همزمان شروع تب وبلاگنویسی، به تدریج سایتهایی سربرآوردند که نسخه اسکن شده کتابها را درج میکردند. با کندی زیاد، سرانجام سایتهای فروش قانونی کتاب مثل فیدیبو و طاقچه آغاز به کار کردند و از آن پس دیگر خرید و خواندن کتاب دیجیتالی به زبان فارسی دیگر یک رؤیا نبود. اینتربوک یک پلتفرم کتابخانه دیجیتال است که به کاربران امکان میدهد به صورت آنلاین یا آفلاین به هزاران کتاب به صورت رایگان دسترسی پیدا کنند.
برآورد میشود که 19 هزار اثر از 190 کشور دنیا در آن موجود باشد. اما بخش دیگر این پروژه ذخیره کردن کتابهای الکترونیک ارزشمند است. کاربر میتواند از میان میلیونها کتاب، کتاب مورد علاقه خود را قرض بگیرد و در حساب کاربری خود در این سایت داشته باشد. درست است که آنها مثل کتابهای چاپی بوی کاغذ نمیدهند اما حمل و نقل آنها راحت است. حتی اگر گوشی یا تبلتتان را عوض کنید، با داشتن حساب کاربری تمام کتابهای شما قابل بازیابی است. با این وجود به نظر میرسد برخی هنوز کتاب را فقط چیزی میدانند که بوی کاغذ بدهد و بشود آن را لمس کرد.
وقتی شما به کتابی علاقهمند شدید، میتوانید آن را آنلاین بخوانید یا با فرمت متنی یا کیندل دانلود کنید. حتی امکان دانلود کتاب با فرمت محبوب EPUB با یا بدون عکس هم وجود دارد. پروژه گوتنبرگ از سال 1971 شروع شد و هدف از آن دیجیتال کردن کتابها و کلا محصولات فرهنگی بود. بعد از راهاندازی اینترنت، پروژه گوتنبرگ آنلاین شد و الان 60 هزار کتاب الکترونیک را در دل خود جا داده است. اما به هر حال در وضعیت اقتصادی جالبی نیستیم و مهمتر از آن گاهی دنبال نسخه اصلی و نایاب یک کتاب هستیم. اما جالب است بدانید که در اینترنت کتابخانههایی است که شما میتوانید آزاد و رها و به صورت قانونی کتابهای باارزشی به صورت متنی و حتی گویا از آنها دانلود کنید یا آنلاین بخوانید.
کتابخانه دیجیتال مجموعهای از کتابهای الکترونیکی را ارائه میدهد که میتوانید به صورت آنلاین بخوانید یا به صورت رایگان دانلود کنید. میتوانید کتابهای الکترونیکی را در قالبهای استاندارد، EPUB، MOBI، PDF، یا هر نوع دستگاه خاص برای کتابخوان انتخابی خود دریافت کنید. همچنین می توانید کتاب الکترونیکی را به آدرس دلخواه خود ایمیل کنید. کتابخانه دیجیتال بیش از کتاب الکترونیکی را برای کاوش در اختیار شما قرار می دهد که همگی از هر دسته و ژانری که می توانید تصور کنید آمده است. هنگامی که از طریق کتابخانه آنلاین جستجو می کنید، می توانید ژانر، زبان و رتبه مورد نظر خود را برای بهبود جستجوی خود انتخاب کنید.
به زبان ساده میتوان گفت کتاب الکترونیکی، کتابی است که در دستگاه الکترونیکی (صفحه کامپیوتر، تبلت، گوشی هوشمند یا کتابخوان الکترونیکی) خوانده میشود و فرمتهای مختلفی دارد. فرمت EPUB معروفترین و رایجترین فرمت برای خواندن کتاب در دستگاههای و اپلیکیشنهای کتابخوان است و امکانات زیادی دارد. به همین دلیل برخی این فرمت را معادلِ کتاب الکترونیک تعریف میکنند و معمولا آن را در برابر فرمت PDF قرار میدهند. در ادامه متن فرمت EPUB را معادل کتاب الکترونیکی میگیریم و آن را با PDF مقایسه میکنیم تا تصویر واضحتری از آن به دست بیاورید. برای دانلود کتابهای این وبسایت، ابتدا باید یک حساب کاربری در آن ایجاد کنید که خوشبختانه کاملا رایگان است.
خبر خوب این است که همیشه می توانید به یک کتابخانه دیجیتال مراجعه کنید تا در صورت نیاز اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید. شما فقط باید بدانید که به دنبال چه چیزی بگردید، و اگر میخواهید کتابهای الکترونیکی رایگان، کتابهای صوتی و سایر منابع آنلاین را داشته باشید، این کتابخانههای دیجیتال مکانی عالی برای شروع هستند. بر خلاف سایر سایتهایی که در این لیست مشاهده میکنید، Centsless Books یک مرجع برای دسترسی به کتابهای رایگان کیندل است که در آمازون یافت میشوند. هدف این وبسایت این است که دسترسی کاربران به آخرین عناوین از کتابهای الکترونیکی رایگان در آمازون را سادهتر کند. وبسایت Free-Ebooks.net دسترسی به هزاران کتاب الکترونیکی رایگان را در ۶ دستهبندی عمدهی داستانی، غیر داستانی، عاشقانه، علمی-تخیلی، پیشرفت شخصی و کسبوکار برای شما فراهم میکند.
با این امکانات حتی کتابهای قطوری مثل جنایت و مکافات هم خواندنشان بر روی گوشی آسان میشود. در صفحه اصلی کتابخانه باز، به لطف دستههای قابل پیمایش، میتوانید به راحتی کتابهایی را که ممکن است به آنها علاقه مند باشید، بیابید. حتی می توانید برخی از کتاب های درسی را در کمین فهرست پیدا کنید. بسته به آنچه به آن علاقه دارید، ممکن است بخواهید مجموعه کتاب های کمیاب ارائه شده را بررسی کنید. همچنین گزینه ای برای جستجو بر اساس مکان، موضوع، دوره زمانی، زبان یا موسسه وجود دارد. این کتابخانه آنلاین در سال 2009 افتتاج شد و فعلا آرشیوی غنی از کتابهای الکترونیک و حتی کتاب نادر خطی با قدمت چندهزار ساله را در خود جا داده است.
آنها همچنین می توانند بر اساس موضوع یا دسته بندی ها مانند کتاب های صوتی، تصاویر یا موسیقی جستجو کنند. صفحات وب بعد از پاک شدن از سرورهایشان و مصنرف شدن صاحبانشان از ادامه فعالیت نیست و نابود میشوند. اما پروژه Open Library میلیونهای صفحه وب را آرشیو کرده تا حتی بعد از بین رفتن، نسخه اصلی بتوان به آنها دسترسی نسبی داشت.
ثبت ديدگاه