در سال۱۳۴۰ با همکاری دکتر محسن هشترودی، ۲۵ شماره از هفته‌نامه کتاب هفته را منتشر می‌کند و در سال ۱۳۴۶ سردبیری قسمت ادبی و فرهنگی هفته‌نامه خوشه را به عهده می‌گیرد. همکاری او با نشریه خوشه تا ۱۳۴۸ که نشریه به دستور ساواک تعطیل می‌شود، ادامه دارد. ظهور آیدا در زندگی شاملو، زمانی‌که پس از جدایی از همسر دومش در اوج سرگشتگی و بی‌پناهی بود و هیچ امیدی به رهایی نداشت، به زندگی سرد و بی‌جان او جانی دوباره می‌بخشد.

امیدواریم از مشاهده مجموعه اشعار شاملو و شعر عاشقانه لذت برده باشید، پیشنهاد می کنیم به بخش شعر و ادبیات مراجعه نموده و به مطالعه زندگینامه و همچنین اشعار زیبای دیگر شاعران ایرانی و خارجی بپردازید. «نخستین شب شعر بزرگ ایران» در سال ۱۳۴۷ ، از سوی وابسته فرهنگی سفارت آلمان در تهران برای احمد شاملو ترتیب داده شد. احمد شاملو پس از تحمل سال‌ها رنج و بیماری، در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۷۹ درگذشت و پیکرش در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شده‌است.

شاملو را به‌جد می‌توان آفرینش‌گر زنده‌ترین، شاداب‌ترین و متعالی‌ترین شعرهای عاشقانه معاصر فارسی دانست؛ اشعاری که اگرچه در وصف معشوق زمینی است، اما محتوای آن فراتر از پرده و رنگ و فراسوی تن‌ها است. روزی که این‌چنین به زیبایی آغاز می‌شودبه هنگامی که آخرین کلمات تاریک غمنامه‌ گذشته را با شبی که در گذر است به فراموشی باد شبانه سپرده‌ام،از برای آن نیست که در حسرت تو بگذرد.تو باد و شکوفه و میوه‌ ای، ای همه‌ی فصول من! با توجه به اینکه اشعار احمد شاملو جزو اشعاری پر استفاده در شبکه های اجتماعی در این روزه ها است.

شاملو آن‌جا که از مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه‌ی خود سرخورده شده و جریانِ به‌ظاهر راکد اجتماعی، ایمان او را به رهایی و دگرگونی متزلزل کرده است به عشق پناه می‌برد. او با شهر به ستیزه در می‌آید؛ شهری که روزگاری شعر زندگی را با آحاد آن سروده بود و اکنون خود را از آن جدا می‌بیند. مطالعه‌ی شعر «ناقوس» از نبما یوشیج در سال ۱۳۲۵، در ذهن شاملو به جرقه‌ای بدل شد تا از بستر تازه‌فراهم‌شده‌ی شعر نو برای نگارش ذهنیاتش استفاده کند. آیدا که بعد از مرگ همسرش روزهای سختی را می گذراند،راضی به انتشار نامه های شاملو نبود؛تا اینکه بعد از گذشت ۱۵ سال از مرگ شاملو به این کار رضایت داد تا این نوشته ها در اختیار علاقمندان به آثار همسرش قرار گیرند. آنکه می‌گوید دوستت می‌دارمدلِ اندُه‌گینِ شبی‌ستکه مهتابش را می‌جوید.

شعر سپید گونه‌ای از شعر نو فارسی است که در دهه سی شمسی و با مجموعه «هوای تازه» از احمد شاملو ظهور پیدا کرد. تفاوت عمده این آثار با نمونه‌های قبلی شعر نو در فرم شعر بود. در سال ۱۳۳۶ با انتشار مجموعه اشعار «هوای تازه»، به عنوان شاعری برجسته تثبیت می‌شود. در همین سال مجموعه‌ای از رباعیات ابوسعید ابوالخیر، خیام و باباطاهر را منتشر می‌کند.

زنی شب تا سحر گریید خاموش.زنی شب تا سحر نالید، تا منسحرگاهی بر آرم دست و گردمچراغی خرد و آویزم به برزن. استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبرخوان، آی فریم و لینک باکس ها اکیدا ممنوع است. استفاده از مطالب سایت کوکا در دیگر سایت ها تنها با درج نام و لینک منبع (کوکا) مجاز می باشد.

در ادامه بخش از شعرهای شاملو  و انواع شعرهای عاشقانه شاملو را ملاحظه نمایید. «شعر شورانگیز شاملو، چکیده‌ی تاریخ نانوشته‌ی این سرزمین است». تکرار چندباره‌ی این جمله در وصف احمد شاملو، نشان از تأثیرگذاری و ماندگاری او در تاریخ فرهنگ و ادبیات معاصر ایران دارد. برای رمزگشایی راز این ماندگاری، مطالعه‌ی زندگی و اشعار شاملو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

احمد شاملو در کشوری که سرشار از شاعران با دیوان‌های عجیب و غریب و بی سر و ته است از دشوارترین و پرت‌ترین راه‌ها عبور کرد، در دیوار عظیم، بلند و قطور غیر ممکن‌ها روزنه‌ای گشود و جایگاه‌اش را در میان بزرگان شعر فارسی تثبیت کرد. او به پشتوانه‌ی قدرت ادبی که داشت بی‌ترس و وحشت از دیگران با تاکید بر آن چیزی که منطق شعری می‌دانست معماری ویژه و مختص به خودش از زبان شعر عرضه کرد. با بیان جدید، نو و جذاب مرز‌ها و کرانه‌های شعر فارسی را گسترش داد. پیش از او کمتر کسی به ظرفیت‌ها و ظریفه‌های شاعرانه‌ی نثر کلاسیک فارسی توجه کرده بود. او در طول زندگی حرفه‌ایش بیش از ده مجموعه از آثارش را منتشر و شعر سپید، منثور یا شاملویی که تحت تاثیر شعر سپید فرانسوی است معرفی کرد که برخی از آن‌ها در ادامه معرفی خواهند شد. شاعر شهر که آیدا را منجی خود می‌دانست در ۲۹ شعر عاشقانه‌ی این اثر که بین سال‌های ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۳ سرود، با معشوق گفت و گو کرده.