کتاب واقع‌نگری که با نام‌های واقعیت، همه حقیقت، واقعیت‌مداری و زندگی بر محور حقیقت توسط انتشارات مختلف به چاپ رسیده از پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان در حوزه توسعه فردی و خودیاری است. هانس روسلینگ، استاد بهداشت جهانی و پدیده سخنرانی‌های TED، این کتاب را با همراهی دو همکار همیشگی‌ خود، یعنی اولا و آنا به چاپ رسانده است. روسلینگ‌ها در این کتاب به بیان 10 عاملی می‌پردازند که باعث می‌شود انسان‌ها درک نادرستی از واقعیت جهان هستی داشته باشند و وقت و انرژی خود را روی موضوعات غیر واقعی و بی اهمیت صرف کنند. کتاب ماهی سیاه کوچولو اثر صمد بهرنگی از بهترین آثار ادبیات داستانی کودک و نوجوان است که نخستین بار در سال 1347 به چاپ رسید. تصویرگری این کتاب توسط فرشید مثقالی انجام شد و ماهی سیاه کوچولو توانست جوایز مختلفی را به واسطه داستان و تصویرگری بی‌نظیر خود دریافت کند.

بهترین ترجمه این کتاب از صالح حسینی است که نشر نیلوفر آن را منتشر کرده است. متاسفانه این کتاب در ایران ترجمه نشده است اما می‌توانید نسخه انگلیسی آن را در بازار تهیه کنید. ترجمه‌های مختلفی از این رمان موجود است اما پیشنهاد ما ترجمه آقای رضا رضایی است نشر نی است. تصور کنید شما یک کارمند بانک هستید که نه توانایی و ویژگی رفتاری خاصی دارید و نه تا به حال حتی به فکر کارهای خلاف افتاده‌اید.

خواندن این نامه‌ها به ما می‌آموزد که زندگی بدون عشق، پوچ و بی معنی است و برای زندگی درست باید عاشقی کرد. کتاب جزء از کل دو راوی اول شخص دارد که پدر و پسر هستند، یکی مارتین و دیگری پسرش جسپر. رابطه مارتین و جسپر فراز و فرودهای بسیار زیادی دارد و همین پیچ و خم است که ماجرای داستان را پیش می‌برد.

این مجموعه علاوه بر سرگرمی، مفاهیم عمیق اخلاقی و فلسفی را به تصویر می‌ کشد و خوانندگان را به تفکر درباره ارزش ‌هایی چون شجاعت، فداکاری و مسئولیت اجتماعی دعوت می‌ کند. هر کتاب از این مجموعه به نوعی به یک سفر درونی و بیرونی اشاره دارد که شخصیت‌ ها در آن نه تنها به مبارزه با دشمنان خود می‌ پردازند، بلکه با چالش ‌های هویتی و روحی نیز مواجه می‌ شوند. «ماجراهای نارنیا» نه تنها دنیای تخیلی را به تصویر می‌ کشد، بلکه به عنوان آینه ‌ای از واقعیت‌ های انسانی عمل می‌ کند و به همین دلیل، همچنان مورد توجه و علاقه خوانندگان در تمامی سنین قرار دارد. «ارباب حلقه ‌ها» داستانی حماسی و ماجراجویانه است که به مبارزه برای نجات سرزمین میانه از چنگال تاریکی می ‌پردازد.

فیلم‌های سینمایی اقتباسی از این اثر نیز به‌دلیل همین جذابیت داستانی کم نبوده‌اند و مهم‌ترین‌ آن‌ها را «ویلیام وایلر»، کارگردان صاحب‌نام آمریکایی در سال ۱۹۵۹ خلق کرده است. کتاب اتاق شماره 6 اثر آنتوان چخوف یکی دیگر از کتاب‌های پرفروش دنیا است که نخستین بار در سال 1892 به چاپ رسید. اتاق شماره 6 از چالشی‌ترین داستان‌های آنتوان چخوف است که موضوعی بسیار خاص دارد. این کتاب داستان 5 بیمار روانی در اتاق شماره 6 است که پزشکی به نام آندری یفیمیچ مسئول آن‌هاست.

میشکین که پس از مدتی اقامت در یک آسایشگاه در سوئیس قصد دارد به دیدار ژنرال یپانچین و دخترش برود، با ناتاشیا فیلیپوونا آشنا می‌شود و به او دل می‌بازد. او حالا در دو راهی بین ناتاشیا و دختر ژنرال قرار گرفته و باید از بین این دو یکی را انتخاب کند. داستایوفسکی در رمان ابله سادگی، خلوص و زیبایی یک روح پاک را به تصویر می‌کشد و به ما نشان می‌دهد که گاهی اوقات دیگران از این ویژگی‌های نیک چه سواستفاده‌هایی می‌کنند. جود گمنام یکی از بهترین رمان‌های توماس هاردی است و از نظر ارزش در کنار تِس، دیگر اثر مشهور وی قرار می‌گیرد. جوان با استعدادی که علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه است و در نانوایی عمه‌اش مشغول به کار است.

شاید اگر اسکات فیتزجرالد می‌دانست بعد از مرگش کتاب او تا چه اندازه قرار است محبوب شود، هیچ‌گاه انقدر به خودش سختی نمی‌داد. گتسبی بزرگ ار می‌توان یکی از بهترین داستان‌های عاشقانه تاریخ دانست. این رمان داستان عشق گتسبی و دیزی و دیواری که بین آن‌ها قرار دارد را روایت می‌کند. یکی از سوالاتی که برای خیلی افراد پیش می‌آید این است که آثار کلاسیک بهتر هستند یا رمان‌های مدرن؟ خب، پاسخ به این سوال کاملا سلیقه‌ای است. در واقع از زمان پیدایش رمان تا به امروز آثار قابل تاملی در هر دوره نوشته شده‌اند.

این رمان با استفاده از نمادگرایی، تلاش می‌کند تا فجایع و سقوط اخلاقیات و بشریت در طول قرن بیستم را به تصویر بکشد. رمان کوری از زاویه دید سوم شخص بیان می‌شود و تلاش می‌کند به ما نشان دهد که انسان‌ها در هنگام روبرو شدن با شرایط سخت، چگونه همه چیز را برای بقای خود زیر پا می‌گذارند. بسیاری اعتقاد دارند این کتاب بود که جایزه نوبل را برای اورهان پاموک به ارمغان آورد. رمان نام من سرخ با این موضوع شروه می‌شود که سلطان عثمانی از هنرمندان سرزمینش می‌خواهد در کنار هم جمع شوند و در مدح و ثنای فتوحات او کتابی بنویسند.

«سپس هیچ‌ کدام باقی نماندند» داستان ده فردی را روایت می ‌کند که به یک جزیره دعوت می‌ شوند و یکی پس از دیگری به قتل می ‌رسند. هر یک از این شخصیت‌ ها با گذشته ‌ای تاریک و گناه ‌آلود رو به ‌رو هستند، و این دعوت به جزیره، فرصتی برای مواجهه با سرنوشت و عدالت است. نویسنده، آگاتا کریستی، با دقت و ظرافتی مثال‌ زدنی، ابعاد مختلف شخصیت‌ ها را به تصویر می‌ کشد و مخاطب را به دنیای پیچیده روان‌ شناختی آن ‌ها می ‌برد. هر قتل، تداعی‌ گر رازها و گناهان نهفته در زندگی این افراد است و به تدریج موجب آشکار شدن حقیقت ‌هایی تلخ می ‌شود که هر یک را به جرم ‌های گذشته ‌شان محکوم می ‌کند.