می‌دهد. آن زمان که در مقابل برادر شوهر خود، که خودفروخته‌ای است، قرار می‌گیرد و حتی نمی‌گذارد که یک قطره از خون مقدس این قربانی را پایمال شود. در مجموع، سیمین دانشور با تلاش و سخت‌کوشی در زمینه ترجمه و تحصیلات خود، موفق به دستیابی به جایگاه و شهرت بوده است. او یکی از شخصیت‌های برجسته‌ی ادبیات ایران محسوب می‌شود و اثرات و افکار او همچنان در ادبیات کنونی ایران و جهان تاثیرگذار است.

او تحصیلاتش را تا دکترا ادامه داد و سال ۱۳۲۸ فارغ‌التحصیل شد. موضوع رساله‌ی دکترای دانشور «علم‌الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» بود. قبل از معرفی معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور بد نیست با نویسنده داستان آشنا شویم. با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور  با اوضاع و شرایط حاکم بر جامعه در بحبوحه ی جنگ جهانی دوم بیشتر آشنا خواهید شد. در آن زمان نیروهای انگلیسی مرزهای جنوبی ایران را تصاحب کرده بودند.

برای یاری در حمایت از کتاب‌فروشی‌های محلی این گزینه را انتخاب کنید. داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد. در همین خانه است که بار دیگر با ملک رستم و ملک سهراب مواجه می‌شویم. زری همه‌چیز را می‌بیند و می‌شنود، تأثیر می‌یابد و شخصیتش دگرگون می‌شود. ©۱۴۰۰ تمام حقوق این سایت به شرکت توسعه نوآوری و فناوری تیروژ تعلق دارد. نقل مطالب گارنت به هر شیوه و با هر عنوان، تخلف محسوب شده و متخلفین بر اساس قوانین جاری کشور مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.

در آن زمان زمینداران و اربابان برای دریافت سود بیشتر محصولات خود را به قوای بیگانه می فروختند. اما یوسف نمی توانست همانند بقیه اربابان رعیت را نادیده بگیرد و فقط به سود و منفعت خود فکر کند. به گونه ای که بسیاری از مردم چند شبانه روز گرسنه می خوابیدند. از طرفی خان های قشقایی با تدارک دیدن سلاح قصد به پا خواستن علیه حکومت مرکزی را داشتند. می توان گفت دیدگاه خاص یوسف سبب شده بود به سیاوش تبدیل شود. نیروهای بریتانیا به ایران آمدند و همین ماجرا سبب شد تا رضاشاه، سلطنت را به فرزندش، محمدرضا واگذار کند.