بررسی نظرات دیگر خوانندگان می‌تواند به شما کمک کند که دیدگاه بهتری نسبت به کیفیت و مفید بودن کتاب داشته باشید. تصور کنید یک روز صبح از خواب بیدار می‌شوید و احساس می‌کنید که همه چیز در زندگی شما باید تحت کنترل و کامل باشد؛ از ظاهر خودتان گرفته تا عملکردتان در کار و حتی رابطه‌هایتان. در خصوص علل و عوامل موثر بر کمال خواهی، برخی نقش وراثت و عوامل زیست شیمیایی را مطرح میکند ولی شواهد مشخص و واضحی در این مورد وجود ندارد ولی نقش یادگیری و محیط عامل اصلی هستند. این اضطراب‌ها به قدری شدید می‌شود که دیگر از لذتِ زندگی‌کردن خبری نیست و تنها چیزی که باقی مانده، فشار بی‌پایان تلاش برای کامل‌بودن است.

با تمرین‌ها و تکنیک‌های این کتاب، می‌توانید یاد بگیرید که به خودتان فرصت اشتباه کردن بدهید و از تجربه‌ها لذت ببرید، نه این که همیشه در جست‌وجوی یک «بی‌نقصیِ دست‌نیافتنی» باشید. نویسنده این مقاله، علی مددی کاهکش، بنیان‌گذار مجموعه آموزشی زیر صفر، متخصص در روانشناسی مثبت و کوچینگ با مدرک معتبر از North Star Success Inc کانادا و نویسنده کتاب پرفروش «5 راز انسان‌های فوق موفق» است. کتاب ایشان در کتابخانه ملی ایران به ثبت رسیده و در چندین پلتفرم معتبر منتشر شده است. همچنین، علی مددی کاهکش به عنوان مشاور در پروژه‌های بین‌المللی و مدرس دوره‌های تخصصی در زمینه رشد شخصی و مشاوره کسب‌وکار فعالیت دارد. وجود مثال‌ها و تمرین‌های گام به گام در کتاب می‌تواند به شما کمک کند که کمال گرایی را بهتر مدیریت کنید.

او دیگر به خود سخت نمی‌گرفت و به جای آن، از روند کار و پیشرفت‌های کوچکش لذت می‌برد. در ادامه، با ذکر یک سناریو و داستان واقعی، به نقش کتاب‌ها در این فرآیند درمان کمال گرایی خواهیم پرداخت. کمال گرایی معمولاً با احساس نارضایتی از خود و عملکرد فردی همراه است. نقدها و بازخوردهای مثبت یا منفی به شما نشان می‌دهند که کتاب تا چه اندازه در ارائه راهکارهای عملی موثر است.

گمانمان بر این است که دیگران در بهترین شرایط هر وضعی قرار دارند و همین امر سبب می‌شود تا هدف غایی را رسیدن به آن مرحله از تکامل بدانیم. ممکن است با تمرین و ممارست بتواند درجه‌ای ارتقا یابد اما رسیدن به حد نهایی آن‌هم در همه امور کاری نشدنی است؛ اما ما محدودیت‌هایمان را باور نداریم. هرازگاهی سرخورده شده، خود را سرزنش می‌کنیم و پس از گذراندن دورانی اندوه دوباره به‌سوی آن هدف دست‌نیافتنی خیز برمی‌داریم. هر بار نمی‌رسیم و باز وارد چرخه سرزنش و اندوه و شروع دوباره می‌شویم؛ اما اشکال از کجاست؟ می‌توان گفت ایراد از عدم درک توانایی انسانی محدود خودمان است. در این یادداشت تلاش کردیم تا به معرفی کتاب هایی بپردازیم که در رهایی از کمال گرایی و رسیدن به آرامش به ما کمک می‌کنند.

احتمالاً شما هم قبول دارید که کمال گرایی می‌تواند در بسیاری از جنبه‌های زندگی ما تاثیر منفی بگذارد و باعث اضطراب و استرس شود. در این مقاله، کتاب های کمال گرایی و به طور خاص پنج کتاب ارزشمند را بررسی کردیم که هر یک با رویکردی منحصر به فرد و عملی، به شما کمک می‌کنند تا از این الگوهای نادرست فکری رهایی یابید. کتاب‌ های کمال‌ گرایی به افراد یاد می‌دهند که چطور بین تلاش برای موفقیت و لذت بردن از زندگی تعادل برقرار کنند. آن‌ها به خوانندگان نشان می‌دهند که ارزشمند بودن به معنای کامل بودن نیست و اشتباهات نیز بخشی از مسیر موفقیت هستند.

این رویکرد نه‌تنها کارآمد است، بلکه به شما اجازه می‌دهد از پروسه کار و زندگی بیشتر لذت ببرید. «کمال‌گرای مضطرب» نوشته کلاریسا دبلیو آنگ و مایکل پی توهیگ برای افرادی است که این فشار روانی دائمی و اضطراب ناشی از کمال گرایی را تجربه می‌کنند. این کتاب که یکی از کاربردی ترین کتاب های کمال گرایی است، به شما می‌آموزد که چگونه موقعیت‌های خاصی را شناسایی کنید که کمال گرایی بیش از حد در آن‌ها، باعث از دست دادن لذت زندگی می‌شود. او برای این کار بهترین راه را ترکیب دانش به‌دست‌آمده از این مسیر با تجربیات شخصی خود دانست.