البته از زوایا و جنبههای مختلفی در باب ردهبندی سنی نظریهپردازی شده است و امکان دارد که مسئلهی تقسیمبندی سن، در تئوریهای گوناگون اختلافاتی با یکدیگر داشته باشد. معمولا بهتر است قصه های با این موضوعات از 5 سالگی به بعد و در زمان مناسب مانند بعد از ظهر و یا در جمع های کودکانه، برای کودکان روایت شوند. در این صورت کودک کمتر احساس تنهایی و ضعف در برابر شنیده ها را تجربه می کند و با همدلی همسالان خود، موضوع قصه را درک خواهد کرد. همانطور که پیش از این به آن اشاره داشتیم، داستان های کودکانه تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم بی شماری برای بچه ها به همراه دارند؛ اما در این جا می خواهیم به تشریح عمده تاثیرات یک داستان کودکانه جدید برای بچه ها بپردازیم؛ با ما همراه باشید. پس باید اینگونه بگوییم که یکی از کارکرد های بسیار مهم داستان کودکانه تخیل و خیال پردازی برای کودکان است که می تواند به رشد و توسعه توانمندی های کودکان منجر شود.
ویژگی مثبت قصه صوتی کودکانه این است که، با خیال پردازی و جملات ساده و بدون اضافه گویی مطالب مختلف را به کودکان ارائه میکند. زیرا یادگیری از طریق شنیدن در سنین پایین عموماً تاثیر بهتر و بیشتری بر یادگیری بصری در کودکان خواهد داشت. شما همچنین می توانید قصه های صوتی دیگری با مضمون تخیل، و سوالاتی که آنان به طور کلی از والدین خود می پرسند را در قالب قصه صوتی کودکانه به آنان ارائه دهید.
خردسالی یکی از مهمترین برهه های سنی است که می تواند آشکار کننده سبک زندگی در روزهای بزرگسالی نیز باشد، بنابراین خانواده ها می بایست سرمایه گذاری آموزشی در این سن داشته باشند. زمانهای استراحتدر زمانهای استراحت روزانه یا بعد از یک روز پر از فعالیت، گوش دادن به یک قصه صوتی کوتاه میتواند کودک را آرام کرده و ذهن او را از استرسها و فعالیتهای روزمره دور کند. همان طور که قبلا گفتیم، قصه های تصویری همزمان 3 عضو چشم و مغز و گوش را درگیر می کنند. هماهنگی این 3 بسیار مهم است و تماشای داستان های تصویری می تواند تمرینی برای تقویت هماهنگی میان این سه باشد.
در این جا حتی 10 دقیقه آزاد گذاشتن ذهن کودک با این سرگرمی های ساده، می تواند لحظات و خاطرات خوشی را در ذهن او ثبت کند. قصه گو در داستان صوتی، مهم ترین عنصری است که می تواند توجه کودک را به قصه کودکانه جلب یا از آن سلب کند. گوینده داستان کودکانه صوتی باید اصول روانخوانی حرفه ای را بشناسد و کلمات و جملات را دقیق و واضح تلفظ کند. در عین روان خواندن داستان کودکانه صوتی، توانایی مکث درست نیز اهمیت زیادی دارد. مکث درست میان جملات، به خصوص در تغییر صحنه های داستان، به مخاطبان کوچک قصه صوتی کودکانه اجازه می دهد تا راحت تر و واضح تر مطلب را درک کنند.
هنوز هم این قصه برای بچه های جذاب و شنیدنی است و هم چنان به عنوان قصه شب صوتی برای ودکان مورد استفاده قرار می گیرد. همه ی فرمت های قصه اعم از متنی، صوتی و تصویری دارای تاثیرات مثبت و فراوانی برای کودکان هستند. برخی از آن ها، میان تمامی فرمت های داستان کودکانه به طور مشترک دیده می شوند، در حالی که برخی فرمت ها، تاثیرات ویژه خود را بر کودکان دارند. قصه های کودکانه صوتی به طور همزمان مغز و گوش کودکان را درگیر می کنند و تاثیرات آن ها نیز مرتبط با این دو عضو می تواند منحصر به فرد باشد؛ این در حالی است که قصه های تصویری علاوه بر مغز و گوش، هماهنگی چشمان را نیز می طلبند و تمرکز بالاتری نیاز دارند. با آموزش غیر مستقیم به کودکان از طریق داستان کوتاه کودکانه ، حتی می توانید موضوعاتی که کودک شما علاقه چندانی به آن ها ندارد را هم برای او شبیه سازی و بازگو کنید و با قصه های خواب آور صوتی برای کودکان آموزش های صحیح و مهم را به آن ها منتقل کنید. در سایت رادیوکودک ما آرشیو کامل بیش از صدها قصه صوتی داریم که همه آن ها را می توانید در صفحه ای با عنوان “قصه های صوتی کودکانه” پیدا کنید و البته اگر مشتاق گوش دادن به “قصه های شب مریم نشیبا” یا “قصه های صوتی پگاه قصه گو” باشید می توانید مستقیم به این صفحه ها نیز مراجعه کنید.
ثبت ديدگاه