هر چند این ژنرال مصری بعداً به دست یک سرهنگ مصری جمال عبد الناصر) از صحنه بیرون رانده شد، ولی شاه همواره این نگرانی را داشت که یک ژنرال مقتدر در رأس حکومت برای سلطنت او خطرآفرین باشد. با وجود رابطه عاشقانه‌ای که میان او و شاه برقرار بود، سرانجام ازدواج آنان به جدایی انجامید. ثریا مدتی در ایتالیا زندگی کرد و با یک کارگردان ایتالیایی زمینه‌های یک زندگی مشترک را آغاز کرده بود که او نیز در حادثه‌ای هواپیمایی درگذشت. در آن خاطرات که پیشتر به چاپ رسید، نویسنده، یعنی همسر جداشده از شاه، به گونه‌ای نسبی، ملاحظاتی را در طرح بعضی مسائل به کار برده است. این ستاره ی دنباله دار هر روز کم رنگ تر از روز قبل در تونل فراموشی زمان پیش رفت تا اینکه در نقطه ای که دیگر هیچکس شاهدش نبود، یعنی در آپارتمان خود در شهر پاریس، تنها و بی کس خاموش شد و تا یک روز کامل هم کسی از خاموشی این ستاره و کوچ ابدی او با خبر نبود. آنچه می توانست آمریکائی‌ها را در این مورد قانع کند ارائه مدارکی درباره سوء استفاده و فساد مالی در حکومت زاهدی و حیف و میل کمک‌های مالی آمریکا به ایران بود.شاه از چند ماه قبل از آغاز مسافرتش به آمریکا به جمع آوری مدارکی درباه فساد مالی در حکومت زاهدی پرداخت.

هنگامی که این کتاب را که متن اصلی اش به زبان فرانسه نوشته شده است، می خواندم، نشر شیوا و سبک ویژه آن را شایان توجه دیدم به گفته خانم ثریا – آقای لویی والانتن در نوشتن این خاطرات با ایشان همکاری داشته است، و نگارنده در میان نویسندگان روز مطبوعات فرانسه، سبک نگارش کسانی مثل ژان گو یا لویی والانتن و چند نفر دیگر را دوست دارم. وبسایت شهرکتاب منبعی از کتاب های الکترونیکی است که تیم مدیریتی سایت تلاش کرده است تا محتوایی باارزش و با کیفیت در اختیار علاقمندان قرار دهد. در این مجموعه از نویسندگان و مترجمانی که مایل به همکاری با ما هستند استقبال می شود. پس از دانلود هر کتابی، فایل (pdf یا صوتی) در گوشی یا کامپیوتر شما ذخیره می شود و همیشه می توانید به صورت آفلاین مطالعه کنید و لذت ببرید. کتاب کاخ تنهایی pdf اثری به قلم، ملکه‌ی دوم ایران است که آن را با همکاری لویی والانتن به رشته‌ی تحریر در آورد.

او در جشن سفارت ایران در انگلیس با شمس پهلوی که به دنبال عروسی برای برادرش، محمدرضا بود، آشنا شد. کتاب زیبای تنها سرگذشت مفصل ثریا اسفندیاری بختیاری است که با استفاده از کتاب خاطرات او و مطالب تازه مطبوعات و اظهارات نزدیکان وی نوشته شده است. اما هنوز زمان زیادی از عشق شاد و رویایی آنها نگذشته بود که سلطنت بار دیگر خود را با بحران جانشینی روبرو دید. ثریا اسفندیاری نتوانست هیچ فرزندی اعم از دختر و پسر برای شاه بیاورد و همزمان شدن نازایی همسر دوم محمدرضاشاه با حوادثی مانند مسئله نفت و کودتای 28 مرداد، پایه‌های سلطنت او را متزلزل ساخته بود. ثریا دختر خلیل اسفندیاری و اوا کارل در اول تیرماه ۱۳۱۱ در یک خانواده سرشناس بختیاری در اصفهان متولد شد. ثریا تا هشت ماهگی در ایران بود و پس از آن خانواده‌اش به دلیل وضعیت نامطلوب بهداشتی در ایران و شیوع آبله برای دوری از خطر بیماری او را با خود به برلین بردند.

زاهدی از یاران نزدیک رضاخان بود که در کودتای او برای براندازی سلسله قاجار و عملیات نظامی مانند سرکوب شیخ خزعل در خوزستان و غائله سیمیتقو در آذربایجان و پایان بخشیدن به نهضت جنگل در گیلان نقش عمده ای داشت و معلوم نبود با موقعیتی که به دست آورده قصد تکرار تجربه رضاخان و تصاحب تاج و تخت ایران را نداشته باشد. پادشاه شدیدا شیفته‌ی عروس جدیدش بود اما مشکلات زیادی در انتظار ثریا و محمدرضا بود. بسیاری از تجار و بازرگانان موظف بودند هدایایی را برای جشن عروسی شاه که حسابی تدارکش را دیده بود و خوراک و نوشیدنی‌هایش را از بلژیک سفارش داده بود، به تهران روانه کنند. ثریا کسی بود که در ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ زمانی که موج اول کودتا شکست خورد، همراه با شاه از رامسر به عراق و سپس ایتالیا گریخت و چند روز بعد ناباورانه پس از سقوط دولت مصدق به ایران بازگشت. وی کودکی را در برلین گذراند و در پاییز ۱۳۱۶ به اتفاق خانواده‌اش به ایران بازگشت. در اصفهان وارد مدرسه آلمانی‌های مقیم اصفهان شد و زبان فارسی را نزد معلم خصوصی فرا گرفت.

ثریا 3 آبان 1380 در سن 69سالگی بر اثر سکته مغزی در پاریس درگذشت و او رادر قبرستانی در مونیخ آلمان دفن کردند. اگرچه ثریا یک ملکه با علایق و کنش‌های سیاسی نبود اما خاطرات ثریا یا به عبارت دیگر سایه‌نویسی آقای والانتن برای ملکه سابق ایران، خالی از اطلاعات مفید درباره تاریخ سیاسی ایران نیست. ثریا از زمان ازدواج با شاه، به دلیل زیبایی منحصربه فردش مورد توجه گسترده مطبوعات داخلی و خارجی بود. تصویر او بارها روی جلد مجلات و روزنامه‌های غربی به‌عنوان ملکه ایران رفته و شهرتش جهانی شده بود. او در زمانی به دربار ایران راه یافت که دوره بهار مطبوعات بود. اهمیت این کتاب فقط به خاطر سبک نگارش «خاطرات بودنش» نیست، بلکه بیان آن دارای یک رنگ «سورئال» می باشد.

یک سال بعد از کودتای 28مرداد 32، شاه مسئله بچه‌دار نشدن را جدی دید و با ثریا برای درمان به آمریکا رفت. اما چندین سال رفت‌و آمد اطبای مختلف شاه را متقاعد کردند که از ثریا نمی‌تواند ولیعهدی داشته باشد. شاه از ازدواج اول پسری نداشت که به‌عنوان جانشین و ولیعهد سلسله پهلوی بگمارد. 2سال قبل از ازدواج در دانشگاه تهران ترور شده و زخم برداشته بود. بعد از آن سعی کرد به‌صورت آهسته موقعیت خود را در سیاست ایران از یک شاه تشریفاتی ارتقا بخشد. ثریا به این نکته هم اشاره میکند که در آن موقع تازه در مصر کودتا شده و یک ژنرال مصری سرلشگر محمد نجیب ملک فاروق پادشاه آن کشور را از مصر بیرون کرده بود.

ثریا برای شاه محبوبیت آورده بود اما شاه ولیعهد می‌خواست و همین باعث پایان این ازدواج شد. انتخاب ثریا برای همسری محمدرضا به وسیله خواهر بزرگ‌تر شاه، شمس انجام گرفت. شمس در یک مجلس مهمانی در سفارت ایران در لندن که ثریا هم دعوت شده بود، در همان نظر اول او را پسندید و مسئله را با خلیل خان اسفندیاری در میان گذارد. امیدواری آنها این بود که مراسم ازدواج به زودی برگزار شود، ولی ثریا ناگهان دچار بیماری حصبه شد و روز به روز هم بیماریش شدت یافت و همه را دچار نگرانی کرد.