طبری در تاریخ خود، نه تنها به تاریخ اسلام و خلافت اسلامی پرداخته، بلکه تاریخ جهان از جمله تمدن‌های باستانی، مانند ایران و روم را نیز به تفصیل شرح داده است. این امر باعث شده است که تاریخ طبری به عنوان یکی از منابع مهم در مطالعات تاریخ باستان و تاریخ تمدن‌های مختلف شناخته شود. طبری در نگارش این اثر از منابع مختلفی استفاده کرده است، از جمله روایات و احادیث مختلف، نوشته‌های تاریخی پیشینیان، و شفاهیات و روایات مردمی.

به هر روی در بخش جهان باستان کتاب طبری، اطلاعاتی از آشوری‌ها، بابلی‌ها مادها، هخامنشیان و اشکانیان -به همراه اطلاعات جالبی از زرتشت پیامبر و دین زرتشتی– به صورت پراکنده آورده شده است. از همین روی بخش مربوط به تاریخ ساسانیان در کتاب تاریخ الرسل و الملوک را می‌توان یکی از مهم‌ترین بخش‌های این کتاب نام برد. طبری در رابطه با تاریخ زمان ساسانی مطالب را گسترده‌تر نگاشته‌است؛ ولی در این قسمت‌ها به غیر از قسمت‌هایی که از روایت‌گران مسلمان نقل می‌کند.

در ادامه نیز در همین بخش مربوط به اساطیر ایرانی و ذکر مطالب مربوط به سلسله‌های اساطیری پیشدادیان و کیانیان آمده است. تاریخ طبری را نیز ابوالقاسم پاینده در سال ۱۳۵۲ ترجمه و توسط انتشارات بنیاد فرهنگ در ۱۵ جلد منتشر نمود. پس از انقلاب این کتاب در ۱۶ جلد توسط انتشارات اساطیر در سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۵ چاپ و عرضه شد. با این حال، باید توجه داشت که به دلیل زبان و سبک نگارش کلاسیک، خواندن و درک متن اصلی تاریخ طبری ممکن است برای افرادی که آشنایی کافی با زبان و ادبیات عربی کلاسیک ندارند، دشوار باشد. در نتیجه، برای این دسته از خوانندگان، ممکن است نسخه‌های ترجمه شده یا خلاصه‌های معتبر مفیدتر باشند.

وی مردی دنیا دیده بود و خلفای عباسی و بزرگان ایالات گوناگون همواره در پی همنشینی و مصاحبت با او بودند. صفحات کتاب از روی صفحات نسخه چاپی شماره گذاری شده‌اند تا شما در صورتی که نیاز داشتید تا کتاب مورد نظر را به عنوان یک منبع ارجاع در پژوهش‌های خود استفاده کنید، به مشکل برنخورید. طبری در بیان مطالب از مقایسهٔ دیدگاه ادیان گوناگون نیز پرداخته‌است؛ مثل نظر ابن‌عباس و نظر علمای یهود، نظر علمای مسیحی، و نظر علمای زرتشتی. اما به صورت خلاصه می‌توان این‌گونه ماجرا را توضیح داد که طبری در هنگام نگارش این کتاب سترگ خویشتن، هرگز نظرات شخصی و سلیه‌های ملی و دینی خود را بدان وارد نکرد. طبری در بحث از آفرینش و پراکنده شدن فرزندان آدم ابوالبشر بر روی زمین احادیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده و برای تأیید آن‌ها آیاتی از قرآن کریم آورده و توضیح داده است. در این پادکست من سعی دارم که تاریخ رو با دیدی نو و تحلیلی برخاسته از ذهن خودم برای شما ساده سازی و قابل فهم کنم.

در صورتیکه  علاقمند هستید فایل های صوتی مجموعه را بر روی DVD داشته باشید کافی است به آدرس لینک زیر رفته و سفارش خرید پستی دهید.

او معمولاً در نقل وقایع، نظر خاصی ارائه نمی‌دهد و به نقل مستقیم روایات اکتفا می‌کند. در برخی موارد، روایات مختلفی درباره یک حادثه ارائه می‌دهد و به خواننده اجازه می‌دهد تا خود قضاوت کند که کدام روایت معتبرتر است. این شیوه کار طبری، تاریخ او را به یک منبع غنی و متنوع تبدیل کرده که از دیدگاه‌های مختلف به تاریخ نگاه می‌کند. اما در بخش مربوط به تاریخ اسلام، طبری روایات راجع به زندگی رسول اکرم(ص) را با دقتی که معمول تفسیر قرآن و احکام دینی است، نقل می‌کند که سبب آن وقوف وی به عنوان فقیه و محدث بر سیره حضرت رسول(ص) و نیز اهمیت سیره نزد فقها بوده است. در پژوهش‌های تاریخی معاصر نیز تاریخ طبری همچنان به عنوان یک منبع معتبر و اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پژوهشگران با تحلیل و بررسی این اثر، به درک بهتری از وقایع تاریخی و ساختارهای اجتماعی و سیاسی دوره‌های مختلف دست می‌یابند.

دانلود رایگان کتاب تاریخ طبری جلد اول که به طور رسمی با نام «تاریخ الرسل و الملوک» (تاریخ پیامبران و پادشاهان) شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین و معتبرترین منابع تاریخی در جهان اسلام است. این کتاب توسط محمد بن جریر طبری، دانشمند و مورخ برجسته ایرانی در قرن سوم هجری نوشته شده است. کتاب تاریخ طبری – جلد اول نوشته‌ی محمد بن جریر طبری از جمله مهم‌ترین کتاب‌های تاریخی در موضوع تاریخ اسلام به خصوص تاریخ صدر اسلام است که تاریخ را از زمان خلقت شروع کرده و سپس به نقل داستان پیامبران و پادشاهان قدیمی می‌پردازد. تاریخ طبری یکی از مهم‌ترین و جامع‌ترین منابع تاریخی جهان اسلام به شمار می‌رود. این اثر که توسط ابوجعفر محمد بن جریر طبری، مورخ و مفسر بزرگ اسلامی، در قرن سوم هجری نوشته شده است، از آغاز خلقت جهان تا دوران نگارش آن در قرن سوم را پوشش می‌دهد. طبری که اصالتی ایرانی داشت و در طبرستان (شمال ایران) متولد شده بود، در این کتاب با دقت فراوان به شرح وقایع تاریخی پرداخته و تلاش کرده تا روایات مختلف تاریخی را گردآوری و تحلیل کند.

تاریخ طبری یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی است که با جامعیت و دقت بی‌نظیر خود، اطلاعات گسترده‌ای را درباره تاریخ اسلام و ملل باستانی ارائه می‌دهد. این اثر نه تنها به عنوان یک منبع معتبر تاریخی، بلکه به عنوان یک شاهکار ادبی و علمی نیز شناخته می‌شود. محمد بن جریر طبری با نگارش این اثر، میراثی ماندگار و ارزشمند برای نسل‌های آینده به جا گذاشته است که همچنان به عنوان یک منبع اساسی در پژوهش‌های تاریخی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 5- تاریخ اسلام) آخرین بخش از کتاب تاریخ طبری که مهم‌ترین و قابل‌استنادترین بخش این کتاب نیز می‌باشد، در مورد تاریخ اسلام و تاریخ ایران پس از اسلام است. این بخش که حجم اعظم کتاب را شامل می‌شود، با ذکر زندگانی پیامبر (ص) و سپس ذکر تاریخ صدر اسلام آغاز می‌شود. در ادامه، تاریخ خاورمیانه از حجاز تا ایران و همچنین شمال آفریقا و اروپا را موشکافانه و به صورت سال‌به‌سال گزارش می‌کند.

این کتاب به عنوان یکی از منابع تاریخی بسیار ارزشمند دربارهٔ دوران اسلامی شناخته می‌شود. طبری در این کتاب به بررسی رویدادها، شخصیت‌ها، و تحولات تاریخی در دوران اسلامی می‌پردازد. تاریخ الرسل و الملوک معروف به تاریخ طبری کتابی است به زبان عربی که توسط محمد بن جریر بن یزید بن کثیر بن غالب طبری، (درگذشت ۳۱۰ قمری) تاریخ‌نگار و پژوهش‌گرِ ایرانی مسلمان در ۳۰۳‌ق نوشته‌ شده‌است. کتاب صوتی “تاریخ طبری” مشهورترین و به‌نام‌ترین کتاب تاریخ می‌باشد که توسط محمد بن جریر طبری در قرن سوم هجری (نهم میلادی) در سیزده جلد تالیف شد.