اولین حرکت وینستون، که سایر اتفاقات بعدی را رقم می‌زند، نوشتن او در دفتر خاطرات‌‌اش است. او دیگر خود را مرده‌ای می‌پندارد که چیزی برای از دست دادن ندارد و حاضر است خودش را فدای هدفش کند. نام این اثر از آن جا می‌آید که، برای اینکه هستر به عنوان یک خطاکار در میان همگان رسوا و بدنام شود، باید همیشه حرف A قرمز را روی لباس‌هایش بدوزد (A برای Adultery یا زناکاری). منتقدان کتاب «داغ ننگ» هاثورن را «محصول عالی اندیشه‌ی امریکایی» توصیف کرده‌اند.

داستان «زنان کوچک» حول زندگی چهار خواهر به نام‌های مگی، جو، بث و ایمی می‌گردد. ماجرای این رمان از آن جا شروع می‌شود که با آمدن کریسمس، خواهران به گلایه از زندگی خود می‌پردازند و هر کدام از موضوعی متفاوت شکایت می‌کند. با تشویق بث، هر یک از خواهران تصمیم می‌گیرد بدون اینکه تقصیر را گردن چیز دیگری بیندازد به یک «زن کوچک» تبدیل شود و خود آن کسی باشد که همیشه آرزویش را داشته است؛ ‌همان طور که پدرشان همیشه می‌گفت. کتاب کلاسیک «گتسبی بزرگ» داستانی درباره‌ی عدم امکان برگرداندن گذشته و دشواری تغییر آینده است. شخصیت اصلی رمان، جی گتسبی است که همسایه‌ی مرموز و ثروتمند راوی ما، یعنی نیک کاراوی است.

این کتاب کلاسیک شرح حالی از برده‌ی سابق امریکایی است که در سال ۱۸۴۵ میلادی نگاشته شده. این کتاب زندگینامه‌ای یکی از مشهورترین آثار غیرادبی درباره‌ی زندگی بردگان امریکا است که مصائب سیاهپوستان را در یکی از تاریک‌ترین ادوار تاریخ امریکا روایت می‌کند. وی از زمانی که به یاد دارد برده بوده و یکی از اولین خاطراتش شلاق خوردن خاله‌اش است؛ بلایی که بعدها به طور مداوم بر سر خودش هم می‌آید. این دفتر خاطرات تاکنون به بیش از ۷۰ زبان ترجمه شده و یکی از مهم‌ترین کتاب‌های ادبیات غیرداستانی قرن بیستم به حساب می‌آید. آن در نوشتار خود، دفترچه خاطراتش را مثل یک دوست خطاب می‌کند و زبان آن مثل نامه نوشتن به خود است. او از آغاز هدف خاصی برای نوشتن نداشت و تنها آنچه را که به طور روزمره برایش اتفاق می‌افتاد می‌نوشت؛ روزمرگی‌های عادی دختران نوجوان مثل مدرسه، دوستی‌اش با دخترهای دیگر، خواهرش.

در رأس این‌ها خود زمان است که به گتسبی اجازه نمی‌دهد آن چه را که قبلا از دست داده، دوباره به دست آورد. از برجسته‌ترین عناصر داستان، افول رویای امریکایی، حال و هوای دهه‌ی ۱۹۲۰ میلادی، تفاوت بین طبقات اجتماعی و نقش گذشته در رویاهای آینده است. کتاب کیلز در کتابخانه‌ای در پایتخت ایرلند، شهر «دوبلین» نگهداری می‌شود و تصور می‌شود که در حدود سال ۸۰۰ میلادی توسط راهبان سلتی نوشته شده باشد. مورخان بار‌ها این کتاب را مورد بررسی و شناخت قرار داده‌اند و سعی کرده‌اند متوجه شوند که چگونه برخی از این دعا‌ها تکامل یافته‌اند و چرا نام سیدور بر آن نهاده شده است. اما چیزی که مشخص است این است که سیدور یکی از قدیمی‌ترین و باارزش‌ترین کتاب‌های حال حاضر در دنیا است.

سرود ملی هلند، «ویلهموس»، قدیمی‌ترین سرود ملی جهان است که به قرن شانزدهم بازمی‌گردد. این سرود در جریان مبارزات هلند برای استقلال به رشته تحریر درآمد و در سال ۱۹۳۲ به‌طور رسمی پذیرفته شد. تئاتر المپیکو در ایتالیا، قدیمی‌ترین تئاتر جهان است که همچنان استفاده می‌شود.

این کتاب غالباً به عنوان قدیمی ترین کتاب جهان ذکر می شود زیرا این کتاب شامل چندین صفحه است که ما از آنها می دانیم. با اینکه انجیل گوتنبرگ به اندازه کتاب‌هایی که از دل تاریخ سالم مانده‌اند قدیمی نیست، اما به خاطر شگفتی‌اش به عنوان تولید انبوه کتاب چاپی با استفاده از ماشین چاپ در این فهرست قرار می‌گیرد. اصلا زمانی که مردم به کتاب سنتی فکر می‌کنند، انجیل گوتنبرگ، قدیمی‌ترین نسخه‌ای است که به ذهن‌شان می‌آید. یوهانس گوتنبرگ با اختراع ماشین چاپ و به پا شدن انقلاب صنعت چاپ در حدود ۱۴۵۰ – ۱۴۵۵، انجیل را به نسخه چاپی درآورد. تصور می‌شود که تصویر یک «خوک زگیل‌دار» در یک نگارۀ صخره‌ای در جزیره سولاوسی اندونزی حدود 45 هزار و 500 سال قدمت داشته باشد و ممکن است قدیمی‌ترین اثر هنری یافت شده باشد که یک موجود واقعی را بازنمایی می‌کند. محققان می‌گویند اندونزی ماقبل تاریخ نوعی «مرکز» برای هنر صخره‌ای بوده است و کارهای اولیه مانند این ایده را به چالش می‌کشد که سنت هنر سنگ‌نگاره‌ها در اروپا شروع شده و از آنجا گسترش یافته است.

این رمان به صورت یک کمدی کلاسیک پایان بندی شده؛ به صورتی که شخصیت‌های پاکدامن داستان همه خوشبخت شده و به خواسته‌ی قلبی‌شان می‌رسند؛ اما شخصیت‌های احمق یا شرور با تلاطم‌ها و مشکلات درگیر می‌شوند. قدیمی ترین کتاب جهان چه کتابی است؟ اگر می خواهید بدانید قدیمی ترین کتابهای جهان کدامند، امروز با میتب همراه باشید تا با هم 10 مورد از قدیمی ترین نسخه کتاب هایی که در حال حاضر در جهان وجود دارند را با هم مرور کنیم. این کتاب از ۶ ورقه طلای ۲۴ عیار ساخته شده است و توسط حلقه‌هایی به هم متصل شده‌اند.

مردم می‌توانند در وبسایت رسمی سایت ادینبورگ نیز از صفحات این کتاب دیدن کنند. انجیل سنت کاتبرت قدیمی‌ترین کتاب اروپایی به جامانده از حدود قرن هفتم میلادی است. این کتاب یک کپی از انجیل سنت جان است که به آن انجیل سنت کاتبرگ نامگذاری شده بود.

این کتاب توسط یک اهدا کننده‌ی ناشناس به موزه‌ی تاریخ ملی بلغارستان در شهر صوفیه اهدا شد. این کتاب در سال ۶۹۸ میلادی به وسیله رهبر اولیه‌ی مسیحیان انگلیس، «سن کاتبرت» در جزیره‌ی «لیندیسفارن» دفن شده بود. راز سالم ماندن این کتاب نیز موضوعی جالب است که تا کنون کسی متوجه آن نشده است. نسخه‌ی دیجیتالی این کتاب نیز در وبسایت رسمی کتابخانه‌ی انگلیس به راحتی قابل دسترسی است.