ما در کائناتی زندگی می‌کنیم که دائما در حال انبساط و همواره در حال تغییر و تحول است. جهان ما از یک نقطه انرژی بسیار زیاد سرچشمه گرفته است که به دلیل عدم وجود یک پاسخ علمی قانع‌کننده به این پرسش آشکار – این نقطه انرژی از کجا آمده است؟ – نخستین راز کائنات شده است. دانشمندانی که در کیسه شعبده‌های مذهبی کندوکاو می‌کنند به نام خداوند متوسل می‌شوند. ازاینجا به بعد، معماها بیشتر و بیشتر می‌شوند و هر زمان که یکی از آن‌ها حل می‌شود چند معمای دیگر مطرح می‌شوند. شاید بزرگ‌ترین کشف علمی ده سال آخر قرن بیستم این بود که سرعت انبساط عالم در حال افزایش است.

کیهان‌شناسی و فیزیک ذرات، نه تنها پاسخ‌های شگفت‌انگیزی در مورد پیدایش و تکامل کیهان ارائه می‌دهند، بلکه درک عمیق‌تری از قوانین حاکم بر جهان هستی، ماده و انرژی به ما می‌دهند. مطالعه‌ی این مباحث، مهارت‌های تفکر انتقادی و حل مسئله را در شما دانش‌آموزان تقویت می‌کند، توانایی شما در درک مفاهیم پیچیده و انتزاعی را افزایش می‌دهد و شما را با مرزهای دانش بشری آشنا می‌کند. این دانش نه تنها دیدگاه شما را نسبت به جهان هستی گسترش می‌دهد، بلکه شما را برای تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های علمی و تحقیقاتی آماده‌تر می‌کند. در واقع، ما از شما دعوت می‌کنیم تا با ما در این ماجراجویی علمی همراه شوید و به دنیای شگفت‌انگیز کیهان‌شناسی و ذرات بنیادی قدم بگذارید. میلیاردها ستاره، کهکشان‌ها و رازهای ناشناخته در گستره‌ی بی‌کران کیهان نهفته‌اند. از همان لحظه‌ی تولد تا به امروز، همواره کنجکاوی انسان را برانگیخته‌اند.

برگشت و جمع شدن دوباره در یک نقطه طی فرایندی به نام ارمبش بزرگ The Big Crunch که برعکس فرایند آغاز عالم (انفجار بزرگ The Big Bang) است. در این تونل، ذرات بسیار ریز به نام پروتون (که هسته‌ی اتم هیدروژن را تشکیل می‌دهند) با سرعت بسیار بالا (نزدیک به سرعت نور) در جهت‌های مخالف به حرکت در می‌آیند. این پروتون‌ها مانند ماشین‌های مسابقه‌ای هستند که با سرعت سرسام‌آور در حال حرکتند. در صورتی که شما مالک هر یک از کتابهای سایت هستید، پس از اطلاع به ما لینک دانلود حذف خواهد شد. منبع اکثر کتابها سایت های دیگر هستند و هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای کتابها را نخواهیم پذیرفت.

پروتون‌ها و نوترون‌ها نیز از ذرات کوچک‌تری به نام کوارک‌ها ساخته شده‌اند. کوارک‌ها ذرات بنیادی هستند، یعنی ذراتی که تا آنجا که می‌دانیم، از ذرات کوچک‌تری تشکیل نشده‌اند. علاوه بر کوارک‌ها، ذرات بنیادی دیگری نیز وجود دارند، مانند لپتون‌ها (مانند الکترون و نوترینو) و بوزون‌ها (مانند فوتون که ذره‌ی نور است و بوزون هیگز که به ذرات دیگر جرم می‌دهد). خورشید ما، ستاره‌ای متوسط است که هشت سیاره (و بسیاری از اجرام دیگر) به دور آن می‌چرخند.

همین مسئله درباره نور، سیاهچاله‌ها، پادماده، خورشید، ستارگان، این که ماهواره‌ها چطور در مدار باقی می‌مانند بدون این که چیزی مدام آنها را هل دهد و بسیاری مسائل دیگر هم صدق می‌کند. شما سفارش میدین و ما اگر کتاب رو داشتیم یا تونستیم پیدا کنیم، شرایط خرید کتاب رو براتون فراهم می‌کنیم.

مخاطب فصل نخست کتاب به‌طور خاص هر کسی است که نگاهی به آسمان شب می‌اندازد و در شگفت است که این نقاط نورانی که همه‌جا پراکنده‌اند، چیستند. فصل دوم درباره تاریخ نجوم است و به معرفی برخی از افراد با ابزارهایی می‌پردازد که در طی قرون و اعصار در درک ما از عالم تأثیر داشته‌اند، هرچند که ممکن است برخی از آن‌ها اشتباهاتی هم کرده باشند. کتاب “بخش اول اسرار کائنات” دربردارنده‌ی مجموعه‌ای از مقالات علمی ابراهیم ویکتوری بوده که دکتر فیروز نادری برای آن پیش‌گفتار نوشته است. ابراهیم ویکتوری در بهمن ماه ۱۳۱۲ خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود. آموزش ابتدایی را در دبستان کورش و دوره متوسطه را در دبیرستان فیروز بهرام تهران گذراند. ابراهیم ویکتوری بیش از ۵۰ مقاله علمی درباره پژوهشهای خود منتشر کرده‌ است.

ما درباره گرانش شنیده‌ایم، اما بسیاری از ما نمی‌دانیم که واقعا چیست یا چطور عمل می‌کند. همین مسئله درباره نور، سیاهچاله‌ها، پادماده، خورشید، ستارگان، اینکه ماهواره‌ها چطور در مدار باقی می‌مانند بدون اینکه چیزی مدام آنها را هل دهد و بسیاری مسائل دیگر هم صدق می‌کند. برای جوانان ایرانی خارج از کشور که فارسی را به خوبی والدینشان نمی‌دانند و برای هموطنانم در ایران که لازم نیست کتاب را به انگلیسی بخوانند تا از آن لذت ببرند. البته، من به دوستان فارسی زبانی که به انگلیسی مسلط‌اند پیشنهاد می‌کنم که کتاب را به انگلیسی بخوانند، چون به هر حال همه بخش‌ها بدون استثناء در ابتدا به انگلیسی نوشته شده‌اند و بعد به فارسی ترجمه شدند. از آسمان پرستاره شب تا پیچیدگی‌های بدن خودمان، همه چیز مملو از رازها و عجایبی است که دانشمندان سال‌هاست در تلاش برای کشف آن‌ها هستند. شناخت کیهان و اجزای سازنده‌ی آن، به ما کمک می‌کند تا جایگاه خودمان را در این جهان عظیم بهتر درک کنیم.

سفر در زمان موضوعی بسیار پیچیده و در حال حاضر بیشتر در حوزه‌ی علمی تخیلی است. برخی نظریه‌های فیزیک، مثل نظریه نسبیت عام اینشتین، امکان سفر به آینده را به شرط داشتن فناوری بسیار پیشرفته پیشنهاد می‌دهند. اما سفر به گذشته بسیار دشوارتر به نظر می‌رسد و با پارادوکس‌های زمانی (مانند پارادوکس پدربزرگ) روبه‌رو است. در حال حاضر هیچ مدرکی برای امکان سفر در زمان وجود ندارد، و این یک مسئله‌ی مطالعاتی فعال در فیزیک است. من بسیار تأکید می‌کنم که هر شخصی که در میان مطالب کتاب به واژه‌ای ناشناخته برخورد کرد، حتما به این واژگان مراجعه کند تا درک درستی از مطلب به دست آورد. و آن نوشتن برای خوانندگانی است که عموماً در این زمینه غیرمتخصص‌اند.