چنانچه در خصوص این جرم در دادگاه پروندهای دارید، میتوانید یک لایحه ارائه دهید. کارشناسان ما با توجه به مقررات روز کشور و با آگاهی از رویه قضایی تنظیم انواع لایحه را انجام میدهند. اگر به علت شغل یا حرفه خود به یک فلزیاب نیازمند هستید، ابتدا با یک کارشناس مشورت کنید. شما میتوانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی ، سوالات خود را در مورد نحوه دریافت مجوز از کارشناسان ما بپرسید.
به طور کلی، افرادی که قصد دارند از طلایاب استفاده کنند، باید مجوز های لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنند. این مراجع شامل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین نیروی انتظامی هستند. افرادی که بدون مجوز اقدام به حمل یا استفاده از دستگاه کنند، ممکن است با جریمه های مالی یا حتی مجازات های سنگین تری مواجه شوند. در گام اول، فرد باید به نزدیک ترین اداره و سازمان میراث فرهنگی، مراجعه کرده و ادله و مدارک، همچنین، مشخصات و آدرس فردی که به صورت غیر قانونی، در حوزه دستگاه فلزیاب، فعالیت می نماید را به میراث فرهنگی، ارائه دهد. با توجه به اینکه جرم مفروض در سئوال دارای مجازات تعزیری درجه 7 میباشد رسیدگی به آن در صلاحیت مستقیم دادگاه کیفری 2 است. قوانین حمل فلزیاب در ایران موضوعی است که بسیاری از علاقه مندان به استفاده از این دستگاه ها باید به آن توجه داشته باشند.
یکی از مهمترین مسائلی که در مورد فلزیابها باید در نظر گرفت، استفاده غیرمجاز از آنها برای حفاری و کاوش در محوطههای تاریخی و باستانی است. طبق قوانین ایران، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در این محوطهها، با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی، جرم محسوب میشود. اگر کسی با استفاده از فلزیاب اقدام به چنین کاوشهایی کند، تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.
فروش، تبلیغ و نگهداری از دستگاههای فلزیاب به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی احتیاج دارد و هرگونه تبلیغ از طریق رسانه عمومی باید حتما اجازه سازمان میراث فرهنگی را داشته باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به علت اشتغال در مرغداری، دامداری، نساجی و معادن به فلزیاب نیاز دارید، میتوانید برای این کار مجوز دریافت کنید. در صورتی که با مجوز سازمان میراث فرهنگی این دستگاه را بخرید یا نگهداری کنید، این اقدام شما به عنوان جرم فلزیاب در ایران محسوب نخواهد شد، چون مجوز لازم را کسب کردهاید.
فلزیاب وسیله ای است که برای ردیابی و تشخیص فلزات در زیر خاک، دیوار یا سطوح مختلف استفاده می شود. با توجه به قدرت و حساسیت دستگاه، فلزیاب ها می توانند اجسام فلزی را در عمق های متفاوت شناسایی کنند. آیا تا به حال شنیده اید که حمل فلزیاب جرم محسوب می شود؟ شاید این سوال برای بسیاری پیش آمده باشد که استفاده از فلزیاب ممنوع است یا خیر؟ با توجه به اینکه امروزه استفاده از فلزیاب برای مقاصد مختلفی رواج پیدا کرده، دانستن قوانین مربوط به این دستگاه بسیار اهمیت دارد.
اگر مجوز داشته باشید، جرمی مرتکب نشدهاید و اقدامات شما مجازاتی به دنبال نخواهد داشت. در ایران، به ویژه در مناطق باستانی و تاریخی، جستجوی گنج با استفاده از فلزیابها محبوبیت زیادی دارد. اما این کاربرد ها باید تحت نظارت قوانین خاصی انجام شوند تا از تخریب آثار باستانی و سوء استفاده های احتمالی جلوگیری شود. تبصره 1 – دستگاههای اجرائی برای انجام وظایف خاص سازمانی خود از شمول این قانون مستثنی میباشند. اما باید توجه داشت که استفاده از دستگاه برای مصارف گنج یابی تنها یک کاربرد از این دستگاهها است و در حدود ۸۰ درصد موارد دیگر آنها مصارف صنعتی میباشد.
به ویژه اینکه بسیاری از این دستگاه ها در مناطقی که آثار باستانی یا تاریخی وجود دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. ماده ۱۰ ـ تمام اشخاصی که از سایر مراجع ذیربط مجوز دریافت کردهاند و در امور مذکور در این آییننامه فعالیت دارند، مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه وضعیت خود را با مفاد این آییننامه تطبیق دهند. ادامه فعالیت این قبیل اشخاص به تایید و صدرو مجوز از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور منوط است.
ثبت ديدگاه