لایه بعدی به کسب اطلاعات فراوانی برای اروپا و انتخاب موضع دنیا در برابر آنها میرسد. اما یک لایه نامرئی نیز هست که میتوان آن را سفیدخوانی کتاب نامید؛ و آن موقعیت، اندیشه، نوع موضعگیری اوریانا فالاچی و یافتن پاسخ پرسشهای او در برخوردی که با او میشود، است. پس از آن فالاچی به ویتنام سفر کرد و گزارشی پرهیجان از نبرد ویتکنگها نشر داد. به روزگار جکومت سرهنگان در یونان با آنان سخت درافتاد، به یونان سفر کرد، سفری پرخطر. این سفر عشقی جاودانه در زندگیاش رقم زد، عشقی عمیق به «پاناگولیس»، چریکی یونانی.
چه، سه شخصیت از میان هفت شخصیتِ حاضر در این کتاب، مردان سیاستِ ایران بودهاند. کتاب گفت و گوهای اوریانا فالاچی شامل مصاحبههای او با امام خمینی، مهندس بازرگان، سرهنگ قذافی، شارون، لخ والسا، راکووسکی و محمدرضا پهلوی است. اوریانا فالاچی در ۲۹ ژوئن سال ۱۹۲۹ در زمان زمامداری موسولینی در فلورانس بهدنیا آمد. ۹ ساله بود که جنگ جهانی دوم شروع شد و پدر او که از موسولینی نفرت داشت، وارد جنبش مقاومت زیرزمینی شد. اوریانا هم گرچه بعدها نوشت که دو طرف جنگ تفاوت چندانی نداشتند، اما به پدر کمک میکرد و تا پایان جنگ تجربههای وحشتناکی را پشت سر گذاشت.
او حتی به نوع موضع یک حاکم نسبت به ایتالیا حساسیت نشان میدهد و این جزو پرسشهای بیتغییر اوست. علاقهمندان به آشنایی دقیقتر و عمیقتر با تاریخ جهان در دوران معاصر، بیش از همه از مطالب موجود در کتاب گفت و گوهای اوریانا فالاچی بهره خواهند گرفت. مصاحبه با تاریخ مجموعه گفتگوهای ماندنی و خواندنی”اوریانا فالاچی”با چهره های شهره ی جهانی است که نخستین بار از سوی “نشر علم” رویاروی دل و دیده ی پارسی زبانان قرار می گیرد.
فالاچی اگرچه بهعنوان یک روزنامهنگار بینالمللی مطرح است، اما در برخورد با کسانی که رو در روی آنها نشسته و مصاحبه کرده است، یک وطنپرست ایتالیایی است. قضاوت شخصی فالاچی پیش از گفتوگوهایش، محدوده و خط پرسشها را مشخص میکند. فالاچی با نوع تفکری که نسبت به یک حکومت دارد، با حاکم مورد نظرش به گفتوگو می-نشیند، بنابراین در مقام یک روزنامهنگار بینالمللی بیطرفی را در پرسشها و بحثهایش حفظ نمیکند.
از مرگ نجات یافت و برای بهبود به بیمارستانی روانهاش کردند. کتاب حاضر گفتگوهای روزنامه نگار و نویسندهٔ برجسته، خانم اوریانا فالاچی با ده شخصیت مهم جهان از جمله محمدرضا شاه پهلوی، پادشاه ایران می باشد. قرن بیستم قرنِ قهرمانان بزرگ عرصهی سیاست بود؛ عصرِ دیوان و فرشتگانی که یک به یک از میان ملتهای گوناگون ظهور کرده و با اقدامات خوب و بدِ خویش، سرزمین خود و بعضاً تمام دنیا را به سمتوسویی تازه هدایت نمودند. در کتاب گفت و گوهای اوریانا فالاچی (Interview with History) بناست پای صحبت برخی از مهمترینِ این قهرمانانِ سیاسی بنشینید. اوریانا فالاچی اگر چه عقاید محکمی نسبت به دین ندارد، اما نمیتوان نوع موضع او در پرسشهایش به دین را ندید، همانطور که در اواخر عمرش و پس از حمله ۱۱ سپتامبر این را ثابت کرد.
ثبت ديدگاه