او تلاش کرده تا مخاطب عادی که شناخت چندانی از مولانا ندارد، با داستان‌های مثنوی‌معنوی، به زبان ساده آشنا کند. زبان آسان و روان نهال تجدد در این کتاب درباره مولانا، مخاطب فرانسه زبان را خیلی زود به خود جلب کرد و بعد از ترجمه اثر به فارسی، با استقبال ایرانی‌ها هم مواجه شد. مولانا را می‌ شناسید، شاعر بزرگ ایرانی که ه یک بیت از او دفتری از حکمت و خرد است. یکی از معروف‌ ترین آثار او کتاب مثنوی و معنوی است که در این بخش از سایت ادبی و هنری روزانه قصد داریم منتخب اشعار مولانا از مثنوی و معنوی دفتر اول را برای شما دوستان قرار دهیم. کمابیش همه صوفیان شرقی، اعم از ایرانی و افغان و تُرک و عرب، مولانا را مرشد خود دانسته و او را می‌ستایند.

آثار این شاعر و عارف بزرگ به زبان‌های مختلف بسیار زیادی ترجمه و مورد استفاده قرار گرفته است. اگر شما هم به آثار مولانا همچون مثنوی معنوی، دیوان شمس مولانا، کلیات شمس تبریزی و… در ادامه شما را با نحوه خرید کتاب مثنوی معنوی و سایر آثار مولوی بیشتر آشنا کردیم.

او هرگز موفق به دیدار دوباره ی شمس نشد؛ اما حقیقت شمس را در درون خودش پیدا كرد. مولانا از سماع به عنوان وسیله ای برای رهایی از جهان مادی بهره گرفت. این کتاب به تصحیح و پژوهش افراد متخلفی در دوره‌های متمادی از سوی ناشران مختلف به چاپ رسیده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

او برای خود حکایتی می‌گوید که حکایت مستلزم بیان یک اصل صوفیانه است، در حالی که مثلی می‌آورد که او را به بیان حکایت دیگری می‌کشاند. مثنوی کتابی نیست که تابع سوره‌های سنتی و قالب رایج باشد، بلکه تابع سبک قرآنی و مبتنی بر تداعی است. اما با این همه وضوح، فهم بیشتر ابیات مثنوی دشوار است، تا جایی که در زمان او، اصحاب و پیروانش معنای برخی از ابیات مثنوی را از او می‌پرسیدند و او برایشان توضیح می‌داد. فروشگاه کتابمعهد المخطوطاتتمامی حقوق این وبسایت برای انتشارات تراث اسلامی دار التراث محفوظ است. مولوی از منتقدان نظریه حد وسط در اخلاق است که یکی از نظریات بسیار رایج در بین دانشمندان اسلامی است.

نام این رمان بارها در فهرست پرخواننده‌ترین کتاب‌های فارسی آمده و جایزه کتاب سال پروین‌اعتصامی در سال ۲۰۰۵ را به دست آورده است. مولانا در ۳۷ سالگی فقیه و دانشمند شهر بود تا اینکه با شمس تبریزی آشنا شد. از آن پس مرید «شمس» شد و درس و مجلس خطبه را رها کرد و به شعر و استماع پرداخت. مولانا کتاب خود را به گلی تشبیه می‌کند که اگرچه در آب و خاک ایران روییده است، اما بوی عطر آن سراسر جهان را می پیچد. در روایات آمده است که حسام‌الدین چلبی وقتی مشاهده کرد هیچ اثر منظومی حاوی اصول عرفان و تصوف برای اصحاب مولانا پدید نیامده است، از مولانا خواست تا کتابی درسی به سبک و سیاق الهی‌نامه یا منطق مولانا تهیه کنند.

ترجمه‌ی کتاب‌های مولانا به ترکی در همان سده‌های اولیه بعد از مرگ شاعر انجام شد. اولین ترجمه‌ از کتاب شعر مولانا به انگلیسی در امریکا، توسط رالف والدو امرسن و در سال ۱۸۶۷ صورت گرفت اما توجه چندانی را به خود جلب نکرد. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ هم اشخاصی چون رابرت دانکن، دانیل لایبرت و دیوید مارتین دست به ترجمه آثار شاعر ایرانی زدند. در میان این افراد، اثر رابرت دانکن از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار شد و پای رومی را به محافل ادبی غربی باز کرد.

ملاقات مولوی با شمس تبریزی تاثیر زیادی بر زندگی او گذاشت به طوری که مولانا بیشتر از هفتاد غزل را به نام او سروده است. مولوی در شهر قونیه به سخنرانی و اندرز مردم پرداخت و بعد از مدتی خانقاه او تبدیل به مرکز مهم و اساسی تصوف شد. مولانا جلال‌ الدین محمد بلخی که در میان ایرانیان با القاب خداوندگار، مولوی، مولانا و در میان اهالی مغرب‌زمین به نام رومی شناخته می‌شود، از بزرگ‌ترین عرفا و شاعران پارسی‌گوی تاریخ است که در قرن هفتم هجری قمری می‌زیست. دو شاهکار بزرگ وی یکی کتاب «مثنوی معنوی» و دیگری «دیوان غزلیات شمس» است. کتاب مثنوی معنوی در شش دفتر تنظیم شده است؛ هر چند برخی معتقدند که مولوی قصد داشت دفتر هفتمی را نیز به آن اضافه کند که عمرش کفاف نداد. هر دفتر، موضوعات و مضامین خاص خود را دارد، اما همه‌ی آن‌ها حول محور عرفان و تکامل معنوی انسان می‌چرخند.

مولانا به علت بیماری ناعلاج در پنجم جمادی الاخر سال 672 هجری قمری چشم از جهان فروبست. به‌دنبال مولانا اثر ماهرخ دبیری، راهنمای خوبی برای شناخت شاعر و عارف ایرانی است. این کتاب درباره مولانا، با خطی داستانی، زندگی مولوی را برای خواننده به زبان ساده روایت‌ می‌کند. تمرکز این روایت بر روی اندیشه‌هایی است که مولانا در مثنوی‌معنوی و دیوان شمس به آنها پرداخته است.

مولوی در این کتاب مجموعه‌ای از اندیشه‌های فرهنگ اسلامی و ايراني را گرد آورده‌است.حکایت‌های باشنده در مثنوی از بن‌گاه‌ها و منابع گوناگون كهن‌تر آمده‌اند. بامداد روز شنبه 26 جمادی‌الآخر 642 شمس تبریزی به قونیه، محل اقامت مولانا جلال‌ الدین محمد بلخی، رسید. بنا بر روایات موجود، شمس مشخصاً به قصد دیدار مولانا به قونیه آمده و او را نشان کرده بود. مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شاعر و عارف نام‌آوازه و مشهور ایرانی است که همواره طی تاریخ، مایه فخر و مباهات و افتخار ما ایرانیان و پارسی‌زبانان بوده است.