از اسامی فرعی این اثر می‌توان به «معنادرمانی یا لوگودرمانی»، «زندانیان و روانشناسی» و «اردوگاه‌های اسیران آلمانی»  هم اشاره کرد. لازم به ذکر است برای مطالعه‌ی کتاب انسان در جستجوی معنا احتیاج به هیچ‌ پیش‌نیازی نیست، لازم نیست روانشناسی بدانیم یا حتی با تاریخ جنگ جهانی دوم آشنا باشیم. فرانکل کتابی کامل نوشته، آنچه خواننده لازم دارد بداند بلکه فلسفه و مکتب روانشناسی معنادرمانی را درک کند، همه در متن آمده. در این بخش متن کمی لحن تخصصی‌تری به خود می‌گیرد اما فرانکل هم‌چنان برای همه می‌نویسد و نیازی به پیش‌زمینه‌ی تخصصی نیست.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. یک مطالعه‌ی آماری اخیراً نشان داد که در میان دانش‌آموزان اروپایی‌ام، 25درصد آن‌ها کم‌وبیش از خلأ وجودی رنج می‌برند و در میان دانش‌آموزان آمریکایی این رقم 60درصد بود. کاپوها به‌سرعت به خلق‌وخوی اس.اس‌ها و زندانبان‌های اردوگاه‌ها پی می‌بردند. بنابراین در مورد آنان نیز می‌توان بر پایهٔ اصول روان‌شناسی داوری کرد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

در بخش نخست کتاب انسان در جستجوی معنا تجربیات روشنگر ویکتور فرانکل را در این دوران مطالعه می‌کنیم. کتاب انسان در جستجوی معنی با عنوان اصلی Man’s search for meaning اثر دکتر ویکتور فرانکل است که در آن از تجربه‌ای صحبت می‌کند که منجر به کشف لوگوتراپی شد. پدر، مادر، برادر و همسر او یا در اردوگاه‌ها جان سپردند و یا به کوره‌های آدم‌سوزی فرستاده شدند. اردوگاه‌های کار اجباری و اعمال دهشتناکی که در آنها به انجام رسیده، هنوز هم کامل روایت نشده چراکه بسیاری از روایتگرهایش زنده نماندند. شاید پیش از انتشار این کتاب گزارش‌ها حول محور اردوگاه‌ها رسمی و خشک و با آماری از کشته‌شده‌ها به گوش دیگران می‌رسید.

کتابی که اکنون پیش روی شماست را آذین نوذری به زبان فارسی برگردانده و انتشارات السانا روانه‌‎ی بازار نشر کرده است. کتاب انسان در جستجوی معنا (Man’s search for meaning) به مسئله‌ی تلاش انسان برای بقا می‌پردازد؛ فرانکل درخصوص منبع نیرویی که او را زنده نگه داشت توضیح می‌دهد. او این تجربیات را پس از پایان جنگ و رهایی از اردوگاه‌های کار اجباری نوشت و نتیجه‌ی آن شاهکاری فراموش‌نشدنی شد.

اگر ویل دورانت تصمیم گرفته که به سراغ افراد مشهور آن دوران برود، در عوض فرانکل برای یافتن معنای زندگی دست به دامن تجربیات خودش شده است. البته به طور کلی این کتاب به دو بخش تقسیم بندی شده که در ادامه هر یک از آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم. در این کتاب ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) که به مدت سه سال، به خاطر یهودی بودن در اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی، اسیر و زندانی بود، به بررسی اهمیت جستجوی معنای زندگی در شرایط گوناگون می‌پردازد. او در کسوت یک روانشناس، ضرورت معنای زندگی را در حساس‌ترین و سخت‌ترین شرایط بررسی می‌کند. از طرف دیگر، خاطرات خود و سایر قربانیان را در اردوگاه‌های کار روایت می‌کند که منجر به تحولی عظیم در علم روانشناسی می‌شود و امروزه از نظریه‌های فرانکل به عنوان لوگوتراپی یا معنادرمانی یاد می‌کنند. فرانکل در این کتاب به شرح نظریه‌ی “معنادرمانی” (لوگوتراپی) می‌پردازد که بر این باور است که تلاش برای یافتن معنای زندگی، اصلی‌ترین نیروی محرکه‌ی بشر است.

فرانکل پس از جنگ، به همراه همسرش به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه های مختلف در آمریکا به تدریس و تحقیق پرداخت. او در دانشگاه هایی همچون دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد، و دانشگاه وین روانشناسی و فلسفه تدریس کرد. خواندن این کتاب را که واژه‌هایش چون گوهر می‌درخشد و بر ژرفترین مشکلات بشر می‌تابد، از همگان خواستارم.

اگر هم وقت کافی برای خواندن آن ندارید، می‌توانید در انتهای همین مقاله با تنها یک کلیک خلاصه آن را دانلود و مطالعه کنید. فرانکل بعد از رهایی از اردوگاه‌های کار اجباری تصمیم می‌گیرد تا نوع جدیدی از روش روان‌درمانی را با نام لوگوتراپی یا معنادرمانی امتحان کند. به طور کلی فلسفه لوگوتراپی بر پایه این است که پیدا کردن یک معنا و مفهوم برای زندگی می‌تواند به ما در تحمل سختی‌ها و رنج‌های روزگار کمک کند.

نخست، انجام کاری مهم و معنادار، دوم، برقراری ارتباط عمیق با دیگری و سوم،‌ اتخاذ نگرشی شجاعانه هنگام مواجهه با رنج‌های اجتناب‌ناپذیر. نظر شما در مورد کتاب‌ انسان در جستجوی معنی و کتاب‌های مرتبط با موضوع جنگ جهانی دوم و بخصوص اردوگاه‌های کار اجباری چیست؟ آیا با وجود تلخ بودن این کتاب‌ها، آن‌ها را مطالعه می‌کنید؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید. به همین دلیل هم حتما پیشنهاد می‌کنم خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنا را از انتهای همین مقاله دانلود مطالعه کنید. کتاب انسان در جستجوی معنا بیش از همه برای دو گروه از مخاطبان مفید واقع خواهد شد.

به گفته فرانکل، انسان ها نیاز اساسی به معنا دارند و توانایی یافتن معنا در رنج، جنبه کلیدی تاب آوری و سلامت روانی است. او در بیست‌وشش مارس سال ۱۹۰۵ در امپراتوری اتریش‌ـ‌مجارستان و در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد. پدرش نام او را از ویکتور ادلر، بنیان‌گذار جریان سیاسی سوسیال‌دموکرات، برداشت. در دبیرستان به کلاس‌های روانشناسی و فلسفه رفت، در همان نوجوانی نامه‌نگاری‌هایی با سیگموند فروید داشته و در دانشگاه وین رشته‌ی پزشکی خواند.