این کتاب به شما کمک می کند تا درک عمیقتری از تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ایران پس از ورود فرهنگ غرب داشته باشید و به تأمل در مسائل فرهنگی و اجتماعی دعوت شوید. غرب زدگی درباره تأثیرات فرهنگ غرب بر جامعه و فرهنگ ایران پس از جنگ جهانی دوم است. این اثر بهکوشش نشر چاپ و منتشر شده و میتوانید آن را از طریق سایت و اپلیکیشن کتابراه تهیه کنید. در گامی به جلو، غرب نیازمند است که تعریف قدیمی خود از تمدن غرب را کنار بگذارد و دوران باستان یونانرم را خاستگاه خود نداند.
لابد میپرسید پس چگونه به رهبری قوم رسیده است؟ میگویم به جبر ماشین و به تقدیر سیاستی که چارهای جز متابعت از سیاستهای بزرگ ندارد. در این سوی عالم و به خصوص در مالک نفتخیز، رسم بر این است که هرچه سبکتر است، روی آب میآید. موج حوادث در این نوع مخازن نفتی، فقط خس و خاشاک را روی آب میآورد. آنقدر قدرت ندارد که کف دریا را لمس کند و گوهر را به کناری بیندازد؛ و ما در این غربزدگی و دردهای ناشی از آن، با همین سرنشینان بیوزن و وزنهی موج حوادث سروکار داریم. به درخواست كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه لینک دانلود حذف خواهد شد . لطفا برای حمایت از نویسنده و انتشارات و همچنین مترجم کتاب را تهیه کنید.
وبسایت ایرانی دیتا کتاب غرب زدگی را به صورت رایگان و با لینک مستقیم تقدیم شما کرده است. بخش بعدی کتاب به بررسی چگونگی عملکرد تمدن غرب در حکم ابزاری ایدئولوژیک اختصاص دارد و ظهور آن ابزار و ورود آن به دورن تعریف جامع آشنای امروز از تمدن غرب بررسی میشود. در سه فصل هشتم، نهم و دهم، تغییر نظر غرب در قرن های شانزده و هفده دربارۀ دین، علم، توسعهطلبی و امپریالیسم و تعهدات سیاسی منجر به ظهور تدریجی تمدن غرب به بحث گذاشته شده است. با دو شرح حال بعدی در فصلهای یازدهم و دوازدهم، دربارۀ چگونگی بلوغ تمدن غربی بحث میشود و نشان داده میشود این تمدن در آن مقطع به چه شکل به امپریالیسم غرب، سلطه و سیادت نژادی جهانی تبدیل شد.
پوستهٔ سالم برجاست؛ امّا فقط پوست است، عین همان پوستی که از پروانهای بر درختی مانده. نویسنده معتقد است که انسان غربزده که عمدتا در کشورهای جهانسوم میتوان بسیاری از آنها را دید، فردی بیریشه است که نه شرقی محسوب میشود و نه غربی. او هویت خود را فراموش کرده و میکوشد تا ظاهر خویش را شبیه به اروپاییها نماید.
در فصل اول و دوم مشخص شده است که آن دو شخصیت چگونه نه یونان و نه رم را زادگاه هویت غرب یا اروپا نمیدانند. شرح زندگی سه شخصیت بعد در فصلهای سوم، چهارم و پنجم، متعلق به کسانی است که در دوران تاریک قرون وسطی میزیستهاند. آنها توضیح میدهندکه چگونه میراث یونان و رم را گرفته، رد کرده و در بستر تمدن اسلامی، اروپای مرکزی و بیزانس مورد بازنگری قرار دادهاند. جلال آلاحمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانوادهای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران بهدنیا آمد. یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علیالسویه است. آدم غرب زدهای که عضوی از اعضای دستگاه رهبری مملکت است، پا در هواست؛ ذرهی گردی است معلق در فضا؛ یا درست همچون خاشاکی بر روی آب.
از آن زمان از کتب ایدئولوژیک انقلابیون گشت و حساسیتها برای آن بالاتر رفت. غربزدگی چه پیش و چه پس از انقلاب نقدها و نظرات متنوع و متکاثری را در برداشت که همین نشان از اهمیت این کتاب جلال و موضوع خاص آن است. برای دانلود قانونی کتاب غربزدگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید. در این کتاب، آل احمد با زبانی زیبا و عمیق به بررسی تحولات جامعه ایران پس از ورود ایدهها و فرهنگ غرب میپردازد. او نگاهی کوتاه اما تیز به تاریخچه تمدنهای شرق و غرب داشته و نقش و تأثیر فرهنگ غربی در جامعه ایران را بررسی مینماید. همچنین، او از طریق شخصیتها و داستانهای کوتاه، تأثیراتی از تغییرات اجتماعی و فرهنگی را که با ورود فرهنگ غربی به ایران رخ داده، به تصویر میکشد.
او هیچ دری را به روی فناوری بسته نمی بیند و آن را ابزار دقیقی می داند که لازمه زندگی در قرن بیستم است. او از اینکه غرب هم تولید کننده باشد و هم اختیار دار شرایط معامله باشد شاکی است. نویسنده این کتاب که فردی با گرایشهای فکری چپ و نزدیک به سوسیالیستهاست، بنابر تفکر تمام چپها، با هر چیزی که از غرب آمده باشد مخالف است. ولو اینکه خود از همان مظاهر فرهنگی ودانش غربی بهره ببرد اما به فراخور عصبیت فکریاش، با غرب دشمنی میورزد. برخی آن را نتیجه تعامل و هماندیشی وی با دوستان و همفکرانش میدانند. این نویسنده، نظرات خود دربارهٔ چنین مفهومی را (باتوجهبه زمانهٔ چاپ و انتشار اثر) با قاطعیت و استواری بیان کرده است؛ قاطعیت و شهامت در دورانی که سخنانی اینچنینگفتن در توان هر کسی نبود.
ثبت ديدگاه