این کتاب خاطرات ثریا اسفندیاری همسر دوم محمدرضا شاه پهلوی را روایت می کند. وی فرزند خلیل خان اسفندیاری و نوه اسفندیار خان سردار اسعد میباشد. اما هنوز زمان زیادی از عشق شاد و رویایی آنها نگذشته بود که سلطنت بار دیگر خود را با بحران جانشینی روبرو دید. ثریا اسفندیاری نتوانست هیچ فرزندی اعم از دختر و پسر برای شاه بیاورد و همزمان شدن نازایی همسر دوم محمدرضاشاه با حوادثی مانند مسئله نفت و کودتای 28 مرداد، پایههای سلطنت او را متزلزل ساخته بود. کتاب شرح خاطرات ثريا اسفندياری بختياری همسر دوم محمدرضا پهلوی و توصیف روزهای تلخ و شيرين زندگی پُر فراز و نشيب او از كودكی تا ميانسالی است، با نثری ساده و بدور از پيچيدگی که با یاری لويی والانتن به نگارش در آمده است.
کتاب کاخ تنهایی pdf جزییات این اتفاقات را از دید ملکهی سابق ایران دربردارد. اهمیت کتاب کاخ تنهایی pdf تنها به خاطر سبک نگارش و خاطرات بودنش نیست، بلکه بیان آن دارای یک رنگ “سور رئال” می باشد به عبارت بهتر خاطره در درون یک خاطره بیان می شود. این کتاب، که به زبان فرانسه نوشته و در سال ۱۹۹۱ منتشر شده است، به وقایع مهم دوران سلطنت پهلوی دوم میپردازد؛ از جمله کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و نقش آمریکا در آن، تا لحظات تلخ جدایی ثریا از شاه به دلیل نازایی.
به عبارت بهتر – خاطره در درون خاطره بیان میشود، و به همین جهت افعال در پاراگرافها، در زمان «گذشته» یا زمان «حال» وجوه تصریفی فعل به کار می رود. شما سفارش میدین و ما اگر کتاب رو داشتیم یا تونستیم پیدا کنیم، شرایط خرید کتاب رو براتون فراهم میکنیم. ولی افسوس پیش از آنکه مذاکرات ادامه یابد، در همان سال، او و پدرش هر دو درگذشتند. اوضاع ناگهان دگرگون شد، زیرا که دارایی دو مرد می بایست میان وارثان متعدد تقسیم می شد.
کتاب کاخ تنهایی میتواند به نوبهی خود، برگی باشد از آنچه که هفت سال، از سیو هفت سال تاریخ سلطنت پهلوی دوم را در خود جای میدهد. کتاب کاخ تنهایی اثری به قلم ثریا اسفندیاری، ملکهی دوم ایران است که آن را با همکاری لویی والانتن به رشتهی تحریر در آورد. کتاب کاخ تنهایی جزییات این اتفاقات را از دید ملکهی سابق ایران دربردارد. خاطرات ثریا را میتوان نمونهای موفق از «سایه نویسی» نیز دانست. چنانچه خانم اسفندیاری در مقدمه کتابش شرح داده، او این خاطرات را به کمک لویی والانتن از روزنامهنگاران فرانسوی نوشته است.
کتاب کاخ تنهایی که یک زندگینامه است، در اردیبهشت ۱۳۷۰ توسط انتشارات میشل لافون در پاریس انتشار یافت، و اصل آن به زبان فرانسه نوشته شده است. شاه از عکس او استقبال کرد و ثریا که آرزوی بازی در سینما و حضور در هالیوود را داشت، درست مانند پرنسسی که پایش را از قصهها بیرون گذاشته، با لباس عروسی در کاخ شاه ظاهر شد. خاطرات اعضای خانوادههای سلطنتی، بهخصوص زنانی که به دلایلی همچون طلاق از دربار شاهی رانده میشوند، همواره مورد توجه افکار عمومی و علاقهمندان به تاریخ شخصیتها بوده است. حتما نمونه پرسروصدای دایانا، همسر سابق ولیعهد انگلستان را به خاطر دارید. ثریا از زمان ازدواج با شاه، به دلیل زیبایی منحصربه فردش مورد توجه گسترده مطبوعات داخلی و خارجی بود.
یک سال بعد از کودتای 28مرداد 32، شاه مسئله بچهدار نشدن را جدی دید و با ثریا برای درمان به آمریکا رفت. اما چندین سال رفتو آمد اطبای مختلف شاه را متقاعد کردند که از ثریا نمیتواند ولیعهدی داشته باشد. «ثریا اسفندیاری بختیاری»، ملکه اسبق آلمانی- بختیاری ایران، در خاطراتش مدعی این است که می خواهد دِین خود به تاریخ را ادا کند و برای اولین بار واقعیاتی را نقل کند.
چند سال پس از این ازدواج، مطابق با آزمایشهای پزشکی مشخص شد که او نمیتواند با شاه صاحب فرزند شود و به این ترتیب سلطنت ایران بیولیعهد میماند. ثریا مدتی در ایتالیا زندگی کرد و با یک کارگردان ایتالیایی زمینههای یک زندگی مشترک را آغاز کرده بود که او نیز در حادثهای هواپیمایی درگذشت. و با تغییر مجلس مؤسسان، قوانین را تا حدودی به نفع خود تغییر دهد. با این حال در حالت تجرد بهسر میبرد و تلاش هایش هم بیثمر مانده بود تا اینکه عروس جدید خانواده سلطنتی را از میان خانوادهای برگزید که سابقه درگیری و پدرکشتگی با خاندان پهلوی داشت.
خصوصیت باارزش کتاب، نکاتی است که نگارنده از دربار محمدرضا, روابط درباریان و خاندان پهلوی در آن بازگو میکند. 7سال بعد از اینکه فوزیه از خانواده سلطنتی ایران جدا شد و به مصر رفت، محمدرضاشاه که هنوز دهه اول پادشاهیاش را تمام نکرده بود با زن دیگری ازدواج کرد. او در جشن سفارت ایران در انگلیس با شمس پهلوی که به دنبال عروسی برای برادرش، محمدرضا بود، آشنا شد. ثریا دختر خلیل اسفندیاری و اوا کارل در اول تیرماه ۱۳۱۱ در یک خانواده سرشناس بختیاری در اصفهان متولد شد. ثریا تا هشت ماهگی در ایران بود و پس از آن خانوادهاش به دلیل وضعیت نامطلوب بهداشتی در ایران و شیوع آبله برای دوری از خطر بیماری او را با خود به برلین بردند.
شمس در یک مجلس مهمانی در سفارت ایران در لندن که ثریا هم دعوت شده بود، در همان نظر اول او را پسندید و مسئله را با خلیل خان اسفندیاری در میان گذارد. امیدواری آنها این بود که مراسم ازدواج به زودی برگزار شود، ولی ثریا ناگهان دچار بیماری حصبه شد و روز به روز هم بیماریش شدت یافت و همه را دچار نگرانی کرد. پس از طی دوران نقاهت، تشریفات عقد و ازدواج در نهایت سادگی در ۲۳ بهمن برگزار شد. کتاب کاخ تنهایی pdf بهخصوص برای شناخت بهتر از شخصیت محمدرضا پهلوی و روانشناسی شخصیت او و همچنین وقایع دوران زمامداری دکتر مصدق و کودتای مرداد۱۳۳۲ منبعی قابل ارجاع است. در آن دوران، دهها روزنامه و مجله برای فروش بیشتر، عکسهای نویسنده کتاب کاخ تنهایی pdf را چاپ میکردند و اخبار سفرها و دیدارهایش را بازتاب میدادند. ثریا برای شاه محبوبیت آورده بود اما شاه ولیعهد میخواست و همین باعث پایان این ازدواج شد.
ثریا زنی است زیبا با غروری که از خانم ها و آقایان بختیاری به میراث برده است. ثریا دوران کوتاه محدوده شش سال ملکه بودن خود را در کاخی که خود “کاخ تنهایی” مینامند، بیان میکند. اهمیت این کتاب فقط به خاطر سبک نگارش «خاطرات بودنش» نیست، بلکه بیان آن دارای یک رنگ «سورئال» می باشد. ثریا اسفندیاری که خاطرات خود را در کتاب کاخ تنهایی نوشته، 3 آبان 1380 در سن 69 سالگی بر اثر سکته مغزی در پاریس درگذشت و او را در مونیخ آلمان دفن کردند.
ثبت ديدگاه