به عنوان کسی که از کمالگرایی در زندگی زیاد ضربه خورده، میتوانم بگم که خوندنش برام بسیار کاربردی بود و سعی میکنم به توصیههای مفیدش عمل کنم. بخش دوم غلبه بر کمالگرایی را پوشش میدهد؛ ارزیابی کمالگرایی خود، تدوین برنامهای برای تغییر، تغییر افکار کمالگرا و تغییر رفتارهای کمالگرا. صبح روز بعد از اشتباهش، بهجای اینکه احساس ناراحتی یا عصبانیت کند، احساس میکند از یک زندان بزرگ که خودش ساخته، رها شده است.
فکر برتر بودن و در حد کمال بودن، آن چنان ذهنتان را اسیر خود میکند که از ترس آن که نتوانید آنچه را در ذهن دارید در حد کمال اجرا کنید، حتی قدمی هم در آن مسیر برنمیدارید. این طرز فکر، همان مانعی است که نویسندۀ این کتاب و یا بسیاری از افراد را برای سالها در یک نقطه نگاه داشته است اما استفان گایز لحظهای درنگ کرد، به مسیر زندگیاش نگاهی انداخت و متوجۀ غفلتها، خیالپردازیها و تفکرات محدودکنندهاش شد. استفان گایز چارۀ مشکل کمالگرایی را در به کارگیری راهکار «خرده عادتها» یافت و در کتاب چگونه کمالگرا نباشیم از مسیری که برای مقابله با کمالگرایی طی کرده گفته و تجربیات خود را با خوانندگان به اشتراک گذاشته است. این کتاب به تکتک دغدغهها و موانع فکری یک کمالگرا میپردازد و برای هر کدام، چندین راهحل آسان و عملی ارائه میدهد. • خرده عادتها (عادتهای کوچکتر، نتایج بزرگتر) کتاب اول استفان گایز است. او در این کتاب راهکار قدرتمند و جدیدی را به خوانندگان معرفی کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و راهکارش بهعنوان واقعگرایانهترین راهکار ارائه شده برای ایجاد «تغییری پایدار» شناخته شد.
استفان گایز در 9 فصل اول کتاب با جزئیات کامل به مفاهیمی پرداخته است که بتوانید همه چیز را در مورد کمالگرایی و مقابله با آن یاد بگیرید و در فصل آخر، تمام راهحلهای عملی و کاربردی را جمعبندی، طبقهبندی و خلاصه کرده است. کتاب طوری طبقهبندی شده است تا بتوانید بدون نگرانی از بهخاطر سپردن راهحلها و چگونگی به کارگیری آنها در زندگی، از مطالب آن لذت ببرید. قبل از بخش آخر، پیشنهاداتی به شما ارائه شده است اما تا قبل از به پایان رساندن کتاب، همه چیز دستگیرتان نخواهد شد. کمالگرایی در دنیایی پر از ناکاملیها، همچون تلهای است که انسان را گرفتار توهم برتر بودن کرده و او را از قدمی به جلو برداشتن، باز میدارد.
کتاب «چه زمانی و چگونه از کمالگرایی دست برداریم» در سه بخش اصلی تنظیم شده است. بخش اول درک کمالگرایی است؛ ماهیت کمالگرایی، تاثیر کمالگرایی، کمالگرایی و اندیشهها، و کمالگرایی و رفتار. خودناتوانسازی از این جهت که به فرد امکان میدهد ستارهای در کنار شکستهایش بگذارد، یکی از خصوصیات کمالگرایی محسوب میشود. اما مانعی برای شکست نیز هست، به جای آنکه بکوشد در بازی زندگی ببرد، میکوشد تا با احتیاط کامل بازی کند. تیمهای فوتبال بیشماری را دیدهام در زمان یک چهارم آخر بازی، فقط به این دلیل که محتاطانه بازی کردهاند، اجازه دادهاند که تیم مقابل حمله کند و در نتیجه بازی را باختهاند. همان طور که بعضی افراد با «خودناتوانسازی» میبرند اما اگر فقط یک بار تیمی را دیده باشید که حاضر نیست فرصتی را از دست بدهد، دیگر نخواهید گفت محتاطانه بازی کردن، بهترین راه است.
استفان گیز نویسنده، وبلاگ نویس و کارآفرین بین المللی پرفروش است. او بهخاطر ارائه استراتژیهای تغییر رفتار بسیار کاربردی و در سطح جهانی در قالبی طنزآمیز مشهور است. بخش سوم به کار با مشکلات خاص و کمالگرایی میپردازد؛ کمالگرایی و افسردگی، کمالگرایی و عصبانیت، کمالگرایی و اضطراب اجتماعی، کمالگرایی و نگرانی، کمالگرایی و رفتار وسواسی و کمالگرایی، رژیم غذایی و تصویر بدن.
علاقهمندان به کتاب های موفقیت و وروان شناسی مخاطبان این کتاب هستند. برای دریافت استعلام دقیق قیمت و موجودی محصول، فرم زیر را بنویسید و ارسال کنید.
استفان گایز (Stephen Guise) نویسندهی کتاب چگونه کمال گرا نباشیم (How to Be an Imperfectionist) از راهی میگوید که برای کنار گذاشتن کمالگرایی رفته است و تجربیات خود را با شما در میان میگذارد. ماجرا از زمانی آغاز شد که هدف بزرگی مانند 50 حرکت شنای روی زمین را کنار گذاشت و هدف خود را به بخشها و لقمههای قابل هضمتری تقسیم نمود. او ایدهآلترین شرایط را رها میکند؛ یعنی به جای رفتن به باشگاه، ورزش خود را در خانه و روی تختخوابش انجام میدهد. گایز در این کتاب به تک تک موانع و دغدغههایی که در زندگی یک کمالگرا وجود دارد پرداخته است و برایشان چندیدن راه حل معرفی کرده است. انتظارات غیرواقعی، نشخوار ذهنی، نیاز به تایید شدن، نگرانی از ارتکاب اشتباه و… استفان گایز، نویسنده کتاب “چگونه کمال گرا نباشیم”، با خطاب به خواننده، تأکید میکند که هیچ کس نمیتواند در همه چیز کامل باشد.
آثار استفن به 18 زبان دنیا ترجمه شدهاند و معروفترین کتاب وی خردهعادتها نام دارد که برای مدتها در فهرست پرفروشترین آثار آمازون و نیویورک تایمز قرار داشت. افراد کمالگرا معمولا دارای ویژگیهای شخصیتی خاصی هستند، ترس از اشتباه کردن، جاهطلبی، ترس از بازنده بودن، جاهطلبی، تاکید بر بایدها و تفکر هیچ یا همه چیز معمولا در کمالگرایان وجود دارد. این تفکرات به یک چرخه معیوب تبدیل میشود، زیرا معمولا معیارهای افراطی احساس شکست، خشم، ناامیدی و درماندگی را در فرد کمالگرا ایجاد میکند. روش جدیدی که به افراد کمک میکند تا کمالگرا نباشند این است که بفهمند چقدر «اقدامات کوچک» اما بسیار استراتژیک میتواند آنها را قادر سازد تا کمال و کمالگرایی را «رها کنند».
این طرز فکر، همان سدی است که استفان گایز در کتاب چگونه کمالگرا نباشیم از آن سخن میگوید. سدی که سالها باعث شده بود خود استفان گایز هم در جهت خواستههایش گامی برندارد. استفان گایز نویسنده، وبلاگنویس و کارآفرین بینالمللی است که کتابهای خودیاریاش بسیار پرفروش شدهاند.
امیدوارم با خواندن این کتاب بتوانید قدمی هرچند کوچک در جهت تعالی و پیشرفت بردارید. کتاب چگونه کمالگرا نباشیم اثر استفان گایز، نویسندۀ معروف کتاب «خرده عادتها» (mini habits) است. این کتاب در سال 2015 منتشر شد و راهی جدید به سوی خودباوری، زندگی بدون ترس و رهایی از کمالگرایی گشود. استفان گایز که خودش نیز یک کمالگرا بوده، معتقد است که کمالگرایی به طور طبیعی یک ذهنیت محدودکننده است و در این کتاب با راهکارهای عملی و کاربردی، به شما نشان میدهد که چطور با کمالگرایی مقابله کنید. بسیاری از ما درباره کمال گرایی شنیدهایم و ممکن است آن را ویژگی خوبی بدانیم.
ثبت ديدگاه