جرج اورول مدتی به‌عنوان پلیس سلطنتی هند در برمه فعالیت می‌کرد. زندگی در هند و انگلیس سبب شد تا با فقر آشنا شود و این آشنایی، دیدگاهی جدید به او و کارهایش بخشید. اورول در دوران جوانی همیشه به‌دنبال کسب تجربه‌های تازه بود به همین دلیل مدتی کنار فقرا، افراد بی‌خانمان و کارگرانِ فصلی لندن و پاریس زندگی کرد. در همین زمان بود که تصمیم گرفت شروع به نوشتن تجربیات خودش از زندگی در فقر کند.

برای آشنایی بیشتر با فضای کتاب و سبک نوشتار داستان، می‌توانید خلاصه مفصل‌تری از این کتاب را در این لینک در مجلهٔ کتابچی مطالعه نمایید. اریک آرتور بلیر (Eric Arthur Blair) که با نام هنری جورج اورول (George Orwell) شناخته می‌شود نویسنده، منتقد ادبی و روزنامه‌نگار انگلیسی است که در سال 1903 در هند به دنیا آمد. اصلیت او به هندوستان برمی‌گردد اما بیشتر دوران زندگی‌اش را به همراه خانواده در انگلیس گذرانده است. شهرت اصلی او به خاطر دو کتاب قلعه حیوانات و 1984 است که هر دو کتاب از پرفروش‌ترین کتاب‌‌‌های قرن بیستم بوده اند. جورج اورول تحصیلاتش را نیمه‌کاره ر‌‌ها کرد و به استخدام نیروی پلیس بریتانیا در آمد و سال‌‌‌های زیادی از عمرش در انگلیس و در برمه در این حوزه فعالیت می‌کرد. در همین موقعیت‌‌‌ها بود که با عمق فساد حاکم بر جامعه آشنا شد و موضوع‌‌‌ها و سرفصل‌‌‌های بسیاری از کتاب و داستان‌‌‌هایش را به دست آورد.

درست است که آقاى جونز ارباب بى‌مروّتى بود ولى در سال‌هاى پیش، زارع کارآمدى به‌شمار مى‌آمد. بعد از آنکه در یک دعواى قضایى محکوم شد و خسارت مالى به‌ او وارد آمد دلسرد شده بود و به‌حد افراط مشروب مى‌خورد. گاهى سراسر روز را در آشپزخانه روى صندلى چوبى دسته‌دارى مى‌لمید و روزنامه مى‌خواند و شراب مى‌خورد و گاه‌به‌گاه تکه‌هاى نان را در آب جو خیس مى‌کرد و به‌موزز مى‌خوراند. کارگرهایش نادرست و تنبل بودند، مزرعه پر از علف هرزه بود، خانه نیاز به‌تعمیر داشت، در حفظ پرچین‌ها غفلت مى‌شد، و حیوانات نیمه‌گرسنه بودند.

جورج اورول را همه از شاهکار مشهور و جهانی‌اش «۱۹۸۴» می‌شناسیم؛ کتابی که حقیقت و تلخ و گزنده را روی کاغذ می‌آورد و بیشتر از هر چیز از اجتماع دل‌خور است. اورول با نگاهی که به جامعهٔ جهانی دارد، بیشتر از کوبیدن یک حکومت خودکامه و جنایت‌های آن، با خود جوامع وارد جنگ می‌شود. قلعهٔ حیوانات دو هفته قبل از اتمام جنگ جهانی و فروپاشی اتحاد آلمان نازی با ایتالیا و ژاپن نوشته شد. عنوان اصلی کتاب به انگلیسی «مزرعهٔ حیوانات» است و به وضوح، مثل بسیاری از شاهکارهای ادبی و سینمایی در تمام تاریخ، این هم یک اثر سفارشی‌ست؛ اما شاهنامه هم سفارشی بود! قلعهٔ حیوانات در تمام دنیا بیش از ۴۰ میلیون نسخه فروش داشته و در ایران، با ترجمهٔ «امیر امیرشاهی» و با همکاری انتشارات «جامی»، به اسم قلعهٔ حیوانات شناخته شد.

داعیه داشت که از وجود سرزمین عجیبى آگاه است به‌ نام شیر و عسل که همه حیوانات پس از مرگ به‌آن جا مى‌روند. موزز مى‌گفت این سرزمین در آسمان کمى بالاتر از ابرهاست، در سرزمین شیر و عسل هر هفت روز هفته یکشنبه است، در آن جا تمام سال شبدر موجود است و بر درختها نبات مى‌روید. حیوانات از موزز نفرت داشتند چون سخن‌چینى مى‌کرد و کار نمى‌کرد، ولى بعضى از آن‌ها به‌سرزمین شیر و عسل اعتقاد پیدا کرده بودند و براى اینکه خوک‌ها آن‌ها را متقاعد کنند که چنین محلى وجود ندارد ناگزیر از بحث و استدلال بودند. رهبری این جنبش را تعدادی از خوک‌ها بر عهده گرفته‌اند اما بعد از مدتی این گروه با سردستگی خوکی به نام ناپلئون به گروهی مستبد تبدیل می‌شوند و به سوءاستفاده از سایر حیوانات روی می‌آورند و مخالفان خود را سرکوب می‌کنند. من هفت سال است که رمانی ننوشته‌ام، اما امیدوارم به زودی رمان دیگری بنویسم.