با این حال، سلاخخانه شماره پنج به دلیل دیدگاه فلسفیاش نسبت به جنگ و تاثیرات آن بر انسانیت، همچنان یکی از مهمترین آثار ضدجنگ محسوب میشود. کتاب صوتی سلاخخانه شماره پنج نوشتهی کورت ونهگات یکی از جنجالیترین کتابهای ادبیات مدرن است که به دلیل رویکردش به جنگ جهانی دوم در بسیاری از کشورها ممنوع شده است. این کتاب که به نوعی روایتی از تجربیات شخصی نویسنده در جنگ است، به شکلی کمدی-تراژیک ماجرای سربازی به نام بیلی پیلگریم را روایت میکند که پس از اسارت در جنگ، شاهد بمباران دِرِسدِن آلمان میشود. ونهگات با زبانی طنزآلود و حتی هجوآمیز به فاجعههای انسانی و وحشت جنگ میپردازد. “کتاب ممنوعه” یک اثر ادبی است که به علت محتوای شایعهآمیز و یا سیاسی آن، توسط مقامات یا جامعه مورد سانسور و ممنوعیت قرار گرفته است. این نوع کتابها به طور معمول شامل موضوعاتی همچون جنسیت، سیاست، دین، تاریخ و حقوق بشر میشوند.
قهرمان داستان جوانی است که نهتنها در دنیای بیرون که در درون خود نیز با تضاد مواجه شده است و همین اتفاق سبب شده تا در جایجای کتاب با نوعی حدیث نفس و واگویههای خودمانی قهرمان با خودش مواجه باشیم. شخصیت اصلی داستان نمونهای ساده و حاضر از جوانی است که میتواند در هرکجای دنیا زندگی کند و این همزادپنداری سبب اقبال خوانندگان به کتاب شده است. روایت چنان دلنشین و ساده بیانشده که حتی در زبانی غیر از زباناصلی نیز بر دل خواننده مینشیند و باورپذیر مینماید.
کتاب جیر با اختیار، ابلیس در سکوت، کتاب عقلا بر خلاف عقل و 23 سال چند نمونه از کتاب های ممنوعه وی هستند. در زمان جنگ جهانی دوم و همزمان با بمباران شهرهای انگلیس، دانشآموزان یک مدرسه را از کشور خارج میکنند تا به جای امنی برده شوند. اما در میانهی راه هواپیمای آنان سقوط میکند و بچهها خود را در جزیرهای دورافتاده و بدون سکنه مییابند. تنهایی، رهایی و تلاش برای بقا این دانشآموزان مؤدب انگلیسی را به هیولاهایی تبدیل میکند که حتی دست به جنایت میزنند. این شاهکار بی نظیر راهنمای نظم و تحول درونی است و شامل جلسات، پرسش و پاسخ هایی طنز آمیز بین نویسنده و مخاطبانش می باشد. در ادامه این کتاب با توجه به نظریه های عملی و معنوی یک سبک زندگی سالم را برای شما به ارمغان می آورد.
دو قرن سکوت نوشته عبدالحسین زرینکوب یکی از مهمترین آثار تاریخی فارسی است که به بررسی دوران دو قرن پس از حمله اعراب به ایران میپردازد. زرینکوب در این کتاب با زبانی علمی و در عین حال ادبی، وضعیت جامعه ایرانی را در طول این دو قرن سکوت و سکون تاریخی به تصویر میکشد. ما در این مقاله متوجه شدیم که چرا برخی از کتاب ها در ایران ممنوع شده و لیست کتابهای ممنوعه در ایران را معرفی کردیم امیدواریم در این مقاله به سوالات شما عزیزان پاسخ داده باشیم. به شما پیشنهاد میکنم اگر اهل مطالعه هستید حتما به سایت انتشارات فروغ سیمرغ مراجعه کنید واز تنوع کتاب ها وکیفیت چاپ آنها لذت ببرید. ایرج پزشکزاد با هنرمندی تمام توانسته با خلق شخصیتهایی که نماینده مردم مختلف جامعه از طبقات اجتماعی متفاوت هستند، داستانی جذاب خلق کند. شخصیتپردازیهای درست و دقیق و ساختار صحیح نوشتار سبب شد تا داستان باورپذیر و دلنشین بنماید.
داستانی چالشبرانگیز که در آن یک آرمانشهر معکوس تصویر شده است؛ جایی که آزاداندیشی را برنمیتابند و آدمها با استفاده از داروهای شادیآور روح و جان خود را واگذار کردهاند. داستان به توصیف جامعهای میپردازد که در آن کتابها را از بین میبرند و صاحبان آنها را به جرم داشتن کتاب، محکوم میکنند. بعدها فیلمی با همین نام و به اقتباس از این کتاب ساخته شد که تماشاگران زیادی از آن استقبال کردند. داستان ممنوع شدنشان، داستان پیدا کردن کتاب در آن تبوتاب ممنوعیت و موجود نبودنش، داستان چاپشدنهای پنهانی و دستبهدست شدن بین خوانندگان، داستان رفع ممنوعیت و هزاران داستان بعدازآن. جالب اینکه فرقی نمیکند کجای جهان باشد و دلیل ممنوعیت در چه حوزهای بگنجد، روال همین است و اینهمه ماجراهایی که به وجود میآیند هم اغلب مشابه هم هستند. همین حد از هیجان برای این دسته از انواع کتابها دلیل خوبی بود تا در یک پست به معرفی کتاب های ممنوعه بپردازیم.
وی به عنوان یکی از بزرگترین فیلسوفان و جدیترین منطقیدانان تاریخ شناخته میشود. آرتور شوپنهاور به عنوان بنیانگذار فلسفهی شکاگرایی و یکی از افراد مهم دورهی نوزدهم مطرح است. او با آثاری همچون “در باب حکمت” یا “Meditations” شناخته شده است که تأثیر بسزایی بر ادیان، فلسفه و علوم انسانی داشته است. افکار و آثار شوپنهاور به عنوان یکی از پایههای فلسفه مدرن شناخته میشود و تأثیرگذاری بسیار زیادی در تاریخ فلسفه داشته است.
ثبت ديدگاه