نویسنده تلاش کرده ساختار سیاسی داخلی اواخر دورهی ساسانی که بنا بر عقیدهی او مربوط میشود به موفقیت سپاه عرب در قرن هفتم را توضیح دهد. پورشریعتی معتقد است شاهنشاهی ساسانی اتحادیهای از خاندان سامانی و پارتی بود و اینها مولفههای اصلی پادشاهی ساسانی بودند. او در راستای تایید نظرات و دیدگاههایش از مواد فرهنگی مثل شواهد مهرشناسی استفاده کرده است. بخش اول کتاب به بررسی عوامل و وقایع سیاسی موثر در فروپاشی شاهنشاهی ساسانی اختصاص دارد و بخش دوم به نقش تعاملات جریانهای دینی رایج در گسترهی فرمانروایی ساسانیان در به سرانجام رسیدن روزگار این سلسله میپردازد. برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به تاریخ ایران و تأثیرات اسلام بر فرهنگ و جامعه ایرانی، این کتاب منبعی ارزشمند و جامع است که تصویری دقیق از تحولات تاریخی این سرزمین ارائه می دهد.
اما تلفیق بین هر دو شیوه، تاحدی که در وضع کنونی معلومات ممکن است، بی شک هنوز مطمئن ترین شیوه است و همین شیوه است که در تالیف کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام به کار گرفته شده است. ترویج و معرفی این کتابها میتواند به افزایش فرهنگ کتابخوانی در جامعه کمک کند. فرهنگ کتابخوانی نه تنها به ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه کمک میکند، بلکه به ایجاد گفتوگوهای سازنده و افزایش تحمل و تفاهم اجتماعی نیز یاری میرساند.
یافتههای ده پژوهشگر طراز اول و معتبر دربارهی سالهای ابتدایی سلسلهی ساسانیان، تمرکز قدرت، رواج دین، توسعهی نطامی، شرایط اقتصادی و اجتماعی را بر اساس یافتههای بسیاری که از نقاط مختلف مثل بلخ، بخارا و … به دست آمده بررسی و تجزیه و تحلیل کردهاند. در دورهی عیلام نو، گروهی با اقوام آریایی تحت عنوان مادها، در شمال غرب ایران قدرت گرفتند. این گروه که پایتختشان هگمتانه (همدان امروزی) بود، صدوسی سال توسط چهار پادشاه بر ایران حکمرانی کردند. در دورهی آستیاگ، آخرین پادشاه مادها، زمینه برای آغاز حکومت هخامنشیان و ورود به دورهی ایران باستان شکل گرفت. سلسهی هخامنشیان از سال 550 پیش از میلاد، با تاجگذاری کوروش کبیر بنیان گذاشته شد و به این ترتیب اولین حکومت مقتدر مرکزی در ایران، آغاز به کار کرد. لذا در این نوشته تلاش کرده ایم که بهترین کتاب های تاریخ ایران را بر اساس تایم لاین و در دو بخش تاریخ ایران پیش از اسلام و پس از اسلام معرفی کنیم.
طبق قانون کپی رایت تمامی حقوق مربوط به این سایت برای 724 چاپ محفوظ می باشد. خلافت علی در حقیقت از همان اول با نارضایی عدهای از مهاجرین مواجه شد که غالباً اگر هم آشکارا با او به معارضه برنخاستند، از همکاری با او خودداری کردند و از فتنههایی که با خلافت او آغاز شد، کنار کشیدند. طلحه و زبیر که از مخالفان عثمان بودند، نیز خلافت او را موافق میل خویش ندیدند و به کمک عایشه جنگ جمل را در حدود بصره به دشمنی وی برپا کردند. به درخواست كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه لینک دانلود حذف خواهد شد . اگر به مطالب ایران شناسی و کتب ایران قبل و بعد از اسلام علاقهمند هستید، خالی از لطف نیست تا سری به موزه ملی ایران بزنید.
و در جغرافیایی که دربرگیرندهٔ ایران امروز و سرزمینهایی که از دیدگاه تاریخی بخشی از ایران بزرگ بوده است زیسته اند. تاریخ ایران را اصولا به دو بخش کلی تاریخ ایران قبل از اسلام و تاریخ ایران بعد از اسلام تقسیم می کنند که اینها خود نیز به بخش های کوچکتری تقسیم می شوند. گفتنیست که تمامی این کتابها در قالب نسخههای الکترونیک، PDF و صوتی تهیه و تولید شدهاند و اغلب، ناشران معتبری همچون «پر»، «تاو»، «مرکز بررسی اسناد تاریخی» و… برای انتشارشان اقدام کردهاند و بههمین دلیل، از لحاظ کیفیت و اعتبار محتوا، تضمینشده هستند. اسکندر مقدونی با نابودی کتابخانه ها، چنگیزخان مغول با نابودی شهرها و سربازان تازی با تحت فشار قراردادن ملت ایران برای تغییر زبان و فرهنگ ، هیچکدام نتوانستند به مقصود خود برسند هر چند در مقاطعی از تاریخ رنج های بسیاری بر مردم ایران تحمیل کردند.
مقالهی چهارم، شرحی است از کودتای نوژه که مخالفان درون ارتش ایران طراحی کردند که در تابستان سال ۵۹ لو رفت. مقالهی سوم، گزارشی است از تلاش سرلشکر قرنی و همراهانش برای طراحی و اجرای کودتایی که در نطفه خفه شد و احتمال دخالت آمریکا در طراحی، اجرا و احتمالا لو رفتناش. چگونه میتوان یک انقلاب فاقد ایدئولوژی را تئوریزه کرد و از آن تعریف ارائه داد. بهعکس اصلاحات که فاقد ایدئولوژی است و در حضور طبقهی متوسط مطالبات مدرن خود را صورتبندی میکند و مبتنی بر حرکت تودهها نیست.
حقیقت آن است که در وضع کنونی معلومات تاریخی، نه تاریخ تحلیلی صرف لطفی دارد نه تاریخ ترکیبی محض امکانی. اما تلفیق بین هر دو شیوه-تاحدی که در وضع کنونی معلومات ممکن است-بیشک هنوز مطمئنترین شیوه است و همین شیوه است که زرینکوب در تالیف این کتاب پیش گرفته است. مطالعهی کتابهای تاریخ ایران، این فرصت را به ما دهد تا علاوهبر آشنایی و درک رازهای موجود در دل آداب، رسوم و مناسک فرهنگهای مختلف این سرزمین، از حقایق نهفته در پس حوادث آن نیز آگاه شویم. اینگونه آثار ما را به دورهها و حکومتهای مختلف میبرند، چگونگی شکلگیری هر تمدن و فرهنگی را به ما نشان میدهند، از اختلاطهای فرهنگی میگویند و دلیل رسیدن به جایگاه امروزیمان را روشن میکنند.
کتاب شامل بررسی تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است و به تحلیل روندهای کلیدی در تاریخ ایران پس از ورود اسلام می پردازد. زرین کوب در این کتاب با استفاده از منابع تاریخی معتبر و تحلیل های دقیق، سعی کرده است تا تصویری جامع از تحولات ایران پس از ورود اسلام ارائه دهد. این کتاب به بررسی دوره های مختلف تاریخی ایران، از آغاز خلافت اسلامی تا دوره های بعدی و تأثیرات آنها بر فرهنگ و تاریخ ایران می پردازد. کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام تلفیقی است از تاریخ ترکیبی و تاریخ تحلیلی ایران در دوره اسلامی، هم چشمانداز سراسر حیات گذشته این ادوارست، هم تحقیق در جزئیات احوال نامآوران و بنیادهای مهم آن.
ثبت ديدگاه