مردم میگویند ظلم فی نفسه خوب است و تحمل ظلم فی نفسه بد؛ و بدی تحمل ظلم بیش از خوبی ارتکاب ظلم است. وقتی مردم هم ظلم کردند و هم متحمل ظلم شدند، کسانی از آنها که نمیتوانستند ظلم کنند و فقط میبایست متحمل ظلم شوند؛ قانون تصویب کردند که هیچکس به دیگری ظلم نکند و هیچکس هم تحمل ظلم نکند و این را عدل پنداشتند. پس عدالت یعنی میانهروی؛ نه ظلم کن و نه به زیر ظلم برو. اگر انسان ظالم و یا انسان عادلی را آزاد بگذاریم، میبینیم که هر دو به دنبال ثروت و قدرت میروند و تنها قانون آنان را وامیدارد که از حد تجاوز نکنند. عدل فی نفسه خوب نیست و باعث رنج و ناراحتی میشود؛ لذا اگر کسی مانند گوگس، حلقهای پیدا میکرد که او را از چشم دیگران پنهان میساخت، هرگونه انگیزهٔ عادلانه رفتار کردن را از دست میداد، زیرا میتوانست خاطرجمع شود که قادر است از مجازات هر نوع جنایت، فریب یا اغوا در امان بماند. در طول قرنها زندگی روی کرهی زمین، اندیشمندان، فلاسفه، پیامبران، مبلغان دینی و هزاران آدم دیگر با عناوین و اسامی مختلف آمدهاند و ایدههای مختلفی را مطرح کردهاند تا به مسیر زندگی انسانها جهت بدهند و آنها را برای یک زندگی متعالیتر آماده کنند.
اگر به دنبال دریافت رایگان کتاب الکترونیک جمهور هستید پیشنهاد میکنیم به ایران بوک مراجعه کنید. کتاب “جمهور” یا به نام اصلی “Republic” اثر مشهور افلاطون است که یکی از اثار برجسته او در زمینه فلسفه است. این کتاب به شکل یک گفتگو بین افلاطون و شخصیتهای دیگر، به بررسی مسائل اخلاقی، سیاسی و جامعهشناسی میپردازد.
بخش اعظمی از این گفتگوها میان افلاطون و استادش سقراط در جریان است، اما به غیر از اینها نیز، شخصیتهای دیگری هم به این مجادله اضافه میشوند و جهانبینیشان را در ارتباط با موضوع مطرحشده، ارائه میدهند. برای مثال در کتاب اول، مباحثه در منزل کفالوس پیر، واقع در نزدیکی دروازهی پیرائوس در شهر آتن رخ میدهد. در جمع کسانی که در خانهی او هستند، علاوه بر سقراط، پولمارخوس پسر صاحبخانه، گلاوکن و آدیمانتوس برادران افلاطون، و تراسیماخوس سوفسطایی نیز به چشم میخورند.
افلاطون با شفافیتی خارقالعاده و استفادههای استادانهاش از داستانهای تمثیلی، جامعهای را به تصویر کشیده است که در هماهنگی کامل است و توسط «پادشاهان فیلسوف» اداره میشود. این اثر را از مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفهٔ سیاسی در غرب به شمار آوردهاند. عدالت، نوع حکومت و حقیقت در این اثر مطرح شده است. ساختار نوشتاری کتاب صوتی جمهور بسیار هوشمندانه است. افلاطون به جای اینکه ایدههایش را در قالب «باید چنین بشود» یا «چنان نشود» به مخاطب ارائه کند و فهرستی از دستورات خشک و متقن را ارائه دهد، افکارش را در قالب یک گفتگوی فیلسوفمأبانه شرح داده است.
«جمهوری» مجموعهای از 10 کتاب است که در ادامه فهرست مهمترین موضوعات مطرحشده در هر کتاب را خواهم نوشت. و همین چندین مباحثه ی دیگر سقراط که افلاطون از آن یک کتاب ساخت. تمامی حقوق و مطالب سایت برای تک بوک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد. پس از عضویت، لینک دانلود این کتاب و همهی کتابهای سایت برای شما فعال میشوند. بررسی دقیقتر این موضوع را به متخصصان و صاحبنظران حوزه میسپارم!
ثبت ديدگاه